Kirja-alan tukijat lahjoittavat yhdessä Taideyliopistolle 1,2 miljoonaa euroa
Heikki Herlin, Eva K. Reenpää ja Otavan Kirjasäätiö lahjoittavat Taideyliopistolle yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Kirja-alan tukijat haluavat lahjoituksella edistää suomalaista taidekoulutusta ja toivovat erityisesti vahvistavansa edellytyksiä kirjoittamisen koulutusohjelman pitkäjänteiseen kehittämiseen. Lahjoittajat pitävät tärkeänä saavutuksena sitä, että kirjoittaminen on osa yliopistotasoista taidekoulutusta yhdessä musiikin, tanssin ja teatterin sekä kuvataiteen kanssa.
Lahjoitus ohjataan Taideyliopiston Vahvista taiteen voimaa -keräykseen, jolla kartutetaan yliopiston pääomaa. Sen tuotoilla yliopisto toteuttaa strategiaansa esimerkiksi kehittämällä taiteen koulutusta ja vastaamalla alan uusiin koulutustarpeisiin. Valtio myöntää vastinrahaa jokaista yliopiston 15.6.2020–30.6.2022 välillä saamaa lahjoituseuroa kohden.
”On ilo olla mukana tukemassa suomalaisen kirjoittamisen tulevaisuutta ja yliopistotason taidekoulutusta Suomessa. Haluan omalta osaltani olla mukana edistämässä suomalaisen kirjoittamisen ja kulttuurikentän moniäänisyyttä ja monipuolisuutta. Lahjoitus osoitetaan suomalaisen kulttuurin tulevaisuudelle ja äänille, joita kukaan meistä ei ole vielä kuullut", sanoo yksi lahjoittajista, Kustannusosakeyhtiö Teoksen omistaja Heikki Herlin.
”Taide ja kulttuuri, erityisesti kirjallisuus, joka on kuulunut elämääni aina, on hyvän elämän ja sivistyksen kivijalka”, sanoo Reenpään kustantajasukuun ja omistajiin kuuluva Eva K. Reenpää.
Kirjoittamisen maisteriohjelma käynnistyi Taideyliopistossa vuonna 2019 Otava Oy:n ja Otavan Kirjasäätiön tuella. Syksyllä 2022 koulutus laajenee, kun Taideyliopisto aloittaa kirjoittamisen kandidaattitasoisen koulutuksen. Koulutusohjelmaan on valittu kahdeksan uutta opiskelijaa yli 200 hakijan joukosta.
”Otava Oy ja Otavan Kirjasäätiö ovat tukeneet kirjoittamisen koulutusta jo usean vuoden ajan. Olemme iloisia siitä, että se on vakiinnuttanut asemansa osana Taideyliopiston koulutustarjontaa muiden taiteenalojen rinnalla”, sanoo Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtaja Eva E. Reenpää.
Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén kiittää lämpimästi kirja-alan vaikuttajia merkittävästä lahjoituksesta keräykseen. Lahjoitus tukee Taideyliopistoa sen ainutlaatuisessa tehtävässä taiteen tulevien suunnannäyttäjien kouluttajana. Lahjoitus mahdollistaa Taideyliopiston monitaiteisen koulutuksen kehittämisen pitkäjänteisesti ja vahvistaa opiskelijoiden valmiuksia menestyä muuttuvalla taidekentällä.
Yhteyshenkilöt
Eveliina OlssonViestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puh:050 598 6492eveliina.olsson@uniarts.fiTietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Jan-Erik Andersson, Annette Arlander ja Anna Kuoppamäki ovat Taideyliopiston Vuoden alumnit 202322.9.2023 15:30:00 EEST | Tiedote
Vuoden alumnit ovat Taideyliopistosta valmistuneita taiteilijoita ja esikuvia, jotka ovat vahvistaneet toiminnallaan taiteen ja taiteilijakoulutuksen ainutlaatuista arvoa ja merkitystä. Vuoden 2023 alumnit ovat yhteiskunnallisesti vaikuttavia taiteilija-tutkijoita.
Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén: Heikennykset kansainväliseen yhteistyöhön ovat myös heikennyksiä tieteen ja taiteen tasoon22.9.2023 14:29:35 EEST | Tiedote
Taideyliopisto juhli 10-vuotista taivaltaan lukuvuoden avajaisissa perjantaina 22.9. Rehtori Kaarlo Hildén totesi avajaispuheessaan kansainvälisyyden vaalimisen olevan tärkeää Taideyliopistolle. Taideyliopistosta on kasvanut kymmenessä vuodessa taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen edelläkävijä, joka houkuttelee kasvavassa määrin huippuosaajia myös ulkomailta.
Kandinäyttelyssä esillä nykytaiteen monet tekotavat, materiaalit ja aiheet21.9.2023 10:50:00 EEST | Tiedote
Nuorten kuvataiteilijoiden näyttelyssä voi kokea taidetta maalauksesta osallistavaan taiteeseen. Teokset näyttävät suuntia, joihin nuori sukupolvi vie taidetta ja aiheita, jotka he kokevat merkityksellisiksi.
Sibelius-Akatemian DIG.-festivaali avaa näyteikkunan jazzartistien maailmaan Musiikkitalossa 4.–7.10.202321.9.2023 09:58:14 EEST | Tiedote
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuosittainen DIG.-jazzfestivaali valtaa Musiikkitalon Black Boxin 4.–7. lokakuuta. Järjestyksessään 19. festivaali esittelee kattauksen huippumuusikoiden konsertteja. Festivaali tarjoaa konserttien lisäksi eturivin paikan kuulla artistien ajatuksia ja mahdollisuuden keskustella heidän kanssaan ajankohtaisista aiheista, kuten laulajan roolista jazzmusiikissa ja alan sukupuolittuneisuudesta.
“Luovan työn ja tekoälyn välille luodaan turhaa vastakkainasettelua” –Tekoälyasiantuntija ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dekaani keskustelevat tekoälystä Uniarts Festissä 22.9.14.9.2023 04:21:00 EEST | Tiedote
Tekoälyllä on potentiaalia luovan työn kumppanina, sanovat Mikko Koskinen ja Otso Huopaniemi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme