Oulun yliopisto

Salaojituksen Tukisäätiö lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle

Jaa
Salaojituksen Tukisäätiö osallistuu Oulun yliopiston vastinrahakampanjaan 100 000 euron lahjoituksella tekniikan alalle. Lahjoituksen tekee säätiön Juhlavuoden 1997 rahasto.

Salaojituksen Tukisäätiö on vuonna 1984 perustettu yleishyödyllinen apurahasäätiö, jonka toiminnan tavoitteina on salaojituksen sekä maa- ja vesiteknillisen tutkimustoiminnan ja opetuksen sekä neuvonnan tukeminen. Säätiö tukee ja harjoittaa tutkimusta liittyen esimerkiksi salaojituksen ympäristövaikutuksiin sekä taloudellisiin ja juridisiin kysymyksiin. Säätiö haluaa lahjoituksellaan tukea Oulun yliopiston tavoitteita kestävämmän ja älykkäämmän tulevaisuuden hyväksi.

”Oulun yliopisto on meille tärkeä yhteistyökumppani. Yliopistossa tehdään säätiön tarkoitukseen liittyvää merkittävää tutkimusta vesitekniikan alalla. Jaamme yhteiset tavoitteet digitaalisten ratkaisujen ja mallinnuksen hyödyntämisessä tulevaisuuden kestävien ratkaisujen löytämiseksi”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Timo Kauppi Salaojituksen Tukisäätiöstä.

Lahjoitusvarat ovat yliopistolle merkittävä lisäresurssi, joka mahdollistaa uusia tutkimusavauksia, avainrekrytointeja ja tukea esimerkiksi tutkijanuran alussa olevien tutkijoiden pitkäjänteiselle tutkimustyölle.

”Kiitän lämpimästi Salaojituksen Tukisäätiötä lahjoituksesta. Olemme useilla alueilla vesitekniikan tulevaisuuden ratkaisujen ja kestävän kehityksen johtava osaaja, ja haluamme vahvistaa tätä roolia. Lahjoitusvarat ovat merkittävässä asemassa alan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisessä ja uusissa avauksissa”, sanoo yhteistyösuhteiden vararehtori Arto Maaninen Oulun yliopistosta.

Oulun yliopistossa tehdään salaojitukseen liittyvää tutkimusta. Koekohteissa hyödynnetään satelliitti- ja droonihavaintoja, on-line mittauksia ja data-assimilaatiota uusina menetelminä maaperän kosteuden havainnointiin ja mallintamiseen.  Tutkimuksella pyritään muun muassa lisäämään tietoa peltojen hydrologiasta ja tekijöistä, jotka vaikuttavat viljelyyn, ravinteiden huuhtoumiin ja kasvihuonekaasupäästöihin.

Salaojituksen Tukisäätiön lahjoitus on osa valtion vastinrahaohjelmaa. Valtio maksaa lahjoituksille vastinrahaa tietyn kertoimen mukaan ja lisää näin merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Vastinrahakausi päättyy 30.6.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto
Björn Klöve, professori, vesi-, energia- ja ympäristötekniikka
bjorn.klove@oulu.fi, puh. 0294 48 4510
Kati Ketola, yhteyspäällikkö, varainhankinta
kati.ketola@oulu.fi, puh. 0294 48 4033


Salaojituksen Tukisäätiö
Seija Virtanen, toiminnanjohtaja
seija.virtanen@tukisaatio.fi, puh. 050 4059 478

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Äidin synnytyksessä saamalla antibiootilla yhteys lapsen autoimmuunisairauksiin22.2.2024 05:51:00 EET | Tiedote

Lapset, joiden äidit ovat saaneet synnytyksen yhteydessä antibioottihoitoa, sairastuvat muita lapsia todennäköisemmin autoimmuunisairauksiin. Tulos käy ilmi Oulun yliopiston tuoreesta rekisteripohjaisesta tutkimuksesta, jossa oli mukana lähes 46 000 lasta. Tavallisimpia lasten autoimmuunisairauksia ovat tyypin 1 diabetes, keliakia ja lastenreuma. Tutkimuksen mukaan äidin antibioottihoito ei ollut yhteydessä lapsen allergisiin sairauksiin tai astmaan.

Revontulten vaikutukset näkyvät Suomen talvilämpötiloissa ja sähkönkulutuksessa – polaaripyörre hajoaa taas15.2.2024 05:04:00 EET | Tiedote

Oulun yliopiston avaruusilmaston tutkimusryhmä on jo pidempään tutkinut avaruudesta ilmakehään tulevan energeettisen hiukkassateen, tuttavallisemmin revontulien, vaikutusta talven säävaihteluihin. Revontuliin liittyy paitsi kaunis valoilmiö, myös kemiallisia muutoksia, jotka johtavat talvella otsonikatoon korkealla napa-alueen stratosfäärissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye