Tiedote: Werner Söderström Osakeyhtiö laajentaa kustantamoperhettään

Jaa
Werner Söderström Osakeyhtiö on ostanut Blue Moon Kirjat Oy:n kirjojen kustannusoikeudet. Werner Söderström Osakeyhtiön sisällä Blue Moon tulee Docendon alaisuuteen. Blue Moonin kustannusohjelmasta vastaa kustantaja Juha Virkki.

Docendo on laaja-alainen kustantamo, joka julkaisee muun muassa elämäkertoja, historia- ja luontokirjoja, kaunokirjallisuutta sekä CrimeTime-brändillä dekkareita ja true crime -kirjoja.

Ulla Ekman-Salokangas ja Raimo Salokangas perustivat Blue Moonin vuonna 2001. Blue Moonin kirjailijoihin Suomessa kuuluvat mm. Ian Rankin Rebus-romaaneillaan, Nicci French (Nicci Gerardin ja Sean Frenchin yhteinen kirjailijanimi) viikonpäiväsarjallaan sekä monta kertaa palkittu islantilainen Arnaldur Indriðason.

”Blue Moonin julkaisema laadukas käännetty rikoskirjallisuus täydentää omalta osaltaan Docendon kustannusohjelmaa”, toteaa Docendoa johtava Harri Simola.

”Blue Moonilla on poikkeuksellisen tasokkaat kirjailijat, joiden potentiaali on Suomen markkinoilla vielä mittaamatta. Juuri aateloitu Rankin on esimerkiksi maailmalla myynyt yli 30 miljoonaa kirjaa. Kirjailijat ovat alansa aatelia ja kiintotähtiä, eivät tähdenlentoja. Tavoite on jatkaa hienon erikoiskustantamon tarinaa eteenpäin ja suuremmaksi”, sanoo Docendon kustantaja Juha Virkki.

”Investointi Blue Moonin hienoihin kirjoihin ja kirjailijoihin tukee kasvustrategiaamme”, iloitsee Werner Söderström Oy:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Werner Söderström Osakeyhtiöön kuuluvat kustantamot WSOY, Tammi, Bazar, Johnny Kniga, Readme, Docendo, Minerva, Kosmos, CrimeTime ja nyt Blue Moon.

Lisätiedot:
Docendo, kustantaja Juha Virkki, juha.virkki@docendo.fi, puh. +358 (40) 5083 866
Docendo, johtaja Harri Simola, harri.simola@docendo.fi, puh. +358 (40) 843 0148

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Werner Söderström Osakeyhtiö
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 300

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Werner Söderström Osakeyhtiö

Werner Söderström Osakeyhtiö ylsi 2000-luvun parhaimpaan tulokseen vuonna 202124.1.2022 11:25:13 EET | Tiedote

Werner Söderström Osakeyhtiön kahdeksan kustantamoa tekivät vuosikymmenen kasvun. Kaikki kustantamot ylittivät tavoitteensa. ”Koronan kiusaaman vuoden 2021 keskellä kirjallisuus oli suuri valopilkku suomalaisten elämässä”, toteaa kustantamon toimitusjohtaja Timo Julkunen. ”Myynnin lähes 30 prosentin kasvu ja yli 15 prosentin tuloskasvu siivittivät kustantamon 2000-luvun parhaaseen tulokseen. Kirjallisuus, kirjailijat, kirjan tekijät ja osaava henkilöstö osoittivat voimansa ja muutoskykynsä alati vaihtelevassa ympäristössä. Hieno kasvu johtaa myös kasvaneisiin tekijänpalkkioihin vuoden 2021 aikana. Kirjallisuuden jatkuvuudella onkin näin paremmat olosuhteet kuin vuosiin.” Kaikki kahdeksan Werner Söderströmin kustantamoa olivat kannattavia vuonna 2021. Kaikki myös ylittivät asetetut tavoitteet reilusti. Monen kirjan ja kirjailijan kohdalla myynti rikkoi ennätyksiä. Kasvua tapahtui niin painetun kirjan kuin myös edellisinä vuosina rajusti kasvaneiden digituotteiden osalta. Digituotteet mu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme