Huoltovarmuuskeskus

Muista ilmoittautua TIETO22-mediatilaisuuteen!

Jaa
Kutsu toimituksille: Tervetuloa tutustumaan TIETO22-harjoitukseen!

Maamme laajin kyberturvallisuusharjoitus TIETO22 huipentuu 20.−22.9.2022 järjestettävään roolipeliin, jossa yritykset ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä toimintaa kuvitteellisessa laajassa maksuliikennehäiriössä.

Kutsumme teidät lehdistötilaisuuteen kuulemaan harjoituksen tavoitteista ja kulusta.

Aika: maanantai 19.09.2022 klo 13−14

Paikka: Teams-kokous (lähetämme tilaisuuteen ilmoittautuneille osallistumislinkin)

Lehdistötilaisuudessa kerrotaan tarkemmin harjoituksen etenemisestä ja merkityksestä yritysten kyberturvallisuudelle. Mukana on myös harjoituksen osallistujia kertomassa kokemuksistaan.

Tervetuloa!

Ilmoitathan osallistumisesta viimeistään 16.9.2022 osoitteeseen auli.karra@nesa.fi

Fokuksessa finanssiala

Joka toinen vuosi järjestettävät TIETO-harjoitukset kehittävät viranomaisten ja yritysten yhteistyötä laajavaikutteisissa kyberhäiriötilanteissa. TIETO22-harjoituksessa erityishuomion kohteena on finanssiala, jolla on yhteiskunnassamme keskeinen rooli mm. maksuliikenteen ylläpitäjänä.

Harjoituksessa on mukana yrityksiä useilta eri toimialoilta sekä niiden keskeiset tele- ja ICT-palveluntuottajat, vartiointiliikkeet ja media-ala. Lisäksi harjoitukseen osallistuvat toimialoista vastaavat viranomaiset, Huoltovarmuuskeskus, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, Puolustusvoimat, Yleisradio sekä poliisi.

Yleisradio testaa samassa yhteydessä alueellisen toimitusverkostonsa toimintaa häiriötilanteen aikaisessa uutistuotannossa. Yleisradio ja media-alan opiskelijat pääsevät harjoituksessa tuottamaan uutisia harjoituksen mielikuvituksellisiin skenaarioihin liittyen.

Harjoituksen organisoinnista vastaa Huoltovarmuusorganisaation Digipooli yhteistyössä Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ja muiden sidosryhmien kanssa. Harjoituksen järjestämisestä vastaa Huoltovarmuuskeskus. TIETO-harjoituksia on järjestetty säännöllisesti joka toinen vuosi 1980-luvun lopusta asti.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Huoltovarmuuskeskus
Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki

+358 (0)29 505 1000http://www.huoltovarmuuskeskus.fi

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu sekä operatiivinen toiminta. Yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa HVK varmistaa, että yhteiskunnan kriittisten toimintojen jatkuvuus voidaan turvata kriisi- ja häiriötilanteissa.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huoltovarmuuskeskus

Försörjningsberedskapscentralen höjer riskbedömningen för försörjningstryggheten i fråga om gas27.10.2023 14:04:37 EEST | Tiedote

Försörjningsberedskapscentralen (FBC) har i egenskap av behörig myndighet i förordningen om försörjningstrygghet för gas (2017/1938) konstaterat larmnivån enligt förordningen i fråga om försörjningstrygghet för gas. Bakgrunden till beslutet är en teknisk granskning enligt förordningen. Den 8 oktober 2023 skadades havsgasledningen Balticconnector, vilket innebär att en betydande gasimportförbindelse är ur drift under vintersäsongen 2023/2024 i minst fem månader.

Huoltovarmuuskeskus nostaa kaasun toimitusvarmuuden riskiarviota27.10.2023 14:04:37 EEST | Tiedote

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on kaasun toimitusvarmuusasetuksen (2017/1938) toimivaltaisena viranomaisena todennut asetuksen mukaisen hälytystason kaasun toimitusvarmuuden osalta. Päätöksen taustalla on asetuksen mukainen tekninen tarkastelu. Balticconnector -merikaasuputki vaurioitui 8.10.2023, minkä takia merkittävä kaasun tuontiyhteys on poissa käytöstä talvikaudella 2023/2024 vähintään viiden kuukauden ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme