Quattro Mikenti Group

QMG kasvaa nyt Savossa – ostaa Mikkelin Sähköasennuksen

Jaa
Talotekniikkakonserni QMG teki viidennen yritysostonsa tänä vuonna, kun Mikkelin Sähköasennus liittyi siihen elokuun alussa. Kauppa vahvistaa QMG:n asemaa Itä-Suomessa. Kauppa ei vaikuta henkilöstön asemaan.
Juha Heikkinen, Mikko Sahikallio ja Markku Hakkarainen (kuva: Pihla Liukkonen)
Juha Heikkinen, Mikko Sahikallio ja Markku Hakkarainen (kuva: Pihla Liukkonen)

Mikkelin Sähköasennus on johtava eteläsavolainen sähköurakoitsija ja tarjoaa urakoinnin lisäksi sähköasennusta ja -huoltopalveluita. Sen asiakkaita ovat julkisen ja yksityisen sektorin rakennuttajat, rakennusliikkeet ja taloyhtiöt. Mikkelin Sähköasennus työllistää 13 asentajaa ja toimihenkilöä, ja vuonna 2021 sen liikevaihto oli noin 1,8 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan jälkeen Mikkelin Sähköasennus jatkaa toimintaansa omalla nimellään, ja sen henkilöstö ja johto jatkavat tehtävissään vanhoina työntekijöinä. Yhtiön omistajat toimitusjohtaja Markku Hakkarainen ja tekninen johtaja Juha Heikkinen tulevat osakkaiksi QMG:n emoyhtiöön Nimlakseen, jolla on Suomessa ja Ruotsissa jo yli 200 henkilöomistajaa.

– QMG kasvaa strategiansa mukaisesti yritysostoilla ja liiketoimintakaupoilla. Tavoitteemme on tehdä useita hyvin valmisteltuja yritysostoja vuosittain ja täydentää palveluitamme eri puolilla maata, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.

– Olemme erittäin iloisia, että saimme Mikkelin Sähköasennuksen vahvan tiimin mukaan konserniin. Yhtiöllä on hyvä maine ammattilaisina ja työnantajana, mikä perustuu Hakkaraisen ja Heikkisen perheiden pian 25 vuoden yrittäjäuraan. Konserniin kuuluu Mikkelissä entuudestaan LVI-urakoitsija JP-Yhtiöt, joten pystymme nyt tarjoamaan laajempaa palvelukokonaisuutta, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio sanoo.

Yrittäjäura jatkuu uusissa puitteissa

– Ratkaisevaa yrityskaupassa oli se, että samalla, kun niin vähän arjessa muuttuu, saamme lisää resursseja taustavoimiksi. Me jatkamme yrittäjinä ja vastaamme liiketoiminnastamme, ja QMG:n kautta saamme tukea strategiseen suunnitteluun, järjestelmiin ja henkilöstön kehittämiseen. Tämä on innostava askel meille, sanovat Markku Hakkarainen ja Juha Heikkinen.

Vuonna 1998 perustettu Mikkelin Sähköasennus on aina ollut Hakkaraisen ja Heikkisen perheiden johtama. Nykyisten omistajien isät perustivat sen vuonna 1998.

– Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2010, mutta olemme Markun kanssa olleet talossa jo pitkään ennen sitä. Itse olen ollut mukana perustamisesta lähtien, mitä nyt opiskelut ja armeijavuosi toivat vähän välillä katkoa, Juha Heikkinen kertoo.

Mikkelin Sähköasennus tunnetaan Etelä-Savon johtavana sähköurakoitsijana. Viime vuosina työlistalla ovat korostuneet terveydenhuollon, logistiikan, kaupan ja teollisuuden kiinteistöt.

– Sähköurakoinnissa on aina kova kilpailu, ja markkina elää sen mukaan, millaiseen rakentamiseen investoidaan. Me haluamme olla paikallisille rakennuttajille varma ja laadukas kumppani, joka hallitsee suuret projektit, huoltokeikat ja alan uudet ilmiöt, kuten sähköautojen ja aurinkoenergian ratkaisut, Markku Hakkarainen painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Sahikallio, QMG-konserni, Väli-Suomen aluejohtaja ja Mikenti Oy:n toimitusjohtaja, 050 477 0707, mikko.sahikallio@qmg.fi
Kimmo Liukkonen, QMG-konsernin toimitusjohtaja ja Nimlas Groupin johtoryhmän jäsen, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi
Markku Hakkarainen, Mikkelin Sähköasennus Oy, toimitusjohtaja, 044 052 6216, markku.hakkarainen@msaoy.fi

Kuvat

Juha Heikkinen, Mikko Sahikallio ja Markku Hakkarainen (kuva: Pihla Liukkonen)
Juha Heikkinen, Mikko Sahikallio ja Markku Hakkarainen (kuva: Pihla Liukkonen)
Lataa
Juha Heikkinen, Mikko Sahikallio ja Markku Hakkarainen (kuva: Pihla Liukkonen)
Juha Heikkinen, Mikko Sahikallio ja Markku Hakkarainen (kuva: Pihla Liukkonen)
Lataa
Mikkelin Sähköasennus Oy:n toimitusjohtaja Markku Hakkarainen
Mikkelin Sähköasennus Oy:n toimitusjohtaja Markku Hakkarainen
Lataa
Mikkelin Sähköasennus Oy:n tekninen johtaja Juha Heikkinen
Mikkelin Sähköasennus Oy:n tekninen johtaja Juha Heikkinen
Lataa
QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio
QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

QMG (Quattro Mikenti Group)

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 31 tytäryhtiötä. Vuonna 2021 QMG:n liikevaihto oli noin 201 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on noin 1200 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. QMG ja ruotsalainen Sandbäckens muodostavat pohjoismaisen Nimlas-talotekniikkakonsernin, jolla on yli 200 suomalaista ja ruotsalaista henkilöstöomistajaa. Pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners. Lisätietoja verkkosivuilta

Mikkelin Sähköasennus

Mikkelin Sähköasennus on Etelä-Savon johtava yksityinen sähköurakoitsija. Se tarjoaa sähköurakointia ja -asennuksia sekä -huoltopalveluita julkisille ja yksityisille rakennuttajille, rakennusliikkeille sekä taloyhtiöille. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli noin 1,8 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 13 sähköurakoinnin ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

QMG voimistuu Etelä-Savossa: JP Yhtiöt ostaa LVI-huolto- ja korjausosaamista10.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Talotekniikkakonserni QMG vahvistuu Mikkelin talousalueella, kun konserniin kuuluva JP Yhtiöt laajentaa palvelutarjontaansa LVI-urakoinnista huoltoon ostamalla Asennus Kakriainen Oy:n. Liiketoimintakaupassa LVI-huolto- ja -korjauspalveluita tarjoavan Asennus Kakriainen Oy:n yrittäjä palaa joukkueeseen. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakasprojekteihin, vaan ne jatkuvat normaaliin tapaan.

Roger Hägg tar över ledningen på ORS Service31.5.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Stefan Björkman, en av grundarna till ORS Service, som är en del av fastighetsteknikkoncernen QMG, övergår på egen begäran till rollen som rådgivare och överlämnar ansvaret för att leda Jakobstads ledande VVSEA-företag till företagets egen Roger Hägg. Hägg, som har en bakgrund som montör och är drift- och energiingenjör samt VVS-ingenjör, har utsetts till ny verkställande direktör för ORS Service från och med den 1 juni 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye