Turku Energia

Turku Energia Sähköverkot tarkistaa keski- ja suurjännitejohtoverkkonsa helikopterilennoilla

Jaa
Helikopterilennot suoritetaan kuluvalla viikolla (vko 34) tiistaista 23.8.2022 alkaen. Lentojen tavoitteena on kartoittaa keskijännite- ja suurjännitelinjan kunto koko Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueelta. Tarkistettavaa verkkoa on yhteensä noin 300 kilometriä. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään kunnostus- ja raivaussuunnitelmien teossa.
Turku Energia Sähköverkot tarkistaa keski- ja suurjännitejohtoverkkonsa helikopterilennoilla
Turku Energia Sähköverkot tarkistaa keski- ja suurjännitejohtoverkkonsa helikopterilennoilla

Lennot tehdään arkipäivisin ja ne pyritään aloittamaan heti aamulla säävaraus huomioiden. Edellinen vastaava kartoitus toteutettiin lentäen vuonna 2019. Lentojen avulla kartoitetaan mm. ilmajohtoalueiden raivaustarpeita, kasvuston tilannetta ilmajohtoalueilla sekä pylväiden ja johtimien kuntoa. Verkko myös kuvataan lennon aikana.

"Lentäen tehty kartoitus on tehokas tapa kartoittaa koko ilmajohtoverkon kunto. Viime kerralta saatujen hyvien kokemusten ja tulosten vuoksi päätimme ottaa helikopterilla tehtävät tarkastukset ja kuvaukset osaksi kunnossapito-ohjelmaamme. Tarkastuslentojen ansiosta pystymme kohdentamaan toimenpiteet täsmällisesti oikeisiin paikkoihin ja parantamaan edelleen toimitusvarmuuttamme", sanoo käyttöpäällikkö Juho Uurasjärvi Turku Energia Sähköverkot Oy:stä.

Lentotarkastukset toteuttaa Turku Energia Sähköverkot Oy:n kumppani Comtiki Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Käyttöpäällikkö Juho Uurasjärvi, Turku Energia Sähköverkot Oy
Puh. 050 5573 160
juho.uurasjarvi@turkuenergia.fi

Kuvat

Turku Energia Sähköverkot tarkistaa keski- ja suurjännitejohtoverkkonsa helikopterilennoilla
Turku Energia Sähköverkot tarkistaa keski- ja suurjännitejohtoverkkonsa helikopterilennoilla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Turku Energia
Turku Energia
Teollisuuskatu 40
20520 Turku

https://www.turkuenergia.fi/

Turku Energia Sähköverkot Oy on Turku Energian tytäryhtiö. Turku Energia Sähköverkot Oy:llä on yli 96 000 käyttöpaikkaa. Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 333,2 miljoonaa euroa. Turku Energiassa työskentelee noin 330 ammattilaista. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaamme kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen sekä sähköisen liikenteen kehittäminen Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on "Olemme lähellä, näemme kauas". Olemme mukana rakentamassa hiilineutraalia Turkua. www.turkuenergia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turku Energia

Turku Energia kuvaa koko kaukolämpöverkkonsa lämpökameralla helikopterista käsin 25.11.– 27.11.2023 välisenä aikana24.11.2023 10:25:12 EET | Tiedote

Turku Energia toteuttaa jälleen kaukolämpöverkkonsa teknisen kuntokartoituksen helikopterilennolla lämpökameroiden avulla. Kuvaus tehdään 25.11. – 27.11.2023 välisenä aikana, säävaraus huomioiden koko Turku Energian kaukolämpöverkon alueella Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa. Kuvauksista saattaa aiheutua ajoittaista meluhaittaa etenkin Härkämäen alueelle, jossa sijaitsee helikopterin lähtö- ja nousupaikka.

Turku Energia Sähköverkot on varautunut mahdollisiin ukkoskuuroihin ja puuskatuuliin 7.8.2023 15:48:04 EEST | Tiedote

Ilmatieteen laitos ennustaa mahdollisia voimakkaita ukkoskuuroja ja puuskatuulia ensi yölle ja tiistaille, jotka voivat ennusteiden mukaan osua myös Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueelle. Turku Energia Sähköverkot on kohottanut valmiuttaan viankorjauksiin lisäämällä henkilöstöresurssejaan kahdelle tulevalle yölle mahdollisten vika-alueiden rajaamistoimien ja viankorjauksen välittömään käynnistämiseen. Vikatilanteissa resursseja siirretään normaaleista verkonrakennustöistä viankorjaukseen tarvittaessa. Myös vikapuheluiden vastaamiseen on lisätty henkilöitä varalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme