Visit Kangasala

Uusi hevostapahtuma Laukkaa Kangasalle -viikko Kangasalle heinäkuussa

Jaa
Heinäkuussa 18.–24.7.2022 Kangasalla lasketaan hevosvoimat valloilleen uuden tapahtumaviikon myötä. Luvassa on mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille hevosten ystäville Kangasalan talleilla ja vierailukohteissa, muun muassa poni-, miniatyyrihevos- ja kepparipäivät lapsille, tutustumispäiviä talleilla, hevosmuseopäivä luentoineen ja opastuksineen sekä taidenäyttely. Viikon kohokohta on lauantaina 23.7. Pikkolan tapahtumakentällä järjestettävä Koko perheen hevoskarnevaali upeine hevosnäytöksineen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Laukkaa Kangasalle -viikko kokoaa yhteen Kangasalan monipuolista hevostoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia sekä paikkakunnan historiaa hevospitäjänä. Mukaan hevosvoimaisen kesän yhteen päätapahtumaan ovat lähteneet myös mm. Kangasalan matkailukohteet, jotka tarjoavat viikolla erityistä hevosaiheista ohjelmaa.

Teemaviikon ohjelma on monipuolinen ja nähtävää ja koettavaa löytyy jokaiselle: harrastajille, ammattilaisille ja muuten vain hevosista kiinnostuneille, niin lapsille kuin aikuisillekin se ohjelmasta löytyy kiinnostavaa kaikille hevosten ystäville.

– Lapsiperheiden kannattaa suunnata esimerkiksi Laaksolan ratsutilan ponipäivään tiistaina tai Raudanmaalle Lastenmaatila Pikkupihalle miniatyyrihevospäivään maanantaina, vinkkaa tapahtumaa tuottava Lotta Heinonen Visit Kangasalta.

– Ja Koko perheen Hevoskarnevaali lauantaina näytöksineen kannattaa ehdottomasti kokea, hän jatkaa.

Aikuisten ohjelmaan sopii esimerkiksi Hevosmuseopäivä perjantaina, jolloin pääsee saman päivän aikana opastetuille kierroksille harvoin avoinna olevaan Varsamäen hevosajoneuvomuseoon sekä Hevosia – Horses -taidenäyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseoon.

– Lisäksi päivän aikana kuullaan historiasta väitelleen Hilja Solalan mielenkiintoinen luento Kangasalla asuneesta historiallisesta hevosesta. Liuksialan kartanon Wiesti-tamma oli nimittäin Suomen ensimmäinen kantakirjahevonen, Heinonen kertoo.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyssä on avoinna tapahtumaviikolla tiistaista sunnuntaihin. Varsamäen hevosajoneuvomuseon kokoelmaan pääsee tutustumaan 21.–24.7.2022 klo 10–18.

Hevoskarnevaalissa näytöksiä, hevospuuhaa ja iloista tunnelmaa

Viikon päätapahtuma on yleisölle maksuton Koko perheen Hevoskarnevaali lauantaina 23.7. klo 10–14. Pikkolan tapahtumakentällä nähdäänjuonnettuja näytöksiä ratsastusjousiammunnasta, lännenratsastuksesta, valjakkoajosta ja kouluratsastuksesta sekä tarinallinen ratsastusta ja musiikkia yhdistävä Kuukuningatar-esitys.

Karnevaalialueella kisataan Kangasalan keppihevosmestaruudesta, kokeillaan talutusratsastusta ja puuhaillaan hevosaiheisten tehtävien parissa. Alan yritykset ja yhdistykset järjestävät erilaisia tehtäväpisteitä sekä esittelevät toimintaansa ja markkinatunnelma luovat myös musiikki sekä kesäiset herkut.

Laukkaa Kangasalle -viikko 18.–24.7.2022

Ohjelmaa ympäri Kangasalaa
visitkangasala.fi/laukkaakangasalle

Koko viikon ohjelma täällä (linkki pdf-tiedosto).

Laukkaa Kangasalle -viikko on osa hevosvoimien teemavuoden 2022 ohjelmaa. Matkailun teemavuosien tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Kangasalan vahvuuksia; tänä vuonna siis hevosia ja vanhoja autoja.

Hevosvoimien teemavuoden koko ohjelma löytyy sivuilta: visitkangasala.fi/hevosvoimienkesa

Mediakuvat

Mediakuvia kansiossa: 
kansiossa: https://drive.google.com/drive/folders/1hvggAjndbs_5HGMHOWzD0a4E9LdGNjIg?usp=sharing

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Emilia Hakomäki
Kuva: Emilia Hakomäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Kangasala
Visit Kangasala

KANGASALA

https://visitkangasala.fi

Visit Kangasala on oppaasi Kangasalle – Kesäpäivän kulttuurikaupunkiin. Edistämme Kangasalan matkailuelinkeinoa kaupunkistrategian mukaisesti ja kokoamme paikkakunnan matkailutoimijat yhteen kertomaan luonnonkauniista ja tapahtumarikkaasta kaupungistamme.

Visit Kangasala on osa Kangasalan kaupungin elinkeinoyhtiö Business Kangasala Oy:n toimintaa.

Lue lisää:

Visit Kangasala

Business Kangasala

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Kangasala

Kesäpäivä Kangasalla täyttää 170 vuotta juhannusviikolla16.6.2023 10:06:14 EEST | Tiedote

Pirkanmaan maakuntalaulunakin tunnettu Sakari Topeliuksen runo ja Gabriel Linse´nin sävellys koskettavat laulajia ja kuulijoita edelleenkin vuodesta toiseen. Kesäpäivä Kangasalla -laulun juhlinta alkaa sunnuntaina 18.6. Kesäpäivä Kangasalla -brunssilla Kulttuuriravintola Jalmarissa, ja “Mä oksalla ylimmällä …” 170 vuotta -pääjuhla järjestetään tiistaina 20.6. klo 17 Kangasalan kotiseutumuseolla. Koko viikon kestävät juhlallisuudet sisältävät myös Vehoniemen näkötornin avajaiset, musiikkihetken Kangasalan kirkossa sekä laulun kansainvälisiä tulkintoja.

Vehoniemen näkötornin avajaisia maanantaina 19.6. juhlitaan yhteislaululla, puheenvuoroilla, kulttuurireitin avauksella ja artesaanijäätelöllä.14.6.2023 10:41:30 EEST | Tiedote

Uusitun Vehoniemen näkötornin avajaisia vietetään Kangasalla maanantaina 19.6. klo 13. Tilaisuus on osa “Kesäpäivä Kangasalla 170 vuotta” -juhlaviikkoa. Avajaispuheenvuorot tulevat pitämään maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hanna Laine ja Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, lisäksi tervehdyksen tilaisuuteen tuovat Matti Aromäki Metsähallituksesta ja Jussi Haavisto. Tilaisuudessa juhlistetaan 170-vuotista Pirkanmaan maakuntalaulua Kesäpäivä Kangasalla yhteislaululla, johon toivotaan yleisön runsasta osallistumista. Avajaisten yhteydessä julkaistaan myös Kesäpäivä Kangasalla -kulttuurireitti, jonka neitsytajo lähtee kohti Haralan harjua tilaisuuden päätteeksi. Juhlavuoden kunniaksi Vehoniemen automuseo on suunnitellut oman artesaanijäätelön, jota on saatavilla ensimmäistä kertaa avajaisissa.

Harrastajapuutarhurin yli 40 vuoden intohimona syntynyt puisto avautuu jälleen yleisölle 14.5.20234.5.2023 15:05:37 EEST | Tiedote

”En koskaan arboretumia rakentaessani ajatellut avaavani sitä yleisölle.” Erkki Frickin rakentama puisto toimi pitkään perheen ja ystävien yhteisenä pihana. Yksityinen metsä- ja maisemapuutarha Kangasalla avautuu nyt kolmantena kesänä kutsuen luonnon ystäviä nauttimaan sen kauneudesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Suuressa 3,2 hehtaarin arboretumissa on lukuisia lajistoltaan erilaista puistikkoja, joissa kasvaa tuhansia kukkivia puita ja pensaita sekä harvinaisia kasveja kaikilta eri mantereilta. Kesällä 2023 Arboretum Frick on avoinna 14.5.–13.8.2023 torstaisin ja sunnuntaisin klo 12–16, sekä ryhmille sopimuksen mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme