Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki vetää YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki -ravintolisävalmisteen pois kuluttajilta

Jaa
Yliopiston Apteekki vetää YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki -ravintolisävalmisteen pois kuluttajilta. Valmisteessa käytetyn lakritsiuutejauheen matriinipitoisuus ylittää EU:n hyväksymän raja-arvon.

Kuluttajia pyydetään palauttamaan 17.10.2022 mennessä sekä avaamattomat että avatut YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki 200 tabl. -pakkaukset. Tuotteet voi palauttaa mihin tahansa Yliopiston Apteekkiin tai Yliopiston Apteekin kumppaniapteekkiin. Verkon kautta ostetun tuotteen voi palauttaa myös Postin kautta. Tarkemmat ohjeet palautukseen: https://www.ya.fi/takaisinveto

Palautettu avaamaton tai avattu tuote hyvitetään kuluttajalle. Poisveto ei koske muita YA D-vitamiinivalmisteita.

YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki -valmisteessa esiintyy matriinia lakritsijuuren kanssa samoilla kasvualueilla esiintyvän Sophora-suvun kasvin aiheuttamien jäämien vuoksi. Matriinia käytetään myös kasvinsuojeluaineena. Elintarvikeviranomaisen mukaan ei voida päätellä, mistä lähteestä matriini lakritsiraaka-aineeseen päätyy, minkä vuoksi raja-arvon ylittäneiden tuotteiden myynti ei ole sallittua. Matriinin osalta ei ole olemassa EU-tasolla laadittua riskinarviota ja hyväksyntää, eikä sitä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta ole näin ollen varmuutta.

Tuotteesta ei ole tehty haittavaikutusilmoituksia eikä kuluttajavalituksia.

Yliopiston Apteekki pahoittelee valmisteen palautuksesta asiakkaille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Lisätietoja:

Asiakaspalvelu: puh. 0300 20200 0,69 €/min + pvm/mpm tai verkon chat-palvelu ya.fi

Media: Yliopiston Apteekin mediapuhelin puh. 09 5420 4750

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye