Helsingin yliopisto

Kutsu: Koulu ja eriarvoisuus -seminaari 18.8.

Jaa
Tervetuloa Koulu ja eriarvoisuus -seminaariin, joka pidetään Helsingin yliopistolla ja Zoomissa 18.8. klo 9.00 - 11.30.

Seminaari on Suomen Akatemian rahoittaman Paikallinen koulutuseetos / Local Educational Ethos (LEE) -hankkeen päätösseminaari.

Hankkeessa on tutkittu, miten huono-osaisilla kaupunkialueilla sijaitsevissa yläkouluissa kohdataan asuinalueiden eriytymisen ja huono-osaisuuden aiheuttamia haasteita ja miten kouluissa voidaan menestyksekkäästi edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia oppilaille.

Päätösseminaarissa kuullaan esitelmiä hankkeen tutkijoilta, paneelikeskustelu sekä kommenttipuheenvuorot opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä kaupungeista ja kouluista. Seminaarin avaa opetusministeri Li Andersson.

Seminaarin ohjelma

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Helsingin yliopiston kasvatustieteen apulaisprofessori Sonja Kosunen, sonja.kosunen@helsinki.fi, puhelin +358 50 4487235

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uraauurtava suomalainen geenitutkimus alkaa etsiä sairauksien etenemisen syitä25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

FinnGen-tutkimushanke on onnistunut päätavoitteessaan ja tuottanut genomitietoa puolesta miljoonasta suomalaisesta. Hankkeessa on selvitetty tähän mennessä tuhansien eri sairauksien geenitaustaa väestössämme. Tutkimuksen seuraavana kunnianhimoisena tavoitteena on selvittää, miten geenit vaikuttavat sairauksien etenemiseen ja ennusteeseen. Tätä varten on saatu uusi, yli 50 miljoonan euron rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme