Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Aurinkopaneelit on asennettu – pian myös VAMKilla saa ladata sähköautonsa

Jaa
Vaasan ammattikorkeakoululla saa syksystä alkaen ladata sähköautonsa. Kesän aikana asennetut aurinkopaneelit ja niiden energialla toimivat latauspisteet ovat yksi näkyvä osa VAMKin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaa.

Vaasan ammattikorkeakoululle asennetaan alkusyksyn aikana 10 latauspistettä sähköautoille. Ammattikorkeakoulun katolle asennettiin heinäkuussa 330 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä aurinkoenergialla toimivia latauspisteitä varten.

– Tulevia sähkö- ja hybridiautojen latauspisteitä voivat käyttää niin henkilökunta, opiskelijat kuin kaikki ammattikorkeakoulussa vierailevat henkilöt, tarkentaa työsuojelu- ja kiinteistöpäällikkö Katariina Koski Vaasan ammattikorkeakoululta.

Sähköautoilun tukeminen on ympäristöteko Vaasan Sähkölle ja VAMKille

Aurinkopaneelien asentaminen ja aurinkosähköä hyödyntävien latauspisteiden hankkiminen on osa VAMKin Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaa, jonka yksi olennaisista tavoitteista on tukea henkilöstöä ja opiskelijoita tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan.

– Ohjelman mukaisesti haluamme mahdollistaa vähäpäästöisen liikkumisen, mitä tulevien sähköautojen latauspisteiden asentaminen tukee erinomaisesti. Ne ovat odotettu lisä VAMKin tarjoamiin palveluihin opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille sidosryhmille, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Aurinkosähköjärjestelmän ja latausratkaisun toimittaa Vaasan Sähkö, kun taas aurinkopaneelien ja latauspisteiden asennuksen suorittavat Solnet ja Comsel System Oy. Aurinkopaneelien kokonaisteho on noin 125 piikkikilowattia (kWp), joka tuottaa Vaasan Sähkön mukaan noin 105 000 kilowattituntia (kWh) vuodessa. Se vastaa noin 5–6 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Paneeleilla on 25 vuoden energian tuottotakuu.

– Energiayhtiönä meille on tärkeää tukea puhtaan energian tuottamista sekä yhteiskunnan sähköistymistä. VAMKin ratkaisu on hieno esimerkki siitä, miten nämä kaksi näkökulmaa voidaan yhdistää, toteaa energiapalveluiden tuotepäällikkö Jari Hovila Vaasan Sähköltä.

Sähkö- tai hybridiauton voi ladata Vaasassa pian lähes parilla kymmenellä julkisella latauspisteellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3700 ja henkilöstöä 200.

VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye