Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Maahanmuuttaneet mukana strategiatyössä usealla kielellä

Jaa
Lapin ELY-keskus järjestää Lapissa asuville maahanmuuttaneille strategiatyöpajan. Tavoitteena on löytää maahanmuuttaneiden näkökulmasta keskeisimmät toimenpiteet esimerkiksi kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi. Työpaja on osa uuden maahanmuuttostrategian 2022-2030+ laadintaa.
Kuva: Lapin materiaalipankki | Iiro Kerkelä
Kuva: Lapin materiaalipankki | Iiro Kerkelä

Tiistaina 31.5. järjestettävään työpajaan voi osallistua suomen, englannin, urdun, somalin ja arabian kielillä. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki Lapissa asuvat maahanmuuttaneet. Maahanmuuton perusteena voi olla sesonkiluontoinen tai pysyvä työ, opiskelu, perhesuhteet, pakolaisuus, turvapaikan hakeminen, muut humanitääriset syyt tai jokin muu syy.

Työpajaan voi osallistua verkkoyhteydellä englannin ja suomen kielellä tai paikan päällä Kemissä ja Rovaniemellä. Rovaniemen rinnakkaistyöpajan toteuttaa Arktiset maahanmuuttajat ry ja siihen voi osallistua urdun ja arabian kielellä. Kemissä työpajaan voi osallistua Monikulttuurikeskus Mikserissä arabian, englannin ja somalin kielillä. Kemin ja Rovaniemen rinnakkaistapahtumissa paikalla ovat myös omakieliset ohjaajat.

Paikan päällä järjestettävät rinnakkaistapahtumat mahdollistavat, että myös luku- ja kirjoitustaidottomat henkilöt voivat jakaa kokemuksiaan ja näkemyksiään osana strategiatyötä. Näihin työpajoihin voi osallistua, vaikkei taitaisi suomea tai englantia sujuvasti.

Maahanmuuttostrategia laaditaan yhteistyössä

Lapin maahanmuuttostrategiassa määritellään keskeiset kehittämistoimet maahanmuuttaneiden kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi, työvoiman tavoittamiseksi sekä työelämän vastaanottavuuden parantamiseksi Lapissa. Osana strategiatyötä on järjestetty useita työpajoja Lapin alueen kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille. Työpajoissa on käyty vilkasta keskustelua muun muassa työllisyydestä, työ- ja koulutusperäisestä maahanmuutosta sekä kotoutumisesta.

Maahanmuuttostrategia laaditaan Lapin ELY-keskuksen johdolla, osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanketta. Strategian käytännöntoteutuksesta vastaa Owal Group Oy. Strategia laaditaan ja toimeenpannaan yhdessä lappilaisten toimijoiden kanssa. Strategia valmistuu loppuvuonna 2022.

Ilmoittaudu työpajaan Webropol-lomakkeella suomeksi.

Ilmoittaudu työpajaan Webropol-lomakkeella englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin ELY-keskus, projektikoordinaattori Riitu Pirkkalainen, Koordinoiden rakennemuutoksen ja kohtaantoon -hanke, puh. 0295 037 132, riitu.pirkkalainen(at)ely-keskus.fi


Lapin ELY-keskus, maahanmuuttoasiantuntija Jaana Tapalinen, puh. 0295 037 078, jaana.tapalinen(at)ely-keskus.fi


Owal Group Oy, director Risto Karinen, puh. 050 353 1820, risto(at)owalgroup.com

Kuvat

Kuva: Lapin materiaalipankki | Iiro Kerkelä
Kuva: Lapin materiaalipankki | Iiro Kerkelä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye