Cadmatic

Suomalainen Cadmatic ostaa italialaisen ohjelmistoyrityksen

Jaa
Digitaalisten ja älykkäiden, 3D-pohjaisten suunnittelu- ja tiedonhallintaratkaisujen kehittäjä Cadmatic on ostanut italialaisen Computer Line Associates (CLA) -yrityksen koko osakekannan ja tuoteportfolion. Kauppa tukee Cadmaticin kasvutavoitteita, vahvistaa sen markkina-asemaa prosessi- ja energiateollisuudessa ja tuo uusia ratkaisuja meriteollisuudelle ja rakennusalalle.
Cadmaticin Jukka Rantala (vas.) ja CLA:n Gian Mario Tagliaretti allekirjoittivat sopimuksen Italiassa.
Cadmaticin Jukka Rantala (vas.) ja CLA:n Gian Mario Tagliaretti allekirjoittivat sopimuksen Italiassa.

Computer Lines Associates (CLA) kehittää edistyksellisiä SaaS (Software as Service) -pohjaisia ohjelmistoja teollisuuden investointiprojektien materiaalien ja tiedon hallintaan. CLA:n asiakkaisiin kuuluu prosessi- ja energiateollisuuden kokonaistoimittajia eli EPC-toimittajia sekä laitosoperaattoreita. CLA:lla on erittäin vahva markkina-asema erityisesti italialaisten monikansallisten teollisuusyritysten parissa.

CLA:n ohjelmistoja käytetään muun muassa teollisuuden investointiprojekteissa tarvittavien putkistomateriaalien ja teknisen projektidatan hallintaan sekä suunnittelu- että rakentamisvaiheessa. CLA:n tuotteet täydentävät Cadmaticin CAD-suunnitteluohjelmistoja ja tiedonhallintaratkaisuja, ja ne integroidaan osaksi Cadmaticin tuotetarjoomaa.

– Yrityskauppa tukee erinomaisesti kasvustrategiaamme. CLA:n referenssit ovat vakuuttavia erityisesti meille tärkeiden monikansallisten EPC-toimittajien osalta. Integroimalla CLA:n ja Cadmaticin tuoteportfoliot voimme tarjota asiakkaillemme laajempaa ohjelmistokokonaisuutta koko investoinnin elinkaarelle suunnittelusta rakentamiseen ja laitoksen operointiin. Tuotteiden ja asiakaskunnan lisäksi saamme materiaalien ja rakennusvaiheen hallintaan liittyvää tietoa ja osaamista, jota CLA:lle on vuosien varrella kertynyt, sanoo Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantala.

Myös CLA:n operatiivinen johtaja ja varatoimitusjohtaja Gian Mario Tagliaretti näkee yrityskaupan hyödyttävän molempia osapuolia.

– Cadmatic on perinteisesti ollut vahva prosessiteollisuuden, laivanrakennuksen ja rakennusteollisuuden suunnittelussa ja suunnittelutiedon hallinnassa. CLA:lla on ratkaisuja suunnittelu-, hankinta- ja rakentamisvaiheen tiedonhallintaan. Osaamisemme ja tuotteemme täydentävät toisiaan erinomaisesti, sanoo Tagliaretti.

CLA on perustettu vuonna 2001, ja se työllistää 22 henkilöä. Yrityksen toimipiste sijaitsee Piacenzassa, 70 kilometriä Milanosta etelään.

Taustalla vahva kasvustrategia

Yrityskauppa on osa Cadmaticin kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on kolminkertaistaa yrityksen koko tulevien vuosien aikana. Kasvustrategia tähtää vahvaan asemaan Euroopan ja Intian prosessi- ja energiateollisuudessa, globaalissa laivanrakennusteollisuudessa sekä paikallisesti kasvavassa rakennusteollisuudessa.

CLA on jo neljäs merkittävä yritys- ja teknologiakauppa, jonka Cadmatic on viime vuosina tehnyt. Rantalan mukaan orgaaninen kasvu, korkealaatuinen tuotekehitys ja osaaminen sekä strategiset yritysostot auttavat Cadmaticia luomaan merkittävää lisäarvoa nykyisille ja uusille asiakkaille.

– Viime vuonna Process and Industry -segmenttimme kasvoi yli 30 prosenttia. Etsimme jatkuvasti yrityksiä, joista olisi strategista etua tarjoomallemme ja asiakkaillemme.

Lisätietoa:
toimitusjohtaja Jukka Rantala, jukka.rantala@cadmatic.com, puh. 040 528 7130
operatiivinen johtaja, varatoimistusjohtaja Gian Mario Tagliaretti, gianmario.tagliaretti@cla-it.eu , puh. +39 329 2326658


Cadmatic on digitaalisten ja älykkäiden, 3D-pohjaisten suunnittelu- ja information management -ohjelmistoratkaisujen kehittäjä prosessiteollisuuden, meriteollisuuden ja rakentamisen investointeihin. Cadmaticin pääkonttori on Turussa. Yhtiöllä on omat toimistot 16 maassa ja noin 280 työntekijää. Cadmaticilla on yli 6 000 asiakasta 60 maassa. Yhtiön liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa vuonna 2021. www.cadmatic.com

Computer Lines Associates (CLA) tuottaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja ja palveluja teollisuuden kokonaistoimittajille eli EPC-toimittajille sekä laitosoperaattoreille. CLA:n menestys perustuu pitkiin asiakassuhteisiin ja tuotekehitysstrategiaan, jonka avulla pystytään vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. CLA on perustettu vuonna 2001, ja se työllistää 22 henkilöä. Yrityksen toimipiste sijaitsee Italian Piacenzassa. www.cla-it.com

Avainsanat

Kuvat

Cadmaticin Jukka Rantala (vas.) ja CLA:n Gian Mario Tagliaretti allekirjoittivat sopimuksen Italiassa.
Cadmaticin Jukka Rantala (vas.) ja CLA:n Gian Mario Tagliaretti allekirjoittivat sopimuksen Italiassa.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Cadmatic
Cadmatic
Linnankatu 52
20100 Turku

02 412 4500https://www.cadmatic.com/

Cadmatic on suomalainen digitaalisten ja älykkäiden 3D-pohjaisten suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistojen kehittäjä meri-, laitos- ja rakennusteollisuudelle. Ratkaisuja käytetään erilaisten laivojen, prosessilaitosten ja rakennusten entistä laadukkaampaan, nopeampaan ja helpompaan rakentamiseen. Cadmaticilla on yli 6000 asiakasorganisaatiota 60 maassa. www.cadmatic.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Cadmatic

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye