Mailand Communications Oy

EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista tulevia leluja jäi kiinni EU:n tuoteturvallisuustesteissä

Jaa
Euroopan komission koordinoima CASP 2021 -hanke tutki yli 450 tuotetta ja poisti 120 myynnistä. Hankkeeseen osallistui tuoteturvallisuutta 38 valvovaa viranomaistahoa 19 maassa. Eniten vaarallisiksi havaittuja tuotteita oli EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen leluissa.

Euroopan komission koordinoima CASP 2021 -hanke tutki yli 450 tuotetta ja poisti 120 myynnistä. Hankkeeseen osallistui tuoteturvallisuutta 38 valvovaa viranomaistahoa 19 maassa. Eniten vaarallisiksi havaittuja tuotteita oli EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen leluissa.

CASP 2021 -hankkeessa tutkitut tuotteet kuuluvat kuuteen kategoriaan: lelut, jotka tulevat EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta, sähkölelut, kallistuvat kehdot ja vauvakeinut, sähkösavukkeet ja niissä käytettävät nesteet, henkilönsuojaimet sekä vaaralliset väärennetyt tuotteet.

Tarkastuksessa vaarallisiksi havaituista tuotteista tehtiin ilmoituksia EU:n Safety Gate -verkkosivustoille. Eniten CASP 2021 -testituloksiin perustuvia Safety Gate -ilmoituksia tehtiin EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista tulevista leluista (56) ja sähköleluista (23).

Hankkeen tavoitteina on varmistaa yhtenäismarkkinoiden turvallisuutta, käynnistää keskustelua tuoteturvallisuudesta yhteisten menetelmien luomiseksi sekä lisätä tuoteturvallisuutta koskevaa tietoutta EU- ja ETA-maissa.

Koordinoitu toiminta tuoteturvallisuuden puolesta (CASP) auttaa kaikkia Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen maiden markkinavalvontaviranomaisia tekemään yhteistyötä, jotta Euroopan sisämarkkinoille saatettavien tuotteiden tuoteturvallisuus paranee.

Tuoteturvallisuuden markkinavalvontaa kehitetään määrätietoisesti

EU vahvistaa tuoteturvallisuutta useilla toimilla. Näitä ovat verkkokaupan markkinavalvonnan ohjeasiakirja, luettelo verkkokaupoista sähköisen valvonnan robottityökalua varten sekä korkean tason prosessi hakurobottityökaluun syötettävien verkkokauppojen keräämiseksi.

Samoin riskien arviointia ja hallintaa sekä tunnistettujen riskien hallintaa varten tuotetaan ohjeasiakirjat. Kriisivalmiutta parannetaan ohjeasiakirjalla sekä yhteenvedolla markkinavalvontaviranomaisten toimista koronavirusepidemian aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa CASP 2021 -hankkeesta ja kuluttajatuotteiden markkinavalvonnasta Suomessa:


Sähkölelut
Marika Keskinen, ylitarkastaja
Sähkötuotteiden ja lelujen markkinavalvonta, Ekosuunnitteluvaatimukset, energiamerkit/energiamerkinnät, lelut ja lastentarvikkeet
p. +358 295 052 680, marika.keskinen@tukes.fi


Lelut
Anja Merenkivi, ylitarkastaja
Lelut (alle 14-vuotiaiden lasten leikkeihin tarkoitetut tuotteet), lastenhoitotarvikkeet (kuten tutit, syöttötuolit, lastenvaunut ja polkupyörien turvaistuimet) ja lastenvaatteet
p. +358 295 052 192, anja.merenkivi@tukes.fi


Henkilönsuojaimet
Asta Koivisto, ylitarkastaja
Kuluttajakäyttöön tarkoitetut henkilönsuojaimet ja näiden CE-merkintä
p. +358 295 052 187, asta.koivisto@tukes.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Mailand on viestintätoimisto, jonka työ tukee johtamista, kasvattaa arvoa ja parantaa palvelua. Asiakkaamme ovat yrityksiä ja yhteisöjä, jotka menestyvät, uudistavat toimialaansa ja kehittävät yhteiskuntaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye