Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ryMaa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ketju kirkkaaksi kotiin asti! - Tervetuloa webinaariin 20.9.

Jaa
Kuluttajan toivelistalla kohtuuhintaista ja kotimaista – mutta miten? Tervetuloa mukaan seuraamaan ruuan matkaa tiloilta ruokapöytään! Webinaarissamme 20.9.2022 klo 14–15.30 pääsemme kiinnostavien puheenvuorojen lisäksi vierailemaan maatilalle ja pohtimaan valintoja yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Kotimaisuus on kuluttajan toivelistan kärkipäässä, kun tuotteita valikoidaan kaupassa ostoskoriin. Nousevat hinnat kuitenkin huolettavat. Miten kuluttajat voivat löytää käytännön keinoja ostaa kohtuuhintaista, kotimaista ruokaa ja tukea kotimaista ruuantuotantoa? Mitä kauppa voi tehdä auttaakseen kuluttajaa löytämään haluttuja tuotteita?

Ohjelma 20.9.2022 klo 14–15.30

Webinaarin juontavat ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK:sta ja vaikuttamistyön päällikkö Tiina Vyyryläinen Kuluttajaliitosta. 

 • 14:00  Webinaarin avaus
  - Tiina Vyyryläinen ja Heidi Siivonen 
   
 • 14:02  Live-yhteys maitotilalle Pohjanmaalle
  - tilan emäntä Liisa Vuorela
   
 • 14.:10  Kaupan rooli kestävien valintojen edistämisessä 
  - vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä
   
 • 14:30  Videoterveiset kasvinviljelytilalta
  - tilan isäntä Olli Caven 
   
 • 14:40  Satokausikalenterista vinkkejä sesonginmukaiseen ruokaan
  - toimitusjohtaja Samuli Karjula, Satokausi Media
   
 • 15:00  Kotimaista pöytään - miten lukea pakkausmerkintöjä? 
  - toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys 
   
 • 15:20  Aikaa kysymyksille
   
 • 15:30  Webinaarin päätös.


Yhteistyössä MTK ja Kuluttajaliitto 

#ketjukirkkaaksi

Näin osallistut:

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 19.9. tämän linkin kautta.    
Ilmoittautumalla webinaariin varmistat itsellesi muistutuksen ja tapahtumalinkin tilaisuuteen. Linkki lähetetään noin tuntia ennen tilaisuuden alkua kaikkien ilmoittautuneiden sähköpostiin.

Tapahtuman nettisivut: https://www.mtk.fi/-/ketjukirkkaaksi

Tervetuloa mukaan!

MTK ja Kuluttajaliitto

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

"Metsämarssi on mielenilmaus tulevaisuuden puolesta” – Metsämarssi-viikon avaustilaisuus kannusti katsomaan eteenpäin12.9.2023 15:28:20 EEST | Tiedote

Metsämarssin historia juontaa vuoden 1950 kesäkuuhun, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran. Tapahtuman aloitustapahtuma järjestettiin tuolloin Tuusulassa Malmarin tilalla, johon kokoonnuttiin tiistaina 12. syyskuuta myös vuoden 2023 Metsämarssin osalta. Valtiovallan puheenvuoron tilaisuudessa piti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme