Finnfoto-palkinto 2022 Joonas Mankille

Jaa
Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry on myöntänyt vuosittaisen Finnfoto-palkinnon Kuvatilaus.fi -palvelun kehittäjälle Joonas Mankille. Mankki vastaa valokuvaajille suunnatusta Kuvatilaus.fi -palvelusta, jossa kuvaajat voivat vaivattomasti verkkokaupan kautta tavoittaa asiakkaansa ja myydä töitään.
Finnfoto 2022-palkinnon sai Joonas Mankki. Kuva: Tuuli Mankki
Finnfoto 2022-palkinnon sai Joonas Mankki. Kuva: Tuuli Mankki

Palkinnolla Finnfoto haluaa erityisesti nostaa esille Mankin kehittämän Kuvatilaus.fi-verkkokauppa-alustan innovatiivisuuden ja tavan, miten se edistää ja helpottaa valokuvaajien liiketoimintamahdollisuuksia yhdistämällä kuvaajat ja heidän asiakkaansa. Kuvatilaus.fi on avoin myyntikanava, jonka tavoite on auttaa kuvaajia keskittymään itse kuvaamiseen ja antaa tuotteiden tilaaminen, valmistaminen ja toimittaminen palvelun ja kuvanvalmistamojen hoidettavaksi.

Kuvatilaus.fi -palvelu lähti liikkeelle vuonna 2011, kun pirkanmaalainen kuvaaja,Timo Saarinen, esitti idean verkkokaupan kehittämisestä IT-alan pitkän linjan ammattilaiselle ja sovelluskehittäjälle Joonas Mankille. “Omien yksittäisten myyntipalvelujen ylläpitäminen on usein hyvin hankalaa ja myös aikaa vievää. Kuvatilaus.fi on kaikille kuvaajille avoin verkkokauppa-alusta, jonka tehtävä on auttaa kuvaajia keskittymään ammattinsa luovaan ytimeen”, Joonas Mankki kerto

Kuvatilaus.fi -palvelun kehitystä ja kasvua on alusta alkaen siivittänyt tiivis yhteystyö eri kuvavalmistamojen kanssa. Palvelua käyttää Suomessa aktiivisesti tällä hetkellä yli 400 kuvaajaa uusien kuvaajien siirtyessä käyttämään palvelua tasaiseen tahtiin. Lisäksi Kuvatilaus.fi -palvelu on laajentunut Norjaan yhteistyössä paikallisten kuvavalmistamoiden kanssa ja on aloittamassa toimintaansa myös Ruotsissa.

Toisin kuin monet muut verkkokaupat, Kuvatilaus.fi ei brändää itseään. ”Tavoitteemme on olla mahdollisimman näkymätön alusta ja antaa kuvaajille välineet ja mahdollisuus tehdä heille itselleen ja edustamalleen kuvagenrelle omannäköinen ja visuaalisesti sopiva myyntikanava verkossa. Samalla mietimme myös uusia tuotelinjoja, joista viimeisin esimerkki ovat tuotegrafiikat. Tulevaisuudessa tavoitteemme on myös kasvattaa kuvaajien verkkokauppamyynnin osaamista tarjoamalla heille uusia työkaluja ja vinkkejä myynnin rakentamiseen”, Mankki kertoo. Nykyisin Kuvatilaus.fi -palvelu työllistää täyspäiväisesti Mankin ja hänen puolisonsa, valokuvaaja Tuuli Mankin, Mankin vastatessa verkkokauppa-alustan kehityksestä ja Tuuli Mankin vastatessa liiketoiminnasta ja markkinoinnista.

Vuonna 1998 perustettu Finnfoto-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on pitkäjänteisellä työllään edistänyt merkittävästi valokuvausta ja valokuvakulttuuria Suomessa kasvattaen valokuvauksen arvostusta ja tunnettuutta. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja sen rahoittavat yhdessä Finnfoto - Suomen Valokuvajärjestöt ry ja Suomen Messusäätiö.   

Lisätietoja medialle:

Toiminnanjohtaja Mikko Säteri

Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry

Puhelin. 045 137 3540

Sähköposti: mikko.sateri@finnfoto.fi

Joonas Mankki

Kuvatilaus.fi

Puhelin:050 5555747

Sähköposti: joonas(at)kuvatilaus.fi

Vuonna 1970 perustettu Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry edistää valokuvataidetta ja kulttuuria ja toimii etenkin ammattivalokuvaajien arvostuksen ja aseman parantamiseksi sekä edistää valokuvaajien yhteistyötä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. www.finnfoto.fi

Avainsanat

Kuvat

Finnfoto 2022-palkinnon sai Joonas Mankki. Kuva: Tuuli Mankki
Finnfoto 2022-palkinnon sai Joonas Mankki. Kuva: Tuuli Mankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Finnfoto - Suomen Valokuvajärjestöt ry
Vanha talvitie 11 C (6krs)
00580 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnfoto - Suomen Valokuvajärjestöt ry

Finnfoto ry avaa ensimmäisen Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Rediin – tavoitteena on tuoda valokuvat lähemmäksi laajempaa yleisöä2.2.2023 12:01:35 EET | Tiedote

Valokuvausalan keskusjärjestö, Finnfoto ry, ottaa toiminnassaan uuden askeleen avaamalla helmikuun alussa Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Redissä Helsingin Kalasatamassa. Uuden pysyvän Finnfoto Gallerian tavoitteena on nostaa valokuvan ja sen tekijöiden tunnettuutta tuomalla maksuttomat näyttelyt ihmisten lähelle sinne, missä he liikkuvat niin arjessa kuin vapaa-ajallaankin. Gallerian ensimmäinen näyttely on Tanja Palmusen ja Kimmo Parhialan Abandoned Nordic, joka avautuu 6.2. maanantaina.

Vuoden 2020 Fotofinlandian voittajaksi nousi Johanna Sjövall kuvasarjalla Magic of Horses3.11.2020 12:30:00 EET | Tiedote

Porilaisen Johanna Sjövallin taianomainen kuvasarja Magic of Horses voitti Suomen suurimman valokuvakilpailun 10 000 euron pääpalkinnon. Ammatti- ja harrastajavalokuvaajille suunnatun Fotofinlandia 2020 -kilpailun voittajat julkistettiin tänään palkittujen kuvien näyttelyavajaisissa Ideaparkissa Lempäälässä. Fotofinlandian tuomaristo luonnehti tämän vuoden loppukilpailuun valittuja kuvia laadultaan erittäin korkeatasoiseksi ja visuaaliselta tarinankerronnaltaan inspiroiviksi ja moderneiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme