Viisas Elämä Oy

Pilateksen hullaannuttava voima

Jaa
Mikä saa miljoonat ihmiset ympäri maailman hurahtamaan pilatekseen? Mistä kaikesta pilates- innostuksessa oikein on kyse? Näihin kysymyksiin vastaa itsekin lajin intohimoinen harrastaja, kouluttaja ja ohjaaja Heikki Lempiäinen esikoisteoksessaan Hulluna Pilatekseen (Viisas Elämä, 2022). Lempiäinen valottaa pilateksen saloja tutustuttamalla lukijan pilateksen historiaan, ja sen kehittäjän, Joseph Pilateksen vaiherikkaaseen elämään 1900-luvulla. Lajin kansainvälisten huippuasiantuntijoiden haastattelut sekä erilaiset tasapainoa ja hyvinvointia edistävät harjoitteiden kuvitukset tuovat pilates -menetelmän konkreettisen puolen lukijan ulottuville.
Kuva: Sami Hultti, Kansi: Pauliina Sirkeinen
Kuva: Sami Hultti, Kansi: Pauliina Sirkeinen

Olen varannut ajan Contrology Studiolle. Paikasta ei moni tiedä. Siellä harjoitellaan uudenlaisilla harjoitusvälineillä ja kuu­lemani mukaan tullaan vahvemmiksi ja joustavimmiksi. Joseph Pilates parantaa loukkaantuneiden tanssijoiden polvia ja lonkkia sekä tavallisten newyorkilaisten ka­saan painuneita vartaloita ja asentoja. En tarkalleen tiedä, mihin olen menossa.” Tällainen on Lempiäisen kuvitteellinen ensikohtaaminen pilates -menetelmän ja sen kehittäjän, Joseph Pilateksen kanssa 1960-luvulla, sen jälkeen kun hän on tutkinut intohimoisesti ristiriitaiseksi kuvatun Pilateksen elämää ja hurahtanut itse pilatekseen.

Pilates -menetelmän ja sen kehittäjän historian lisäksi Hulluna Pilatekseen kuvaa laajasti, asiantuntevasti ja monipuolisesti pilateksen perusperiaatteita. Teos ei sisällä varsinaisia pilates -harjoitteita, mutta kuvituksien avulla lukija pääsee kurkistamaan myös lajille ominaisiin liikkeisiin ja asentoihin. Pääpaino on ympäri maailman ihastuttaneen menetelmän yksityiskohtaisessa kuvauksessa: Lempiäinen tuo esille, kuinka kokonaisvaltaisesti pilates edistää niin kehon kuin mielen hyvinvointia ja luo hyvää ihmisten arkeen.

Kehon laiminlyöminen minkä tahansa päämäärän vuoksi elämässä on suurinta hulluutta.” Tämä Arthur Schopenhauerin lause oli Joseph Pilateksen keskeinen ohjenuora ja toimii Lempiäisen mukaan erinomaisesti pilates -menetelmän tukirankana.

Heikki Lempiäinen on pilates -ohjaaja ja -kouluttaja, tanssi- ja liiketerapeutti, musiikinopettaja sekä musiikkiterapeutti. Lempiäinen johtaa perustamaansa Studio Heikki -pilates-studiota Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Syksyllä ilmestyvä Hulluna Pilatekseen on hänen esikoisteoksensa.

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 25 vuoden kokemus sekä kotimaisen että ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Kustantamo keskittyy julkaisuohjelmassaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja on Suomen johtava kustantamo tässä kategoriassa. Viisas Elämä tarjoaa työkaluja ja oivalluksia merkitykselliseen elämään kaikilla elämän osa-alueilla. Viisas Elämän valikoimaan kuuluu ajattomia klassikoita, kuten Eckhart Tolle, Dalai Lama, Florence Scovel Shinn, James Allen, Jon Kabat-Zinn, Byron Katie, Timothy Ferriss, Tony Robbins, Charles Duhigg, Clarissa Pinkola-Estés, Wayne D. Dyer, Bruce Lipton, Michael Singer, ja Brené Brown.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Heikki Lempiäinen esittelee uutta Hulluna pilatekseen -kirjaansa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
tiedotus@viisaselama.fi
puh. 044 980 3071

Kuvat

Kuva: Sami Hultti, Kansi: Pauliina Sirkeinen
Kuva: Sami Hultti, Kansi: Pauliina Sirkeinen
Lataa
Kansi: Pauliina Sirkeinen
Kansi: Pauliina Sirkeinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Viisas Elämä Oy
Viisas Elämä Oy
Mekaanikonkatu 19 A
00880 HELSINKI

http://www.viisaselama.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Uutuusteos: Paranna ruoansulatuskanavan hyvinvointia lääkehoidon aikana27.9.2023 08:47:00 EEST | Tiedote

Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat vatsan ja suoliston hyvinvointiin? Miten vähentää lääkehaittojen vaikutusta ruoansulatukseen ja ravitsemustilaan? Farmasian tohtori Johanna Räikkösen uutuusteos Voiko vatsasi hyvin? – Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana (Viisas Elämä 2023) tarjoaa käytännönläheisiä ohjeita, joiden avulla ennaltaehkäiset ja vähennät ruoansulatuskanavaan kohdistuneita lääkehaittoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme