Farmari-messuilla keskustellaan maaseudusta ympäristö- ja ilmastokysymysten ratkaisijana (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi, Kaakkois-Suomi)
Järvi-Suomen vahvuuksia ovat erityisesti raaka-aineita ja aineettomia hyötyjä tarjoavat monipuoliset ekosysteemipalvelut. Järvi-Suomen alueella on maailmanlaajuisesti katsottuna erityisen hyvät edellytykset vastuulliseen ruuantuotantoon. Alueen runsaat vesivarat uusiutuvat hyvin, maatalouden harjoittamiseen sopivaa maastoa löytyy runsaasti ja maisemassa vaihtelevat sopivassa suhteessa metsät, järvet, suot sekä asutus.
Lauantaina 2.7. ELY-keskuksen messuosastolla Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen pohtii luomun mahdollisuuksia kestävyysmurroksen ratkaisussa klo 11.00. Tämän jälkeen klo 12.00 Biokaasua pelloilta -hankkeen vetäjä Esko Rissanen kertoo viljelijöiden energia- ja kiertotalousratkaisuista. Klo 13.00 Ruralia-instituutin professori Juha Helenius avaa Etelä-Savon vahvuuksia kestävyysmurroksessa.
– Näitä asiantuntijoita yhdistää ymmärrys siitä, kuinka tältä alueelta löytyy vastuullisia ratkaisuja ja ratkaisijoita isoihin haasteisiin. ELY-keskuksen tehtävä on tukea tätä työtä, painottaa keskustelua juontava Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman koordinaattori Harri Hakala.
JÄSMY toimii Etelä-Savon, Kaakkois-Suomen, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla. JÄSMYn tavoitteena on:
- Säilyttää vesistöjen tila mahdollisimman hyvänä
- Rakentaa hiilineutraalia taloutta
- Varjella luonnon monimuotoisuutta
- Parantaa alueiden liiketoiminnan kannattavuutta
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Koordinaattori Harri Hakala, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4099, harri.hakala(at)ely-keskus.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset
Kolin jäätie avataan liikenteelle (Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Etelä-Savo)24.1.2025 15:24:06 EET | Tiedote
Kolin jäätie avataan liikenteelle huomenna lauantaina 25.1.2025 puoliltapäivin.
Handbok för vattenhushållningsdisponenter – den svenskspråkiga översättningen är klar22.1.2025 08:47:29 EET | Pressmeddelande
Handboken för vattenhushållningsdisponenter som genom brett samarbete blev klar år 2022 har nu översatts till svenska. Handboken riktas i synnerhet till disponenter, men även till andra som ansvarar för dikningsprojekt eller vattenhushållningsprojekt. Handboken har utarbetats av en omfattande skara sakkunniga från NTM-centralen, personer som är verksamma som disponenter och skogsbruksexperter.
Vesitalousisännöitsijän opas – ruotsinkielinen käännös valmistunut22.1.2025 08:47:29 EET | Tiedote
Laajana yhteistyönä vuonna 2022 valmistunut ”Vesitalousisännöitsijän opas” on nyt saanut rinnalleen ruotsinkielisen käännöksen. Opas on suunnattu erityisesti isännöitsijöille, mutta myös muille ojitushankkeista tai vesistökunnostushankkeista vastaaville ja sen on laatinut laaja joukko ELY-keskusten asiantuntijoita, isännöitsijöinä toimivia sekä metsätalouden asiantuntijoita.
Elementis Finland Sotkamon Lahnaslammen talkkikaivoksen ja tehdasalueen tarkkailuohjelma on hyväksytty (Kainuu, Lappi)21.1.2025 09:37:00 EET | Tiedote
Kainuun ja Lapin ELY-keskukset ovat hyväksyneet Sotkamossa sijaitsevan Lahnaslammen talkkikaivoksen ja tehdasalueen käyttö-, päästö- ja ympäristövaikutustarkkailuohjelman. Esitettyyn suunnitelmaan tarkkailuohjelmaksi lisätiin määräyksiä muun muassa yhteis- ja kalataloustarkkailun osalta sekä melun ja pölyn tarkkailusta.
Restaurant Owner: If You Buy Takeaway Packaging from Abroad, Remember to Manage Your Extended Producer Responsibility20.1.2025 08:38:00 EET | Tiedote
If a restaurant buys takeaway packaging from abroad, it must fulfil a legal responsibility called Extended Producer Responsibility (EPR). The easiest way to do this is to join a Producer Organisation. Read this article for guidance on EPR for packaging in restaurants.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme