Koskisen Oy

Koskisen yrityskohtaisissa TES-neuvotteluissa neuvottelutulos Meto:n kanssa

Jaa
Puunjalostusyhtiö Koskisen ja METO - Metsäalan Asiantuntijat ry:n syksyllä aloittamat yrityskohtaiset työehtosopimusneuvottelut ovat johtaneet neuvottelutuloksen syntymiseen 7.9.2022. Sopimuksen piirissä on noin 30 Koskisen metsätoimihenkilöä.
Kuva: Koskisen Oy
Kuva: Koskisen Oy

Puunjalostusyhtiö Koskisen ja METO - Metsäalan Asiantuntijat ry:n syksyllä aloittamat yrityskohtaiset työehtosopimusneuvottelut ovat johtaneet neuvottelutuloksen syntymiseen 7.9.2022. Sopimuksen piirissä on noin 30 Koskisen metsätoimihenkilöä.

Neuvottelut aloitettiin elokuussa ja ne sujuivat hyvässä hengessä ratkaisukeskeisesti. Tämä mahdollisti neuvottelutuloksen synnyn hyvissä ajoin ennen nykyisen sopimuksen päättymistä vuoden lopussa. Uusi työehtosopimus astuu voimaan 1.1.2023 ja palkankorotukset on sovittu vuosille 2023 ja 2024

Neuvottelupöydässä löytyi rohkeutta tehdä aivan uudenlaisia toteutuksia niin perhevapaaseen kuin työajan joustavuuteen.

”Uusi sopimus mahdollistaa entistä tasa-arvoisemman perhevapaakäytännön, kun huoltajilla on yhdenvertainen mahdollisuus 40 arkipäivän mittaiseen palkalliseen vanhempainvapaaseen. Lisäksi kaikki metsätoimihenkilöt pääsevät jatkossa valitsemaan edustajansa sopimukseen sidottujen yhdistysten jäsenistä. Sopimus kannustaa myös koulutukseen palkitsemalla tutkinnoista aikaisempaa kattavammin”, kertoo Koskisen henkilöstöjohtaja Minna Luomalahti.

”Koskisen Oy:n ja Meto – Metsäalan Asiantuntijoiden historian ensimmäinen yrityskohtainen työehtosopimus näki päivänvalon 7.9.2022. Yrityskohtainen työehtosopimus ei ole itsestäänselvyys vaan se on neuvottelujen tulos. Rakentavassa hengessä saavutettu neuvottelutulos takaa työrauhan niin työnantajalle kuin toimihenkilöillekin. Sopimus turvaa voimassaoloaikana ansiokehitystä ja työehtosopimuksella taataan tasapuoliset ja ennalta sovitut työehdot sopimuksen piiriin kuuluville toimihenkilöille”, sanoo METO - Metsäalan Asiantuntijat ry:n Markku Varis.

Nyt saavutettu neuvottelutulos menee hallintojen hyväksyttäväksi syyskuun lopulla.

Lisätietoja:

Minna Luomalahti, Henkilöstöjohtaja, Koskisen
040 5534 332, minna.luomalahti@koskisen.com

Markku Varis, Neuvottelupäällikkö, METO - Metsäalan asiantuntijat ry
044 7616 446, markku.varis@metsaasiantuntijat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Koskisen Oy
Kuva: Koskisen Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Koskisen Oy
Koskisen Oy
Tehdastie 2
16600 Järvelä

Saha- ja levyteollisuuden edelläkävijä Koskisen on kotimainen perheomisteinen yhtiö. Yli 900 koskislaista tekee 311 milj. eur liikevaihdon jalostaen suomalaisesta puusta aikaa kestäviä puutuotteita. Koskisen tuotantolaitokset Järvelässä muodostavat Suomen suurimman mekaanisen puunjalostuksen keskittymän, jossa puuraaka-aine hyödynnetään lähes 100 % omassa prosessissa. Koskisen tuotteita toimitetaan ympäri maailman laatutietoisille asiakkaille. Koskisella vastuullisuus tarkoittaa työtä ympäristön, yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Koskisen Oy