STT

STT:n uutispalvelu palautumassa normaaliksi

Jaa
Uutistoimisto STT:n uutispalvelu on palautumassa normaaliksi viime viikon verkkohyökkäyksen jäljiltä. Osa suljetuista järjestelmistä on palautettu käyttöön, osassa korjaaminen jatkuu.

Verkkohyökkäyksessä käytettiin kiristyshaittaohjelmaa, ja hyökkääjät ovat esittäneet lunnasvaatimuksia. STT ei ole vastannut vaatimuksiin.

Hyökkäyksen tekijäksi on ilmoittautunut LV-niminen ryhmä, joka julkaisi tiedon torstaina myös ns. tor-verkossa.

STT:n uutistoiminta on jatkunut koko ajan verkkohyökkäyksestä huolimatta, vaikka osa järjestelmistä on ollut poissa käytöstä. Kaikki tarvittavat tiedot on pystytty palauttamaan.

- Haluan kiittää STT:n koko toimitusta, että uutiset ovat rullanneet asiakkaillemme koko haastavan tiilanteen ajan, toteaa STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen.

- Erityiskiitokset lisäksi tietohallintomme ja liiketoiminnan avainhenkilöille, jotka ovat venyneet upeasti.

Tietovuodon mahdollisuutta ei voida sulkea pois, ja siitä ilmoitettiin tietosuojavaltuutetulle heti perjantaina 29.7. Hyökkäyksestä on ilmoitettu myös Kyberturvallisuuskeskukselle ja tehty rikosilmoitus. Helsingin poliisilaitos tutkii tekoa tietomurtona ja tietojärjestelmän häirintänä.

Hyökkäys havaittiin viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä, ja se pystyttiin keskeyttämään nopeasti.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen, 050 469 3060

Päätoimittaja Minna Holopainen, 040 5680897

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta22.6.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan. Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi. Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa. STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia. STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa. Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja

STT vahvistaa uutistyötä, kolmanneksi toimituspäälliköksi Janne Huuskonen15.11.2022 10:28:33 EET | Tiedote

Suomen Tietotoimistoon on nimitetty kolmas toimituspäällikkö, vastuualueenaan journalistinen laatu ja kehitys. Uudessa tehtävässä aloittaa 1. elokuuta 2023 Janne Huuskonen, jolla on pitkä kokemus STT:stä aiemmalta työuraltaan. Viime vuodet Huuskonen on työskennellyt teknologiayrityksessä markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä sen ohessa kirjoittanut ja toimittanut kirjoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme