Autismiliitto ry

Satu Taiveaho Autismiliiton toiminnanjohtajaksi

Jaa
Autismiliiton toiminnanjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Satu Taiveaho. Hän siirtyy liiton toiminnanjohtajaksi Kymsotesta, johtavan sosiaalityöntekijän tehtävästä.

Taiveaho on toiminut aikaisemmin kansanedustajana, useissa sosiaalitoimen tehtävissä kunnissa, aluehallintoviraston johtavana ylitarkastajana sekä eri järjestöjen johtotehtävissä.

Autismiliiton toiminnanjohtajan tehtävään saatiin yhteensä seitsemäntoista hakemusta. Viisi hakijaa kutsuttiin haastatteluun. Lopullista valintaa varten haastateltiin kolme hakijaa jatkohaastattelussa.

Liittohallituksen puheenjohtaja Teemu Muukkosen mukaan Satu Taiveaho erottui kovatasoisesta hakijajoukosta vankalla sosiaalipalvelujen ja järjestöjen tuntemuksellaan, monipuolisella johtamiskokemuksellaan sekä Autismiliittoa kohtaan osoitetun kiinnostuksen perusteella.

- Luotan siihen, että Satu pitää huolta Autismiliiton työn jatkuvuudesta ja samalla uudistamme liittoa vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin entistä paremmin. Haluan kiittää kaikkia hakijoitamme kiinnostuksesta Autismiliittoa kohtaan. Oli hienoa todeta, että liitossamme työskentely kiinnostaa laajalti, Muukkonen kertoo.

Satu Taiveaho kertoo tarttuvansa uuteen tehtävään innostuneesti.

- Koen vahvaa sydämen paloa ajaa autismikirjon ihmisten asioita. Neurokirjon ihmisten asema yhteiskunnassa on tällä hetkellä heikko. Heitä ei osata auttaa ja tukea riittävästi. Autismiliiton toiminnanjohtajana toivon olevani edistämässä sitä, että autismikirjon ihmisten tarpeet tulevat yhteiskunnassa yhä paremmin tunnetuksi ja huomioiduksi.

Taiveaho toivoo tuovansa mukanaan aktiivista otetta autismikirjon asioissa.

- Omalta osaltani olen tuomassa Autismiliittoon panosta erityisesti yhteiskunnallisen vaikuttamisen näkökulmasta. Toivottavasti voin myös vahvistaa liiton asemaa ja tunnettuutta, Taiveaho lisää.

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa tehtävässään 15.8.2022.

Yhteyshenkilöt

Teemu Muukkonen
hallituksen puheenjohtaja, Autismiliitto
teemu.muukkonen@autismiliitto.fi
050 357 5214


Satu Taiveaho
toiminnanjohtaja, Autismiliitto
satu.taiveaho@autismiliitto.fi
050 4097 940

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Autismi vaikuttaa siihen, miten ihminen viestii ja on vuorovaikutuksessa muiden kanssa, sekä siihen, miten hän aistii ympäröivän maailman. Kyse on aivojen keskushermoston erilaisesta kehityksestä. Autismikirjon esiintyvyys on eri tutkimusten mukaan noin 1-2 % väestöstä.

Autismiliitto on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Liiton jäseniä ovat eri puolilla Suomea toimivat jäsenyhdistykset. Autismiliiton päämääränä on autismimyönteinen yhteiskunta, jossa tunnetaan ja tunnistetaan autismikirjon moninaisuus ja turvataan autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä oikeus hyvään elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Autismiliitto ry

Autismikirjon ihmisiin kohdistuva kaltoinkohtelu pitää saada loppumaan27.3.2023 07:20:00 EEST | Tiedote

Autismiliitto haluaa nostaa autismitietoisuuden viikolla esiin vahvaa tukea tarvitsevien autismikirjon ihmisten kaltoinkohtelun ja ylilääkitsemisen. Tämä on ongelma, josta usein vaietaan. Hiljattain julkisuudessa olleet tapaukset ovat vain pieni osa autismikirjon ihmisiin kohdistuvista väärinkäytöksistä, jotka pitää saada loppumaan. Henkilöstön resurssipula ei riitä selitykseksi. Nyt on aika toimia.

Autismikirjon Käypä hoito -suositus toi uuden käytännön suositusten tekemiseen8.2.2023 09:36:00 EET | Tiedote

Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin julkaisema tuore Käypä hoito -suositus keskittyy autismikirjon tunnistamiseen, diagnostiikkaan ja kuntoutukseen. Suositusta laativan työryhmän rinnalla kokoontui ensimmäisen kerran autismikirjon ihmisistä ja heidän läheisistään koottu viiteryhmä. Monta suosituksen kohtaa täsmennettiin ja täydennettiin viiteryhmän palautteen pohjalta.

Vähän tunnetussa autismikirjon alatyypissä ahdistuneisuus näkyy vaatimusten välttelynä10.2.2022 09:15:00 EET | Tiedote

Viimeisten parin vuoden aikana on virinnyt keskustelu ja kasvava kiinnostus patologista vaatimusten välttelyä eli PDAta (pathological demand avoidance) kohtaan. Kansainvälisesti tutkimustietoa PDAsta alkaa vasta nyt kertyä. Suomessa aiheesta tiedetään vielä vähän. Autismin talvipäivillä teemasta luennoi Elizabeth O’Nions. Talvipäivät järjestetään 11.-12.2.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme