Vaasan kaupunginteatteri

Ikoninen West Side Story valloittaa Vaasan kaupunginteatterissa

Jaa
Vaasan kaupunginteatterin 80-juhlavuoden toisena produktiona nähdään menestysmusikaali West Side Story. Teoksen ensi-illat koittavat 16.–17.9. Romeo-näyttämöllä.
West Side Story. Sofia Arasola (Maria) ja Petteri Hautala (Tony). Kuva: Linus Lindholm
West Side Story. Sofia Arasola (Maria) ja Petteri Hautala (Tony). Kuva: Linus Lindholm

1950-luvun New Yorkin kaduilla kaksi nuorisojengiä, Jetsit ja Sharksit, vaeltavat, puolustavat reviirejään ja etsivät itseään. Kaupungin sykkeessä kahden vastakkaisen jengin nuoret Maria ja Tony kohtaavat eikä mikään voima voi estää heitä rakastumasta. Pystyvätkö jengit vihan keskellä hyväksymään tämän rakkauden? Tänä vuonna 65-vuotisjuhlaansa viettävän West Side Storyn alkuperäiskonsepti on Jerome Robbinsin. Arthur Laurentsin käsikirjoittaman musikaalin musiikin on säveltänyt Leonard Bernstein ja sanoittanut Stephen Sondheim.

Ajattoman musikaalin ohjaa Romeo-näyttämölle teatterinjohtaja Seppo Välinen. ”West Side Story on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista musikaaleista, koska sen rakkaustarina on iätön, suuri ja väkevä ja musiikki monipuolista ja upeaa. Musikaalin vahva tarina yhdistää kaikenikäisiä katsojia”, toteaa Välinen.

Rakastettujen musikaalisävelmien, kuten Maria, Tonight ja Somewhere, pyörteisiin johdattaa muhkea 12-henkinen orkesteri, jota johtaa teatterin oma kapellimestari Sauli Perälä. Koreografina teoksessa vierailee musikaalien kärkinimi, ohjaaja-koreografi Reija Wäre, jonka kädenjälkeä on nähty viime aikoina muun muassa Kansallisbaletin Clique-teoksessa, Antti Tuiskun Bailantai-stadionkonserteissa sekä TV-ohjelmassa Masked Singer. Musikaalin lavastuksesta vastaa muun muassa Kansallisteatterissa, Kansallisoopperassa, Tampereen Teatterissa ja TV-sarjoissa työskennellyt vieraileva lavastaja Teppo Järvinen.

”Teoksen lavastus on uskollinen alkuperäisteokselle, mutta sen käytössä on myös moderni ote. Lavastus antaa ohjaukselle, koreografialle ja näyttelijöille tiloja ja paikkoja monipuoliseen toimintaan. Liike on usein inspiraatio lavastuksessani eikä sitä tästäkään puutu”, kertoo Järvinen.

Puvut suurmusikaaliin suunnittelee Paula Varis ja kaupunkisinfonian äänimaailmasta vastaa Niklas Nybom. Teoksen valosuunnittelu on Olli Haakanan käsialaa. Romeo-näyttämöllä nähdään yhteensä 22 näyttelijää ja tanssijaa. Pääparina Marian ja Tonyn rooleissa vuorottelevat Sofia Arasola ja Petteri Hautala sekä Sarah Nedergård ja Jussi Lukács. Lukács ja Arasola vierailevat West Side Storyn myötä ensimmäistä kertaa Vaasan kaupunginteatterissa. Näyttämöllä Anitan roolissa vuorottelevat Tiia Ollikainen ja Maija Andersson, Bernardona nähdään Jarno Hyökyvaara (vier.) ja Riffin roolin tulkitsee Pekka Hiltunen.

Teosta suositellaan yli 10-vuotiaille katsojille. Esityksen kesto on noin 2 h 50 min (sis. väliajan). West Side Storyn ensi-illat nähdään Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä 16.–17.9. klo 19.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Rantanen
Tiedottaja


Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
heidi.rantanen@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

West Side Story. Sofia Arasola (Maria) ja Petteri Hautala (Tony). Kuva: Linus Lindholm
West Side Story. Sofia Arasola (Maria) ja Petteri Hautala (Tony). Kuva: Linus Lindholm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye