Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Laakson sairaala-alueelta rakennetaan työmaatie Laaksonkentälle

Jaa
Laakson yhteissairaalan allianssi jatkaa valmistelevia töitä Laakson sairaala-alueella ja Laaksonkentällä. Uusi työmaatie, jota pääosa tulevasta työmaaliikenteestä käyttää, tehdään loka-marraskuussa.
Laakson alueen työmaita lokakuussa 2022. Pohjakartta: OpenStreetMap
Laakson alueen työmaita lokakuussa 2022. Pohjakartta: OpenStreetMap

Rakennettava työmaatie kulkee Laakson sairaala-alueelta ramppia pitkin Laaksonkentälle sekä edelleen Auroran sairaala-alueen liittymästä Nordenskiöldinkadulle.

Työmaatie tehdään sairaala-alueelta alas Laaksonkentälle kohdasta, jossa ei kasva puita. Kun rakennustyöt ovat valmistuneet, työmaatie puretaan ja alue maisemoidaan entiselleen.

Uuden työmaatien ansiosta kuorma-autojen ja rekkojen ei tarvitse ajaa kapeiden asuinkatujen kautta. Uusi työmaatie parantaa turvallisuutta ja vähentää liikennettä ja mahdollisia ruuhkia Töölössä.

Nordenskiöldinkadun putkityömaa valmistuu lokakuun aikana

Laakson ratsastuskentän eteläosa muuttui työmaa-alueeksi viime keväänä. Tuolloin alkoi uusien Laakson sairaalarakennusten vaatiman vesihuollon, kaukolämmön ja muun kunnallistekniikan rakentaminen. 

Viimeisenä vaiheena putkilinjoja on rakennettu Nordenskiöldinkadun ali elo-syyskuussa. Työmaan vuoksi Nordenskiöldinkadulla on käytössä normaalia vähemmän ajokaistoja. Nordenskiöldinkadun kohdalla työmaa valmistuu suunnitelman mukaan lokakuun aikana, ja kadun liikennejärjestelyt palaavat normaaliksi.

Vaikka kunnallistekniikan rakentaminen valmistuu, Laaksonkentällä jatkuu edelleen kaivuutyö, louhinta ja paalutus. Kunnallistekniikan rakennustöiden valmistuttua työn tarkoitus on kuitenkin muuttunut, eli hanke valmistautuu työtunnelin tekoon.

Betonimurskerekat liikkuvat Lääkärinkadulla

Laakson entisen terveysasemarakennuksen purkutyöt ovat loppusuoralla. Suurikokoisesta rakennuksesta ovat jäljellä enää betonijätekasat, jotka murskain käsittelee terveysaseman paikalla perunankokoiseksi murskaksi.

Murskaa pois kuljettavat rekat ajavat Lääkärinkatua pitkin arviolta syys-lokakuussa. Rekat liikkuvat arkipäivinä kello 07–18 välisenä aikana. Betonimursketta käytetään myös työmaatien rakentamisessa.

Auroran sairaalan piha-alueella katutöitä

Myös Auroran sairaala-alueen piha-alueella alkaa syys-lokakuussa valmistelevia töitä. Pihan liikennejärjestelyjä joudutaan muuttamaan, sillä Laakson sairaala-alueen tärkein ajoyhteys rakennetaan pihan kupeesta lähtevään ajotunneliin.

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin eli somaattisiin sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan.

Lähikaduilla liikenne ei lisäänny, sillä sairaala-alueen pääajoyhteys rakennetaan maan alle Auroran sairaalan liittymän kautta. Uuden päärakennuksen alle tulee 550-paikkainen pysäköintilaitos ja huoltotiloja.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ossi Inkilä
projektipäällikkö
SRV
p. 040 708 2253
ossi.inkila@srv.fi


Marko Virtanen
toimitusjohtaja
Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala
p. 040 139 4300
marko.virtanen@laaksonyhteissairaala.fi


HUSin ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialaan liittyvät kysymykset
Riina Kotaviita
projektipäällikkö
Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala
p. 040 650 1816
riina.kotaviita@hel.fi

Kuvat

Laakson alueen työmaita lokakuussa 2022. Pohjakartta: OpenStreetMap
Laakson alueen työmaita lokakuussa 2022. Pohjakartta: OpenStreetMap
Lataa
Laakson entisen terveysaseman purkutyömaa ja Laaksonkenttä elokuussa 2022. Kuva: Destia Oy
Laakson entisen terveysaseman purkutyömaa ja Laaksonkenttä elokuussa 2022. Kuva: Destia Oy
Lataa
Laaksonkenttä elokuussa 2022. Kuva: Destia Oy
Laaksonkenttä elokuussa 2022. Kuva: Destia Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme