Suomen Yrittäjät

Mediakutsu: Yrittäjyystutkimuksen tunnustuspalkinto julkistetaan - Palkinnon jakaa Yrittäjien Pentikäinen

Jaa
Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) jakaa nyt syyskuussa 2022 ensimmäistä kertaa Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnetään ansioituneelle, suomalaisessa yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa vuosien 2019–2022 aikana toteutetulle yrittäjyystutkimukselle.

Palkittavan tutkimuksen valinnassa keskeinen kriteeri on tutkimustulosten käytännön hyödynnettävyys yritystoiminnassa. Palkinnon suuruus on 3 000 euroa. Sen on rahoittanut Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Palkinnon saaja julkistetaan 22.9.2022 kello 15.00 alkavassa tilaisuudessa Helsingissä, Suomen Yrittäjien toimitiloissa (Kyllikinportti 2). Tilaisuuden ohjelmassa on palkinnon voittaneen tutkimuksen esittelyn lisäksi mm. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen puheenvuoro sekä paneelikeskustelu tutkimustiedon hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Panelisteina toimivat tekniikan tohtori, terveysteknologia-alan yrittäjä ja Orkestr.io Oy:n toimitusjohtaja Janne Parkkila, KTT, teknologiastrategi ja pääomasijoittaja Erkka Niemi sekä KTM, DBA, sijoitusammattilainen Eeva Ahdekivi.

Yrittäjyyspalkinnon tavoitteena on edistää Boardman LJT:n tavoitteiden mukaisesti tieteellisen tutkimuksen ja käytännön toimijoiden välistä vuoropuhelua sekä tutkitun tiedon hyödyntämistä johtamisessa ja päätöksenteossa.

Boardman LJT:n lisäksi tilaisuudessa ovat mukana Suomen Yrittäjät, Perheyritysten liitto, EK ja Keskuskauppakamari sekä tutkijoita ja yrittäjiä. Julkistamistilaisuuden jälkeen on luvassa verkostoitumista.

Toivotamme myös median edustajat lämpimästi tervetulleeksi!

Toimittaja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä:

https://www.boardman.fi/tapahtuma/yrittajyystutkimuksen-tunnustupalkinto-julkistustilaisuus/ 

Tilaisuudessa kahvitarjoilu sekä pientä suolaista. 

Boardman LJT (Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä) on yksi Boardman-osaamisverkoston jäsenfoorumeista. Toimimme tutkimustulosten jakamisen foorumina tai yhteistyökumppanina uuden tutkimustiedon synnyttämisessä. Boardman LJT:n fokuksessa on omistajien, hallituksen ja johdon päätöksenteon kannalta olennainen tutkimus. Suomalainen yrittäjyystutkimus on yksi toimintamme painopistealueista. https://www.boardman.fi/meista/verkosto/boardman-ljt/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Koskinen
Boardman LJT:n hallituksen puheenjohtaja
satu.koskinen@boardman.fi
+358 40 186 1946

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjägallup: Paikallinen sopiminen ja irtisanomisen helpottaminen hallituksen tärkeimmät uudistukset yrityksille25.9.2023 08:00:02 EEST | Tiedote

Yrittäjien ja yritysten edustajien mielestä hallituksen tärkeimmät työllistämistä auttavat uudistukset ovat paikallisen sopimisen lisääminen sekä määräaikaisten työsopimusten sekä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen. ”Yrittäjät odottavat, että uudistuksia viedään määrätietoisesti eteenpäin eikä hallitus horju ammattiliittojen painostuksen ja uhkailun alla”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Yrittäjät: SAK:n liittojen toimet vastuuttomia ja liioittelua21.9.2023 15:01:45 EEST | Tiedote

SAK:n liittojen puheet ja ”järjestölliset toimet” ovat vastuuttomia ja liioiteltuja. ”Suomessa tehdään työmarkkinauudistuksia, joita on tehty kilpailijamaissamme aikoja sitten. On myös suomalaisen duunarin etu, että yritykset työllistävät ja investoivat. Hallituksen esitykset ovat hyvä alku, mutta esimerkiksi paikallista sopimista pitäisi edistää vielä rohkeammin”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät: Budjetti vasta askel julkisen talouden korjaamisessa, varauduttava uusiin sopeutustoimiin19.9.2023 22:05:50 EEST | Tiedote

Hallituksen ensimmäinen budjetti tervehdyttää julkista taloutta odotettua vähemmän ja julkinen velka kasvaa ensi vuonna 11,5 miljardilla eurolla. ”Valtion velkaantuminen jatkuu suurena, vaikka verotulot kasvavat ja sopeutuksia tehdään perustellusti. Varovaisempi budjettilinja voi olla suhdannepoliittisesti perusteltua, mutta hallituksen on samalla varauduttava ohjelmaansa suurempiin säästöihin. Velkaantumisen kääntyminen laskuun hallituskaudella vaatii vielä uusia toimia. Rakennusalan ratkaisut ovat juuri nyt pk-yrittäjille tärkeitä”, pääekonomisti Juhana Brotherus Suomen Yrittäjistä sanoo.

Yrittäjät: Hoitotakuu tiukentui, Kela-korvauksia on korotettava pikaisesti ja kustannuksia on päästävä nopeasti vertailemaan19.9.2023 08:22:34 EEST | Tiedote

Kiireettömän hoidon hoitotakuu kiristyi syyskuun alussa kolmesta viikosta kahteen viikkoon, mutta hoitoon pääsyn ajat vaihtelevat suuresti. – Tällä hetkellä kiireettömän hoitoon pääsyn ajat vaihtelevat muutamasta tunnista 70 vuorokauteen jopa samalla paikkakunnalla riippuen siitä, kuka on palvelun tuottaja. Vaadimme, että budjettiriihessä hallitus linjaa Kela-korvausten korottamisesta viimeistään ensi vuoden alusta, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme