Aviador Kustannus

Hannu Salaman esikoiskokoelma "Puu balladin haudalla" saatavilla nyt musiikilla tehostettuna!

Jaa
Hannu Salaman esikoisrunokokoelma "Puu balladin haudalla ilmestyi vuonna 1963. Nyt teos julkaistaan uudelleen cd-levyn kera, jossa Salaman itsensä lukemia tekstejä tahdistaa Hepa Halme & co -trion musiikki.

Hannu Salaman cd:llinen runokokoelma Puu balladin haudalla on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Hannu Salaman (s. 1936) ensimmäinen runokokoelma Puu balladin haudalla ilmestyi vuonna 1963, jolloin modernismiksi kutsuttu, loppusoinnut hylännyt suuntaus oli jo vakiintunut valtavirraksi. Prosaistina tuolloin jo debytoinut Salama sai uransa
alkuvaiheen runouteen vaikutteita suomalaisesta modernismista. Samalla hänen runonsa sisälsivät laulullisia, perinteestä ammentavia elementtejä. Viime vuosina lavarunoilijana yhteistyössä huilisti-saksofonisti Hepa Halmeen kanssa esiintynyt Salama palaa tässä julkaisussa varhaisten kirjailija-aikojensa tunnelmiin alkuperäisin, aikaa hyvin kestänein tekstein, jotka hän itse lukee ja joita Hepa Halmeen, Livia Schweizerin ja Arttu Tolosen musiikki tahdistaa.

Hannu Salama (s. 1936) vietti pääosan lapsuudestaan ja nuoruudestaan Tampereen Pispalassa, johon myös monet hänen keskeisistä teoksistaan sijoittuvat. Salama julkaisi uransa alussa sekä romaaneja että novelli- ja runokokoelmia, ja myöhemminkin runoutta on syntynyt sekä kirjoiksi että viime aikoina myös lavoilla esitettäväksi. Salama on näissä esiintymisissä osoittautunut karismaattiseksi runoutensa tulkiksi, ja esitykset ovat olleet poikkitaiteellisia, musiikkia sisältäviä kokonaisuuksia.

Heikki ”Hepa” Halme (s. 1955) on tehnyt pitkän uran jazzmuusikkona, joka on soittanut myös muun muassa Maukka Perusjätkän ja Tuomari Nurmion yhtyeissä sekä Bullworkers-yhtyeessä. Hänen yhteistyönsä Hannu Salaman kanssa on jatkunut jo vuosien ajan. Kirjallisena äänilevynä julkaistavan Puu balladin haudalla -runokokoelman musiikista vastaavat hänen lisäkseen niin ikään huilua soittava Livia Schweizer ja ääniefektejä tuottava Arttu Tolonen.

SALAMA, HANNU : Puu balladin haudalla (runokokoelma + cd)
80 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811256
Ilmestymisaika: Toukokuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Hannu Salama & Hepa Halme © Vesa Tompuri
Hannu Salama & Hepa Halme © Vesa Tompuri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme