Glennmont Partners

Glennmont ja Ilmatar juhlivat Piiparinmäen 211 MW:n tuulipuiston virallisia avajaisia

Jaa
Piiparinmäen 211 megawatin tuulipuiston viralliset avajaiset olivat tänään. Puiston avasi entinen pääministeri ja nykyinen eduskunnan puhemies Matti Vanhanen. Varainhoitoyhtiö Nuveeniin kuuluva Glennmont Partners, yksi maailman johtavista ainoastaan puhtaaseen energiaan sijoittavista rahastonhoitajista, on tehnyt Piiparinmäessä yhteistyötä projektin rakentamisesta vastaavan Ilmatar Energyn kanssa aina siitä lähtien, kun osti hankkeen vuonna 2019.

Kesäkuussa kaupalliseen käyttöön otettu suomalainen maatuulipuisto on yksi Euroopan suurimmista rakennetuista subventoimattomista tuulipuistoista, keskeinen tuulivoiman tuottaja pohjoismaisen sähköpörssin alueella ja tärkeä osa infrastruktuuria, joka tukee vihreää siirtymää. Sen avaaminen on merkittävä virstanpylväs Glennmontin kolmannelle puhtaan energian strategialle. Glennmont omistaa Piiparinmäen yhdessä kumppaninsa Kansai Electric Power Companyn kanssa, joka hankki projektista 15 prosentin vähemmistöosuuden vuonna 2020.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella sijaitsevassa tuulipuistossa käytetään Vestaksen tuuliturbiiniteknologiaa. Siellä on yhteensä 41 turbiinia: 13 V150-tuuliturbiinia (kukin 4,2 megawattia) sekä 28 V150-turbiinia (5,6 megawattia), joiden napakorkeus on 150 metriä. Piiparinmäki on tehnyt Googlen kanssa kymmenvuotisen sopimuksen, jonka perusteella Google käyttää näistä 24 turbiinin tuottaman sähkön. Loppujen 17 turbiinin tuottama sähkö myydään Vattenfallille.

Glennmont on tehnyt tiivistä yhteistyötä Ilmatar Energyn kanssa, jolla on ollut keskeinen rooli laitekokonaisuuden urakkasopimusten tekemisessä ja rakennuspalvelujen hankinnassa. Tuulivoimapuiston teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista ja siten myös päivittäisestä käytöstä vastaa Ilmatar Service Glennmontin varainhoitotiimin valvonnassa.

Osana jatkuvaa projektinhallintaa ja paikallisten vastuullisuushankkeiden tukemiseksi tuulivoimapuiston omistajat ovat perustaneet yhteisöä hyödyttävän ohjelman, joka tukee paikallisia projekteja vuosittain 100 000 eurolla. Projektien tavoitteena on oltava Piiparinmäen tuulipuiston lähistöllä asuvien ihmisten elämän parantaminen ympäristöä, yhteisöä tai alueen taloutta edistävillä hankkeilla.

Glennmont Partnersin perustapartneri Peter Dickson sanoo:

”Olemme iloisia saadessamme juhlia Piiparinmäen virallisia avajaisia. Tämä tuulipuisto on jatkossa tärkeä osa Suomen puhtaan energian tuotantorakennetta. Tämän virstanpylvään saavuttaminen on loistava osoitus kumppaneidemme ja projektitiimimme kovasta työstä, joka on tuonut meidät tähän pisteeseen.”

”Tuulivoiman ja muiden uusiutuvien teknologioiden rooli energiavarmuuden ja vähähiilisen sähkön toimittamisessa on tärkeämpi kuin koskaan ennen. Glennmontissa me haluamme edistää uusia hankkeita Pohjoismaissa Piiparinmäen menestyksen jälkeen, sillä kasvatamme liiketoimintaamme tällä markkinalla."

Ilmatar Energian toimitusjohtaja Juha Sarsama toteaa:

”Tämä on Ilmatar Energialle merkittävä virstanpylväs. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme rakentaneet Suomen suurimman tuulipuiston ja yhden Pohjoismaiden merkittävimmistä uusiutuvan energian lähteistä. Olemme Pohjois-Euroopan uusiutuvan energian tuotannon edelläkävijä, ja Piiparinmäki on hyvä esimerkki osaamisestamme.”

Entinen pääministeri ja eduskunnan nykyinen puhemies Matti Vanhanen sanoo:

“Tuulivoimasta on tullut nopeasti merkittävä osa maamme energiahuoltoa. Samalla tuulivoimaan liittyvät investoinnit, työpaikat ja kiinteistöverotulot suuntautuvat pääosin alueille, joille on muuten vaikea saada merkittäviä investointeja ja työpaikkoja. Piiparinmäen tuulipuisto vahvistaa koko Suomen mainetta maana, jossa energiankäyttäjät tietävät olevansa mukana vihreässä siirtymässä ja korvaavansa fossiilisia polttoaineita. Varsinkin nyt – Venäjän sodan aikaan – työ Piiparinmäen valmistumiseksi ja käyttöönottamiseksi on myös hyvin isänmaallinen ja eurooppalainen teko."

Pyhännän kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen sanoo:

”Piiparinmäen tuulipuisto on merkittävin Suomeen rakennettu tuulipuisto. Aloitimme hankekehityksen vuonna 2012, ja tänä aikana Suomen tuulivoimasta on kehittynyt markkinalähtöinen liiketoiminta, joka tuo elinvoimaa maakuntiin ja kuntiin. Nyt eletään jälleen uutta aikakautta, jossa tuulivoima uusiutuvana energiana on Suomen ilmastotoimien keskiössä.”

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:


Harry Padfield (Glennmont)
h.p@lodestonecommunications.com
+44 (0) 789 614 0920

Tietoja julkaisijasta

Glennmont Partners



http://www.glenmont.com

Glennmont Partners

Nuveenin Glennmont Partners on johtava infrastruktuuri-investointeihin keskittyvä varainhoitaja, joka on ollut puhtaan energian investointien eturintamassa yli vuosikymmenen ajan. Yhtiön omistaa Nuveen, joka hallinnoi 1,3 biljoonan dollarin varoja institutionaalisten ja yksityissijoittajien puolesta ympäri maailmaa. Glennmont on yksi Euroopan suurimmista uusiutuvaan energiaan erikoistuneista rahastonhoitajista, joka on investoinut noin 2 miljardia euroa yli 30 puhtaan energian hankkeeseen, kuten tuulipuistoihin, aurinkosähköön ja biomassaan. Ne tuottavat yhteensä yli 1 500 megawattia energiaa Euroopan unionin alueella. www.glennmont.com, Twitterissä @glennmont

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Glennmont Partners

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye