Kokoomuksen Mykkänen: Työmiljardin aika

Jaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen toivoo, että hallitus tekisi päätöksen ansiotuloverotuksen keventämisestä viimeistään syksyn budjettiriihessä.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen toivoo, että hallitus tekisi päätöksen ansiotuloverotuksen keventämisestä viimeistään syksyn budjettiriihessä. Mykkäsen mukaan alennus parantaisi suomalaisten ostovoimaa ja edistäisi palkkamalttia työmarkkinoilla.

”Nyt jos koskaan on oikea aika työn verotuksen keventämiselle. Se olisi aidosti vaikuttava keino vahvistaa suomalaisten ostovoimaa tilanteessa, jossa inflaatio laukkaa poikkeuksellista tahtia”, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen mukaan työn verotusta ei kannata keventää pienellä summalla. Mykkäsen mielestä oikea taso lähtee miljardista eurosta.

”Pienet liikkeet työn verotuksessa jäävät helposti huomaamatta palkkapussissa. Kyllä kokoluokan pitäisi olla miljardiluokkaa”, Mykkänen sanoo.

Kokoomus on ehdottanut niin sanottua työmiljardia viime eduskuntavaaleista lähtien. Rahoituksen puolue on löytänyt verotuksen painopisteen siirtämisestä sekä julkisen talouden säästöistä.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti vuodelle 2022 löytyy kokoomuksen verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme