Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rösta fram idén som ska förverkligas för 5000 euro bland de tio finalisterna!

Dela
Vasa stad har reserverat 5000 euro för att förverkliga invånarnas idéer via inkluderande budgetering för år 2022. I augusti fick Vasaborna ge egna förslag och det kom in 195 idéer. Röstningen av vinnaren är öppen på nätet 7.-21.9 och vinnaren publiceras 2.10 på Vasas födelsedag.

- Vi fick en bra mängd idéer, tack för samtliga! Särskilt glada blev vi över att barn också gav förslag och att man även deltog på engelska. Vi valde ut 10 finalister bland förslagen. Vid valet lade vi vikt på genomförandet av idén, budgeten samt hur invånarna i Vasa skulle kunna vara delaktiga i genomförandet och på vilket sätt det skulle göra dem lyckliga, säger områdesservicechef Suvi Aho.

Avsikten med den inkluderande budgeteringen är att stadsborna ska vara med och utveckla sin egen omgivning samt lyfta fram sätt på vilka offentliga medel kan användas.

- Många idéer var snarare respons på en redan befintlig service än en egentlig ny idé. Det lönar sig också att ge respons via feedbacktjänsten feedback.vaasa.fi året runt. Jag hoppas att alla hittar sin favorit bland finalisterna, ger sin röst och en kort motivering, säger Aho.

År 2020 valde man att genomföra en körsbärspark vid Metviksstranden. I fjol utsågs förslaget om en blomsteräng i Vasklot som vinnare.

Rösta senast 21.9!


Rösta på din favorit senast 21.9 på nätet www.vaasa.fi/sv/inkluderande-budgetering/

Du kan rösta fram vinnaren bland följande förslag:

1. Ett permanent försäljningsstånd längs strandleden

2. En plats för vinterbad i närheten av centrum

3. En upplevelsebana av en naturstig

4. Ett idévardagsrum i parken

5. Agilityhinder till hundparkerna

6. Leksaker till daghemmen

7. En allmän frukt- och bärträdgård

8. Ett musikträd vid stranden

9. Underhåll av arboretumet

10. Tänkarbänkar längs strandleden

Bland dem som uppger sina kontaktuppgifter lottar man ut ett pris som anknyter till Vasa. Det vinnande bidraget publiceras på Vasas födelsedag den 2 oktober. Genomförandet av idén kommer att följas på stadens kanaler i de sociala medierna.

Kontakter

Områdesservicechef Suvi Aho
tfn 040 846 8877, suvi.aho@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Matsvinn, loppmarknad och workshoppar för främjande av grön omställning: Program vid Vamia under hållbarhetsveckan!25.9.2023 15:11:32 EEST | Tiedote

Den nationella hållbarhetsveckan infaller 25-29.9. Under veckan minskar Vamias studerande på matsvinnet, ordnar bytesloppis och gör goda gärningar. De studerande har också en fantastisk möjlighet att delta i seminarier, workshoppar och gästbesök som ordnas av Green Skills Vaasa i anknytning till grön omställning, teknologi och företagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum