Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL rySähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry

Vihtiläiselle perheyritykselle Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustus

Jaa
Vuoden 2022 sähkösuunnittelija on Insinööritoimisto Havukorpi Oy. Tunnustus jaettiin keskiviikkona 17.8. Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarin yhteydessä hotelli Crowne Plazassa Helsingissä. Kunniataulun vastaanottivat suunnittelupäällikkö Teemu Varis, toimitusjohtaja Simo Havukorpi ja hallituksen puheenjohtaja Tarja Havukorpi.
Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis luottavat, että Havukorpi Oy:n Nummelassa sijaitsevalla toimistolla riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä myös tulevaisuudessa. Kuva: Mikko Käkelä
Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis luottavat, että Havukorpi Oy:n Nummelassa sijaitsevalla toimistolla riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä myös tulevaisuudessa. Kuva: Mikko KäkeläInsinööritoimisto Havukorpi Oy:n perusti vuonna 1986 nyt jo edesmennyt Raimo Havukorpi. Vuotta myöhemmin hän osti myös nummelalaisen sähköasennusliike Esasähkö Oy:n ja edelleen vuonna 2000 Jorvaksen Sähkö Oy:n. Sisarukset Simo ja Tarja Havukorpi johtavat nyt perheyrityksen toimintaa.

Yritys on erikoistunut kiinteistöjen sähkösuunnitteluun, automaatioon ja paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnitteluun. Taloautomaation lisäksi Havukorpi Oy:n osaamiseen kuuluu myös suuremmissa kiinteistöissä käytettävien kiinteistönohjausjärjestelmien ja teollisuuden prosessiautomaation suunnittelu.

Yritys toimii pääasiassa Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Vaativampia paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnittelutöitä tehdään kuitenkin kauempanakin.

Yrityksen tuoreimpiin referensseihin kuuluu esimerkiksi Vihdin kirkon peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja automaatiosuunnittelu, sähköautojen älykkäiden latausjärjestelmien suunnittelua, useita toimitila- ja liikekiinteistöjä sekä monipuolisia omakotitalokohteita.

- Varsinkin omakotitalopuolella me olemme erikoistuneet KNX-taloautomaatioon. Järjestelmien integrointi ja ohjelmointi on meidän vahvin osaamisalueemme, yrityksen suunnittelupäällikkö Teemu Varis kertoo.

Sopiva koko takaa täystyöllisyyden

Yritys työllistää kolme henkilöä Nummelan kupeessa sijaitsevalla toimistollaan.

- Meitä oli aiemmin useampiakin, mutta koemme, että näin on hyvä. Sopivan kokoisissa töissä kaikki asiat tulevat hoidettua varmasti kunnolla ja kaikille työntekijöillemme voidaan tarjota suht tasainen kuorma töiden hoitamiseen, toteavat Havukorvet.

Heidän mukaansa yrityskoon kasvattaminenkaan ei silti ole pois laskettu vaihtoehto.

Havukorpi on suunnitellut vuosien varrella myös useiden vesihuoltokohteiden sähkö- ja automaatiojärjestelmiä, mutta LVI-suunnittelun puolelle yrityksessä ei ole haluttu lähteä.

- Sähkö ja automaatio riittävät meille hyvin. Pienessä perheyrityksessä on parempi keskittyä olennaiseen ja erikoistua omaan leipälajiin, sanoo Simo Havukorpi.

Vakuuttavaa osaamista

- Periaatteenamme on aina ollut keskittyä olennaiseen tekemiseen varmalla ammattitaidolla. Fokus pidetään asioissa, joissa osaamisemme on vahvinta. Meidän vahvuutemme on kokonaisvaltaisessa taloautomaation suunnittelu-, käyttöönotto- ja ohjelmointityössä, varsinkin KNX-tekniikan hyödyntämisessä, kertoo Teemu Varis.

Osaamiseen panostaminen on kilpailukykytekijä. Perus sähkösuunnittelun saralla kilpailu on Simo Havukorven mukaan kovaa. Kova kilpailu tasaantuu hieman sen myötä, mitä enemmän suunnittelu vaatii erikoisosaamista.

- Olemme miettineet vielä nykyistä pidemmällekin menevää erikoistumista. Mitä enemmän osaamista järjestelmien suunnittelu vaatii, sitä vähemmän potentiaalisia tekijätarjokkaita rivissä on, toimitusjohtaja Havukorpi sanoo.

Jotta voi onnistua, on tiedettävä mitä halutaan

Älytalojen – ja kaikkien muidenkin kohteiden – suunnittelussa asiakkaan toivoman lopputuloksen saavuttaminen on aina työn tärkein päämäärä.

- Työtä helpottaa suuresti, jos kaikki osapuolet tietävät, mitä halutaan. Odotusten määrittelemiseksi kannattaakin aluksi istua tilaajan ja tilaajan edustajien kanssa alas ja kuunnella, mitä toiveita ja ideoita heillä on, Varis sanoo.

Teemu Variksen lisäksi myös yrityksen kahdella muulla sähkösuunnittelijalla, Niko Hemtmanilla ja John Rantasella, on runsaasti kokemusta automaatiokohteiden suunnittelusta.

Älytaloissa erityisesti järjestelmien käyttöönottovaihe vaatii erityistä huolellisuutta ja osaamista.

– KNX-projekteissa lopputuloksen toimivuus nähdään vasta järjestelmän ohjelmoinnin jälkeen. Haluammekin aina varmistaa, että kohteet luovutetaan asiakkaille täysin valmiina, ja että tilaajat perehdytetään laitteiden käyttöön, sanovat sähkösuunnittelijat.

Tulevaisuus näyttää varmalta ja vakaalta

Viime vuonna Havukorpi Oy:n liikevaihto oli 270 tuhatta euroa ja tilikauden tulos 31 tuhatta euroa. Teemu Variksen mukaan pienen suunnittelutoimiston tulevaisuus näyttää vakaalta niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikavälillä.

- Ensiksi koronan ja nyt Ukrainan sodan myötä myös sähköalan päälle on maalailtu kaikenlaisia uhkakuvia, mutta ainakaan meidän työkannassamme tämä ei vielä näy. Eurooppaa uhkaava energiakriisi vaikuttanee osaltaan mm. energiatehokkuutta parantavien sähköteknisten ratkaisujen kysyntään.
- Uskomme, että tämä tulee näkymään vielä isommin jatkossa, mikäli tilanne kiristyy, pohtii Teemu Varis.

Yrityksen saama tunnustus ilahduttaa suuresti.

- Hienoa, että meidät valittiin pienenä, lähes 40 vuotta alalla toimineena perheyrityksenä Vuoden sähkösuunnittelijaksi. Kiitos tästä kuuluu ehdottomasti ammattitaitoiselle henkilökunnallemme, joka on aina halunnut panostaa oman osaamisensa kehittämiseen, Tarja Havukorpi kiittelee.

YRITYSFAKTA

Insinööritoimisto Havukorpi Oy
Liikevaihto 2021: 270 tuhatta euroa
Työllistää: 3 henkilöä
Omistajat: Simo Havukorpi, Tarja Havukorpi ja Rauli Raita
Referenssikohteita:
- Ahlsellin Hyvinkään varaston trukkien latausjärjestelmän suunnittelu ja sähköautojen latausjärjestelmän suunnittelu pysäköintialueelle, 2021-2022
- Vihdin Kirkon valaistuksen ja automaatiojärjestelmän suunnittelu, 2021

...

RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry valitsevat Vuoden sähkösuunnittelijan nostaen näin esiin esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä ja sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia.

Valittavalta yritykseltä edellytetään kannattavan liiketoiminnan lisäksi korkeaa ja monipuolista osaamista, asiakaslähtöisyyttä, tinkimätöntä laatua, kehittyneitä työskentelytapoja ja yhteiskuntavastuullisuutta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Vuoden 2022 sähkösuunnittelija -yrityksestä:
- Teemu Varis, puh. 040 730 9179, teemu.varis@havukorpi.fi
- Simo Havukorpi, puh. 050 514 2378, simo.havukorpi@havukorpi.fi
- www.havukorpi.fi


Lisätietoja Vuoden sähkösuunnittelijan valinnasta:
- Kai Puustinen, STUL ry, puh. 040 776 7068, kai.puustinen@stul.fi
- Jyrki Laurikainen, RAKLI ry, puh. 040 844 2573, jyrki.laurikainen@rakli.fi

Kuvat

Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis luottavat, että Havukorpi Oy:n Nummelassa sijaitsevalla toimistolla riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä myös tulevaisuudessa. Kuva: Mikko Käkelä
Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis luottavat, että Havukorpi Oy:n Nummelassa sijaitsevalla toimistolla riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä myös tulevaisuudessa. Kuva: Mikko Käkelä
Lataa
Raimo Havukorpi perusti Insinööritoimisto Havukorven, jota sisarukset Simo ja Tarja nyt  johtavat. Kuva: Mikko Käkelä
Raimo Havukorpi perusti Insinööritoimisto Havukorven, jota sisarukset Simo ja Tarja nyt johtavat. Kuva: Mikko Käkelä
Lataa
Insinööritoimisto Havukorvella ei ole akuuttia tarvetta kasvattaa yrityskokoa. Yritys työllistää kokoaikaisesti kolme suunnittelijaa. Sähkösuunnittelija Niko Hemtman, suunnittelupäällikkö Teemu Varis ja sähkösuunnittelija John Rantanen. Kuva: Mikko Käkelä
Insinööritoimisto Havukorvella ei ole akuuttia tarvetta kasvattaa yrityskokoa. Yritys työllistää kokoaikaisesti kolme suunnittelijaa. Sähkösuunnittelija Niko Hemtman, suunnittelupäällikkö Teemu Varis ja sähkösuunnittelija John Rantanen. Kuva: Mikko Käkelä
Lataa
Havukorven suunnittelijoilla on vankka automaatioratkaisujen osaaminen ja KNX väylätekniikkaa hyödynnetään paljon. Kuva: Mikko Käkelä
Havukorven suunnittelijoilla on vankka automaatioratkaisujen osaaminen ja KNX väylätekniikkaa hyödynnetään paljon. Kuva: Mikko Käkelä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, elinkeinopoliittinen edunvalvoja ja tiedon tuottaja. Liitolla on kaikkiaan noin 3 000 jäsenyritystä ja 16 alueosastoa. STULin urakoitsijajäsenten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 4,5 miljardia euroa ja ne työllistävät 22 000 asentajaa sekä 5 000 toimihenkilöä.  Lisätietoja www.stul.fi 

 

RAKLI on Suomen kattavin ja vaikuttavin kiinteistöjen ammattimaisten omistajien, kiinteistösijoittajien, toimitilajohdon ja rakennuttajien järjestö.
RAKLI valvoo jäsenistönsä etua, osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tekee työtä kestävän elinympäristön puolesta. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja alan käytäntöjen kehittämisen lisäksi järjestö tarjoaa jäsenilleen tietoa alan tulevaisuudesta
ja parhaista käytännöistä sekä työkaluja oman toiminnan kehittämiseksi. Lisätietoja www.rakli.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry

Talotekniikkaliitto vaatii EU:lta panostuksia energiatehokkuuteen, sähköistymiseen ja korjausrakentamiseen6.5.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

9. kesäkuuta pidettävissä eurovaaleissa äänestetään uudet Euroopan parlamentin jäsenet, jotka ovat tehtävässään vuoteen 2029 asti. Tämän vuosikymmenen aikana Euroopan unionissa ratkaistaan useita ilmastonmuutokseen ja energiatehokkuuteen liittyviä haasteita. Talotekniikkaliitto osallistuu keskusteluun ja tarjoaa eväitä päätöksentekoon julkaisemalla eurovaalitavoitteensa. Talotekniikkaliitto on myös esitellyt tavoitteitaan puolueiden eurovaaliehdokkaille kuten Susanne Päivärinnalle (kok), Katri Kulmunille (kesk) ja Ari Koposelle (ps).

Kehysriihessä voidaan tukea talotekniikan uutta kasvua12.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Rakennus- ja talotekniikka-alan taloudellinen potentiaali on merkittävä. Esimerkiksi talotekniikka-ala on markkina-arvoltaan vuositasolla noin 6,5 miljardia euroa. Talotekniikkaliiton toteuttaman kevään suhdannekyselyn mukaan tällä hetkellä hankealoitukset viivästyvät, tilauskannat laskevat, tarjouspyynnöt vähenevät ja kannattavuudet heikkenevät. Suhdannekyselyn perusteella uudisrakentaminen ja korjausrakentaminen vajoavat molemmat samaan aikaan. Sähkö- ja lvi-urakoitsijat sekä sähkösuunnittelijat pelkäävät, että vaikein aika on vielä edessä.

Talotekniikka-ala: Hankealoitusten viivästyminen, tilauskannan heikkeneminen sekä korjausrakentamisen laskuvire vaativat välittömiä tukitoimia14.3.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Asuntorakentamisen hyytyminen jatkuu ja asuntoaloitukset ovat jäämässä historiallisen alhaiselle tasolle huolimatta mm. hallituksen lisäämistä korkotukivaltuuksista Ara-asuntotuotannolle. Alan pinnalla pitäminen jää korjausrakentamisen harteille, jotka ilman tarvittavia tukitoimia, ovat vaarassa kaventua. Nyt tarvitaan hallitukselta konkreettisia tukitoimia huhtikuun kehysriihestä, jotta korjausrakentaminen kantaa ja työllistää.

EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin hyväksyminen on voitto modernille talotekniikalle13.3.2024 13:01:39 EET | Tiedote

Talotekniikkaliitto on tyytyväinen, että EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivi on hyväksytty europarlamentissa 12.3.2024 äänin 370 puolesta, 199 vastaan. Olimme yhteydessä suomalaisiin meppeihin siitä, että esitys direktiivistä kannattaa hyväksyä. Euroopan neuvosto hyväksyy vielä muodollisesti rakennusten energiatehokkuusdirektiivin laiksi huhtikuussa ja direktiivin kahden vuoden saattamisaika osaksi jäsenmaiden kansallista lainsäädäntöä käynnistyy kesällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye