Nuoruuskoodi tarjoaa enemmän terveitä elinvuosia

Vuonna 2016 Nobel-palkinnon sai japanilainen Yoshinori Ohsumi, joka paikansi autofagia- ja pitkäikäisyysgeenit ensin hiivasienessä ja sitten nisäkkäillä. Sama ilmiö toimii kaikilla maapallon eliöillä. Ohsumi tutki 40 vuoden ajan hiivasienen käyttäytymistä tilanteissa, joissa ravintoa ei ollut riittävästi. Hän havaitsi sienen kykenevän käyttämään ravinnokseen omia solujaan. Autofagiaksi nimetty prosessi valitsi kierrätettäväksi ensin kuolleet ja vialliset solukot, ja siten puhdisti ja vahvisti elimistöä. Nuoruuskoodi ei ole nuoruuden lähde tai pilleri. Se on olosuhde, jossa Ohsumin löytämät geenit aktivoituvat.
Ilkka Liukas on vapaa tiedetoimittaja ja eläkkeellä oleva yritysjohtaja. Hän ei ole koskaan harjoittanut kovin aktiivista kuntoilua. Nuoruuskoodiin hän alkoi perehtyä vasta 69-vuotiaana. Sen jälkeen hän on saanut fyysiset arvonsa todella hyvään kuntoon. Hän ei esitä lukijalle omia uskomuksiaan, vaan kaikki, mitä Nuoruuskoodi − Enemmän terveitä elinvuosia -kirjassa esitetään perustuu julkisiin ja hyväksyttyihin tutkimuksiin. Ilkka Liukas viittaa kirjassaan yli tuhanteen tutkimukseen ja artikkeliin sekä lähes 20 Nobel-palkittuun tutkimukseen, jotka ovat kaiken perustana. Kaikki hänen esittämänsä asiat on tulkittava elämäntapaohjeina, eikä sairauksien hoito-ohjeina. Pitkäikäisyyteen vaikuttavat myös monet muutkin tekijät. Tärkeimpiä ovat stressitön, huoleton ja onnellinen elämänasenne.
Kirjan kustantaja: Readme.fi
Tutustu kirjaan: https://www.readme.fi/kirja/nuoruuskoodi-enemman-terveita-elinvuosia/
Lisätietoja:
Readme.fi Oy, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi
Arvostelukappaleen tilaus: jussi.kiilamo@readme.fi
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Readme.fi
Eeropekka Rislakin Kulinaariset aikakirjat - Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä -kirja ilmestyy 21.10.2025!13.10.2025 11:02:57 EEST | Tiedote
Kulinaariset aikakirjat – Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä on runsas kokoelma uusia kolumneja ja kiistakirjoituksia ruoasta, juomasta ja ruokapolitiikasta, mutta myös Rislakin 1980-luvulla perustamasta City-lehdestä lähtien ruokakulttuuriin keskittyvän Viisi Tähteä -verkkomedian teksteihin usealta vuosikymmeneltä.
Elina Hiltusen Mitä tapahtuu huomenna? – Megatrendit nopealla silmäyksellä -kirja julkaistaan 20.10.2025!9.10.2025 10:05:09 EEST | Tiedote
Oletko kiinnostunut maailman menosta ja tulevaisuudesta, mutta aikaa kaiken maailman tutkimusten ja uutisten selaamiseen on rajatusti? Tai oletko sellainen lukija, joka mieluummin omaksuu tietoa kuvioiden kautta kuin lukemalla satoja sivuja tekstiä? Tämä kirja on silloin juuri sinulle tehty!
KUTSU: Varjomaailma - Vanhamyrkky tutkii -kirjan julkistustilaisuus 22.10.2025 KLO 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs. Haastattelijana Lauri Karhuvaara.8.10.2025 10:02:16 EEST | Tiedote
Varjomaailma on syntynyt entisen huume- ja kenttäpoliisin Timo Lehtosen alias Vanhanmyrkyn työ- ja elämänkokemusten inspiroimana.
KUTSU: Jukka ja Päivi Sinivirran Samppanja-aapinen -kirjan julkistustilaisuus 22.10.2025 KLO 15.00 Vinoteekki Oy:n tiloissa Katajanokalla!7.10.2025 10:03:45 EEST | Tiedote
Samppanja-aapinen opastaa elämyksiin. Jukka ja Päivi Sinivirran Samppanja-aapinen on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Suomalaista peruskoulua on ylistetty maailmalla, mutta tämä koulu on vasta täällä.
KUTSU: Rakkaudesta kirppistelyyn - Löydä, kierrätä, kunnosta, huolla -kirjan julkistustilaisuus 8.10.2025 KLO 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs.24.9.2025 10:00:07 EEST | Kutsu
Kirja vie sinut matkalle kirppistelyn ja secondhandin maailmaan, jossa yhdistyvät vastuullisuus, luovuus ja löytämisen ilo. Se tarjoaa lyhyen katsauksen kirpputorien historiaan ja paljastaa, miten arjen säästökeino on kehittynyt nykypäivän vastuulliseksi trendiksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme