Infine

Suomalaisella tekoälyllä tukea yritysten vastuullisuuspäätöksiin – onnistunut rahoituskierros vahvisti ohjelmistopalvelun kehityksen

Jaa
Juuri päättynyt vastuullisuusteknologian startup-yritys Infinen onnistunut rahoituskierros takaa nopean kehityksen tekoälyyn pohjautuvalle kuluttajatuotteiden vastuullisuusarvioinnille. Päivittäistavaroiden, elintarvikkeiden ja tekstiilituotteiden tarjoajille tämä tarkoittaa mahdollisuutta parantaa huomattavasti vastuullisuuttaan ja kilpailukykyään.

Tuotteiden kokonaisvastuullisuutta arvioiva tekoäly kehitetään, koska tuotetason vastuullisuudella on suurempi vaikuttavuus globaaliin kestävyyskriisiin kuin millään muulla yritysvastuun osa-alueella. Harvalla yrityksellä on kuitenkaan tuotteistaan kattavaa vastuullisuustietoa, koska vastuullisesti vaikuttavien tekojen määrittely on monitasoista. 

Lanseerattavan ohjelmistopalvelun avulla analyyseja voidaan tuottaa satoja kertoja aiempaa nopeammin. Näin vastuullisuustieto on yritysjohdon saatavilla nopeuden lisäksi myös huomattavasti aikaisempaa edullisemmin.  

”Uusi ohjelmistopalvelu yhdistetään osaksi yrityksen johtamista. Sen tarjoaman datan avulla yritysjohto voi kehittää tehokkaasti tuotteidensa vastuullisuusominaisuuksia, kuten esimerkiksi vaikutuksia ilmastonmuutokseen, ympäristöjalanjälkeen, ihmisoikeuksiin tai kotimaisuusasteeseen”,  Infinen toimitusjohtaja Tiina Saukko nostaa esiin.

Suomessa on vahvaa vastuullisuus- ja teknologiaosaamista: tuleva ohjelmistopalvelu mallintaa johtavien suomalaisten vastuullisuusasiantuntijoiden päätöksentekoprosessia. Samalla ohjelmisto hyödyntää alan viimeisimpiä tutkimustuloksia. 

Kehitteillä oleva ohjelmistopalvelu antaa apua niin yritysten tuotekehitykseen, vastuullisuusraportointiin kuin tuotteiden markkinointiin ja myyntiin. Palvelu toimii jatkuvan kehittämisen mallin mukaisesti, ja datan lisäksi se tarjoaa käytännön suositukset jatkoon.

Onnistunut rahoituskierros tuo vahvaa kasvuyritysosaamista

Infine keräsi tuoreella rahoituskierroksellaan 566 000 euroa. Päärahoittajina ovat raskaansarjan kansainvälisiä enkelisijoittajia, vastuullisuuden erityisasiantuntijoita sekä innovaatio- ja kansainvälistymisrahoitusta tarjoava Business Finland.

”Olemme tyytyväisiä rahoituskierrokseen, sillä olemme löytäneet Infineen juuri oikeat sijoittajat. Rahoituksen lisäksi saimme huippuosaajat niin tuotekehitykseen, vastuullisuuden markkinointiin kuin kasvuyrityksen kehittämiseen. Uusista omistajista hallitukseen siirtyvät pitkänlinjan kasvuyritysosaaja Taneli Tikka ja vastuullisuusliiketoiminnan osaaja Olli-Pekka Pohjanmäki”, Infinen hallituksen puheenjohtaja Pasi Joronen kertoo. 

Infinen hallituksen uusi jäsen, kasvu- ja sarjayrittäjä Taneli Tikka jatkaa: ”SaaS-palvelun yhdistäminen kestävän kehityksen viitekehykseen on erittäin kiinnostavaa, ja tavoitteenamme on siirtyä jo ensi vuonna skaalautuvaan liiketoimintaan. Tällä hetkellä etsimme edelläkävijäyrityksiä yhteiskehittämään ohjelmistopalveluamme, joka perustuu Suomen vastuullisin tuote -kilpailussakin koeponnistettavaan tuotteen vastuullisuustietomalliin.”  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infinen toimitusjohtaja
Tiina Saukko
+358 40 509 5909
Tiina@infine.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Infine
Infine
Aleksis Kiven katu 26 C 49
00500 Helsinki

+358 40 509 5909https://infine.fi/

Infine on Suomen ensimmäinen vastuullisuusmuotoilutoimisto ja vastuullisuusteknologian startup-yritys. Vuonna 2018 perustettu Infine on koonnut riippumattoman Vastuullisuuspaneelin, joka kuratoi kestävän kehityksen tuotteita ja palveluita. Kuratoidut tuotteet nostetaan Ostavastuullisesti.fi -portaaliin, ja sen tarkoitus on helpottaa kuluttajia tekemään kestäviä valintoja. Infine kehittää tekoälypohjaista, skaalautuvaa ohjelmistopalvelua yritysten vastuullisuuspäätöksenteon tueksi.  

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Infine

Kulutuskäyttäytymisen muutosvauhti kiihtyy - kuluttaja vaatii yhä useammin vastuullisesti tuotetun tuotteen2.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

- Kuluttajat ovat selkeästi entistä äänekkäämpiä ja tietoisempia kulutusvalinnoissaan ja muutokset kuluttajakäyttäytymisessä voivat tulevaisuudessa tapahtua nopeastikin, sanoo Suomen vastuullisin tuote -kilpailua järjestävän Infinen toimitusjohtaja Tiina Saukko. Kulutusvalintojen rooli korostuu jatkuvasti. Kuluttajien toiminta luo painetta yrityksille, joiden on tutustuttava tuotteidensa vastuullisuuteen yhä tarkemmin. Nyt toista kertaa järjestettävään kilpailuun onkin ilmoittautumassa selvästi yrityksiä, jotka näkevät tuotevastuun tärkeänä menestystekijänä. Yritykset ovat pitäneet arvokkaana osallistumiseen sisällytettyä tuotetason vastuullisuusarviointia. Vuoden 2022 Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voitti Järki Särki Oy, joka nosti syrjityn särjen salonkikelpoiseksi resepteillään ja brändäyksellään. - Meille oli aivan mahtava juttu että Järki Särki valittiin viime vuoden kilpailun voittajaksi. Tuntuu hyvältä saada asiantuntijoilta vahvistus siitä, että kaikki vastuullisuustyö on

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittaja on Järki Särki -kalasäilyke – kunniamaininnan saavat Pure Waste -T-paidat ja Pöhiskö-aurinkoilmakeräin9.10.2022 13:15:00 EEST | Tiedote

Sunnuntaina 9. lokakuuta 2022 palkitaan ensimmäistä kertaa Suomen vastuullisin tuote Kestävän elämän tapahtumassa Helsingin Kattilahallissa. Voittaja ja kunniamainintojen saajat valittiin 291:n tuotteen joukosta. Valinnan teki riippumaton, kestävän tuotannon ja kulutuksen eri osa-alueiden pitkän linjan asiantuntijoista koostuva paneeli. Vastuullisuuspaneelin on kutsunut koolle vastuullisuusteknologian startup-yritys Infine. Kestävän elämän tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

Kilpailuhaku Suomen vastuullisimmaksi tuotteeksi avattu – tavoitteena kirittää yritysten kilpailukykyä ja kuluttajien kestävää elämäntapaa24.8.2022 07:01:00 EEST | Tiedote

Lokakuussa valitaan ensimmäistä kertaa Suomen vastuullisin tuote. Kilpailu tuo keskusteluun vastuullisuuden määrittelyn haasteet. Samalla se auttaa yrityksiä valmistamaan tuotteita vastuullisemmin ja helpottaa kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja. Kuluttajatuotteet tai -palvelut arvioidaan kokonaisvaltaisen vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arvioinnin tekee riippumaton, johtavista asiantuntijoista koostuva paneeli, jonka on kutsunut koolle vastuullisuusmuotoilutoimisto ja vastuullisuusteknologia start-up Infine.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye