Royal Ocean Racing Club

Maailman parhaimmat avomeripurjehtijat kisaavat heinäkuussa Itämerellä

Jaa
Helsingissä pidetään Itämeren pisin avomeripurjehduskilpailu 19.- 27.7. Roschier Baltic Sea Race, joka on kovatasoinen noin 630 merimailin kisa. Mukana on huipputasoisia avomeripurjehtijoita Pohjoismaista, Englannista, Saksasta ja Puolasta.
Kuvaaja: Pepe Korteniemi
Kuvaaja: Pepe Korteniemi

Kisan järjestää Royal Ocean Racing Club (RORC), joka on klassisten avomerikilpailujen kuten Rolex Fastnet Racen, RORC Caribbean 600:n ja Transatlantic Racen järjestäjä.

RORC on eräs maailman perinteikkäimmistä avomeripurjehdusseuroista, joka on perustettu vuonna 1925. Kuninkaallisen arvonimen seura sai vuonna 1931 kuningatar Elisabeth II:n isoisä kuningas Yrjö V:n aikana.

Kisan pääsponsorina toimii Roschier, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista asianajotoimistoista. RORCin yhteistyökumppaneina kilpailun järjestämisessä Suomessa toimii Ocean Racing Alliance (ORA), Nyländska Jaktklubben (NJK), Helsingfors Segelklubb (HSK) ja Xtra Stærk Ocean Racing Society, Finnish Ocean Racing Association (FORA), Avomeripurjehtijat Ry ja FIN IRC. Myös Helsingin kaupunki on kisan yhteistyökumppani.

Helsingistä starttaavalle noin 630 merimailin radalle odotetaan Itämeren ja maailman kovimpia avomerikilpapurjehdustiimejä, joukossa myös lukuisia suomalaisia osallistujia. Katso osallistujalista täältä. Kisaan on tulossa osallistujia ainakin Pohjoismaista, Saksasta ja Puolasta sekä Brittein saarilta.

RORCin kisatyylin kisa startataan tykin ammunnalla Suomenlinnan linnoituksesta. Laaja tapahtuma ohjelmineen tuo koettavaa ja elämyksiä koko kisaviikon ajan Katajanokan satamassa, Suomenlinnassa ja kesäisessä Helsingissä.

Reitti lähtee Helsingistä ja kiertää Gotlannin. Takaisin Helsinkiin tullaan Viron puolelta ohittaen Saarenmaa ja Hiidenmaa.

ORA:n kommodori Ari Känsäkoski on kipparoinut useita kertoja isoissa kansainvälisissä avomeripurjehduskilpailuissa ja myös RORC:in järjestämissä kisoissa. Tällä hetkellä kisaan on ilmoittautunut noin 30 venekuntaa, mutta kiinnostuneet ehtivät vielä mukaan.

- Odotamme kisaan tulijoita, sillä Itämerta ympäröivät rantaviivat ja vaihtelevat tuuliolosuhteet tekevät kisasta jännittävän. Kisassa tarvitaan tavallista enemmän taktista osaamista, Känsäkoski sanoo.

Känsäkosken mukaan Itämeri on mielenkiintoista aluetta avomeripurjehtijoille. 

- Kelivaihtelua voi esiintyä. Lisäksi vuodenajan valoisuus ja pitkät päivät tekevät kisasta monelle kansainväliselle osallistujalle jopa maagisen kokemuksen.

Kilpailu ei jää pelkästään purjehtijoiden omaksi tapahtumaksi, sillä kisa on myös omine tilaisuuksineen ja tapahtumineen upea kaupunki- ja yleisötapahtuma helsinkiläisille ja muille kesävieraille.

Baltic Sea Race tullaan jatkossa järjestämään joka toinen vuosi osana RORC:n kilpailukalenteria.

Seuraa kisaa sosiaalisessa mediassa: #RoschierBalticSeaRace #RORCracing  

Kisan kotisivu, josta löytyy mm. tiedot kisaan ilmoittautumisesta:http://www.rorc.org/baltic-sea-race

RORCin englanninkielinen tiedote kisasta:http://www.rorc.org/news/news-2011/roschier-announced-as-rorc-baltic-sea-race-title-sponsor

Ilmoittaudu kilpailun mediajakelulistalle: jaana.reijonaho@gmail.com

Dropboxissa kuvia toimitusten käyttöön. Kuvaajan nimi mainittava julkaistaessa: Pepe Korteniemi. Mukana Dropboxissa myös Ari Känsäkosken kuva ja kisan logo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Känsäkoski
p. 040 354 6914, ari.kansakoski@gmail.com


Sakari Kalske
p. 0400 465 044, sakari.kalske@hotmail.com

Kuvat

Kuvaaja: Pepe Korteniemi
Kuvaaja: Pepe Korteniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Royal Ocean Racing ClubTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Royal Ocean Racing Club