Snellman satsaa lihapulliin – uusi tehdas mahdollistaa uusia tuotteita

- Olemme halunneet tehdä kypsiä lihapullia jo pitkään, mutta meiltä ovat puuttuneet siihen tarvittavat tilat ja laitteet. Uudisrakennus tuo mukanaan joustavuutta, jonka myötä voimme laajentaa tuotevalikoimaamme ja vastata uusiin kuluttajatarpeisiin myös tulevaisuudessa, kertoo laajennusprojektista vastannut prosessinjohtaja Martin Snellman.
Ruuanlaiton nopeus ja helppous ovat kasvavia trendejä ja lihapullat kuuluvat kiistattomasti suomalaisten lempiruokiin. Snellmanilla oli kuitenkin huomattu, että markkinoilta puuttuu vielä omat laatukriteerit täyttävä valmis lihapulla. Uusissa lihapullissa ei haluttu käyttää lainkaan ylimääräisiä täyteaineksia tai lisäaineita.
- Kunnon-tuotteet edustavat Snellmanille aina kategoriassaan ainutlaatuista laatutasoa. Siksi Kunnon lihapullissa ja Kunnon jauhelihapihveissä on huimat 95 % lihaa eikä lainkaan lisäaineita. Lisää makua saadaan itse tehdystä naudan lihaliemestä ja hyvistä mausteita – keinotekoisia aromeja ei käytetä lainkaan. Ainekset ovat samoja, joita kotikeittiöstäkin löytyy, toteaa tuotekehittäjä Ove Snellman.
Maun lisäksi kuluttajalle tärkeitä kriteereitä ovat lihapullien kaunis paistopinta ja väri, jotka uusi tuotantolinja mahdollistaa. Kunnon lihapullat sopivat naposteltavaksi kylmänä tai lämmitettynä erilaisiin ruokiin ja tuotteet pakataan kätevään uudelleensuljettavaan rasiaan.
Snellmanilla vähennetään myös aktiivisesti hävikkiä ja uusilla tuotteilla on osansa tässäkin. Tuotteissa käytettävä lihaliemi keitetään tehtaan sivutuotteena syntyvistä naudan luista ja hävikki pienenee.
Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kun lihapullien valmistuksessa käytetään runsaasti Snellmanin jauhelihaa, joukkoon lisätään itse tehtyä lihalientä ja lihapullat kypsennetään kullanruskeiksi, syntyy herkku, joka ei lisäaineita kaipaa. Snellmanin Kunnon lihapullat.Siirry videokanavalle
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tommi Fors, markkinointi- ja viestintäjohtaja
tommi.fors@snellman.fi
044-796 6513
Martin Snellman, prosessinjohtaja
martin.snellman@snellman.fi
044-796 6583
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Snellmanin Lihajalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-, leikkele- ja makkaratuotteita jo 70 vuotta. Yhtiöllä on tinkimättömät periaatteet valmistaa tuotteita, joissa lihapitoisuus on korkea eikä turhia lisäaineita käytetä. Pietarsaaren tehtaalla työskentelee noin 900 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Snellman lanserar nytt alternativ till traditionellt malet kött – kombinationen av nötkött och ärta är förvånansvärt vanlig13.11.2025 08:00:00 EET | Pressmeddelande
Malet kött är en av de mest använda råvarorna i finländska hemmakök och ingår i många favoriträtter. Snellman lanserar nu som första företag i Finland ett nytt alternativ till traditionellt malet kött. Malet nötkött och ärtfärs 7,5% består av 70 procent finländskt nötkött och 30 procent ärtfärs. Produkten är proteinrik och innehåller endast 7,5 procent fett.
Snellmanilta uudenlainen vaihtoehto perinteiselle jauhelihalle – naudanlihasta ja herneestä tehty uutuus on hämmästyttävän tavallinen13.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Jauheliha on suomalaisten kotikeittiöissä yksi käytetyimmistä raaka-aineista ja kuuluu moniin suosikkiruokiin. Snellman lanseeraa nyt uuden vaihtoehdon perinteiselle jauhelihalle ensimmäisenä Suomessa. Kevyt Nauta-Hernejauhis 7,5 % sisältää 70 % suomalaista naudanlihaa ja 30 % hernejauhista. Tuote on runsasproteiininen ja siinä on vain 7,5 % rasvaa.
Snellman visar riktningen för djurens välmående tillsammans med producenterna – målet är 100 % frigrisning år 20283.10.2025 09:00:00 EEST | Pressmeddelande
Snellmans målsättning är att alla grisar på Lantgriskedjans familjegårdar föds i frigrisning från och med år 2028. Redan nu föds över 70 % av grisarna i frigrisning.
Snellman näyttää suuntaa eläinten hyvinvoinnissa yhdessä tuottajien kanssa – tavoitteena 100 % vapaaporsitus vuonna 20283.10.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin tavoitteena on, että kaikki Maatiaispossut syntyvät vapaaporsituksessa perhetiloilla vuoteen 2028 mennessä. Jo nyt yli 70 % porsaista syntyy vapaaporsituksessa.
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme



