Turku Energia

Turku Energian ja Turun kaupungin metsityshanke saa jatkoa tänä kesänä – nuoret istuttavat 8000 tainta Moisioon

Jaa
Turku Energian ja Turun kaupungin viime kesänä toteuttama metsityshanke saa jatkoa tänä kesänä, kun yhteensä 8000 tainta istutetaan Moisioon Suihkarintien varrelle. Turku Energia rekrytoi metsityshankkeeseen kolme turunseutulaista nuorta istuttamaan taimet kahden viikon mittaisen Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelujakson aikana. Nuoret pääsevät tekemään myös viime kesänä istutetulle alueelle metsänhoidollisia toimenpiteitä ja täydennysistutuksia.

Istutusalue on neljän hehtaarin kokoinen vanha peltomaa-alue. Taimista 6000 on kuusen taimia ja 2000 koivun ja tervalepän taimia. Metsityshanke on osa Turun kaupungin metsäsuunnitelmaa, jonka tavoitteena on lisätä ja turvata Turun luonnon monimuotoisuutta, metsien virkistyskäyttöä ja päästöjen kompensointia metsien hiilinieluja kasvattamalla.

"Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen vaatii käytännön toimenpiteitä. Tämä nyt toista kertaa Turun kaupungin kanssa toteutettava yhteinen metsityshanke paitsi konkreettisesti parantaa istutettavan alueen luonnon monimuotoisuutta ja lisää hiilinieluja, se toivottavasti toimii myös kannustimena muille toimijoille pohtia mitä he voisivat osaltaan tehdä luonnon monimuotoisuuden eteen", Lämpö-yksikön johtaja Jari Kuivanen Turku Energiasta.

Hiilinielujen lisääminen edistää Turun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali alue vuonna 2029 ja tästä eteenpäin ilmastopositiivinen eli ilmakehää viilentävä.

"Hiilinielujen lisääminen on välttämätön osa yhteistä ilmastotyötä. Samalla pystymme parantamaan lajien, tässä tapauksessa erityisesti liito-oravan elinympäristöä", sanoo Turun ilmastojohtaja Risto Veivo.

Taimien istutuksia varten maaperää on käsitelty (mätästetty) tavalla, joka aiheuttaa noin 180 tonnin CO2-ekv kasvihuonekaasupäästöt. 50 vuotta kasvaessaan taimikko kuitenkin sitoo hiiltä noin 1740 tonnia CO2-ekv, joten 50 vuoden nettoilmastovaikutus on 1560 tonnia CO2-ekv. Tämä vastaa noin 567 turkulaisen vuosittaisia ilmastopäästöjä.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu on tarkoitettu vähintään 15 vuotta täyttäneille peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille tai valmentavassa koulutuksessa oleville nuorille, jotka eivät opiskele vielä ammattiin tai ole suorittaneet vielä tutkintoa.Kesäharjoittelun tavoitteena on helpottaa koululaisten mahdollisuuksia päästä tutustumaan yrityksiin ja työelämään ja työelämän pelisääntöihin sekä työtehtäviin.

Turku Energia on vahvasti sitoutunut Turun kaupungin tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Metsityshankkeet ovat osa Turku Energian ympäristö- ja ilmasto-ohjelmaa ja biodiversiteettiä tukevia hankkeita. Turku Energia ja Turun kaupunki toteuttivat ensimmäisen yhteisen metsittämishankkeen viime kesänä, jolloin istutettiin yhteensä 5000 puuntainta Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle. 

Medialla on mahdollisuus päästä tutustumaan metsityskohteeseen ja nuorten tekemään istutustyöhön. Otathan yhteyttä Turku Energian viestintään ajankohdan sopimiseksi: anne-mari.repola-makinen@turkuenergia.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Kuivanen, johtaja, Lämpö-yksikkö, Turku Energia
puh. 050 5573 261
jari.kuivanen@turkuenergia.fi


Risto Veivo, ilmastojohtaja, Turun kaupunki
puh. 050 559 0417
risto.veivo@turku.fi


Miika Meretoja, erityisasiantuntija, Turun kaupunki
puh. 050 554 6148
miika.meretoja@turku.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Turku Energia
Turku Energia
Teollisuuskatu 40
20520 Turku

https://www.turkuenergia.fi/

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 333,2 miljoonaa euroa. Turku Energiassa työskentelee noin 330 ammattilaista. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaamme kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen sekä sähköisen liikenteen kehittäminen Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on "Olemme lähellä, näemme kauas". Olemme mukana rakentamassa hiilineutraalia Turkua. www.turkuenergia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turku Energia

Turku Energia Sähköverkot on varautunut mahdollisiin ukkoskuuroihin ja puuskatuuliin 7.8.2023 15:48:04 EEST | Tiedote

Ilmatieteen laitos ennustaa mahdollisia voimakkaita ukkoskuuroja ja puuskatuulia ensi yölle ja tiistaille, jotka voivat ennusteiden mukaan osua myös Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueelle. Turku Energia Sähköverkot on kohottanut valmiuttaan viankorjauksiin lisäämällä henkilöstöresurssejaan kahdelle tulevalle yölle mahdollisten vika-alueiden rajaamistoimien ja viankorjauksen välittömään käynnistämiseen. Vikatilanteissa resursseja siirretään normaaleista verkonrakennustöistä viankorjaukseen tarvittaessa. Myös vikapuheluiden vastaamiseen on lisätty henkilöitä varalle.

Kaukolämpöverkon vuotokohta rajattu Pernossa, kaukolämmön jakeluhäiriö koskee vain yhtä käyttöpaikkaa20.4.2023 16:26:11 EEST | Tiedote

Turku Energian kaukolämpöverkossa havaittiin torstaina 20.4.2023 aamulla vuoto Turussa Pernontiellä. Vuotokohta pystyttiin nopeasti rajaamaan muusta kaukolämpöverkosta siten, että kaukolämmön jakeluhäiriö koskee vain yhtä käyttöpaikkaa. Vuotokohdan tarkempi paikantaminen on vielä meneillään. Tarkentuneen arvion mukaan vuotokohta saadaan korjattua perjantaiaamuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme