Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hesperian ja Hakasalmen puistoille laaditaan puistosuunnitelma - lähtökohdat esitellään maastokävelyllä

Jaa
Helsingin kaupunki laatii parhaillaan Hesperian puiston ja Hakasalmen puiston puistosuunnitelmaa. Puistosuunnitelmaluonnosta työstetään syksyn aikana ja siitä voi antaa palautetta loppuvuodesta. Kaikille avoin maastokävely järjestetään keskiviikkona 12. päivä lokakuuta klo 17–19.
Hesperian puisto on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue. Kuva: Seppo Laakso
Hesperian puisto on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue. Kuva: Seppo Laakso

Hesperian ja Hakasalmen puistojen puistosuunnitelmassa huomioidaan alueen kulttuuri- ja maisemahistorialliset arvot sekä kiinnitetään erityistä huomiota luontoarvoihin. Selvityksiä ja kartoituksia on tehty puistojen linnustosta ja luontoarvoista sekä rannan salavien kunnosta.  

Hesperian puiston puut ovat ikääntyneet ja niiden kuntoa on seurattu säännöllisesti. Suurin osa rannan puurivin huonokuntoisista salavista on jouduttu poistamaan. Kaupunki suunnittelee ratkaisuja muun muassa puurivin ylläpitämiseksi.  

Suunnittelun yhteydessä tutkitaan rantareitin siirtämisestä sisämaahan päin, jotta puille saadaan elintilaa ja ranta voidaan kunnostaa paremmin eroosiota kestäväksi. Rantaa kunnostetaan mahdollisimman luonnonmukaisilla ratkaisuilla.  

Töölönlahden ympäristö on suosittu virkistysalue kaupunkilaisille ja vierailijoille. Peruskorjauksen yhteydessä osa toiminnoista, kuten leikkipaikka ja kuntoiluvälineet, siirretään muualle puistoon. Myös puiston valaistus uusitaan koko alueella. 

Tervetuloa maastokävelylle 12. lokakuuta 

Kaikille avoin maastokävely järjestetään keskiviikkona 12. päivä lokakuuta klo 17–19.  Lähtöpaikka on Oopperatalon eteläpuolella sijaitsevalla amfiteatterilla. Maastokävelyllä kerrotaan lähtökohdista ja periaatteista, joiden pohjalta puistosuunnitelma laaditaan. Tilaisuudessa on myös aikaa kysymyksille ja keskustelulle puistosuunnitelman tavoitteista ja vaihtoehdoista.    

Hesperian ja Hakasalmen puistojen puistosuunnitelman luonnokset esitellään asukastilaisuudessa loppuvuodesta ja ne tullaan julkaisemaan www.hel.fi/suunnitelmat -sivuilla kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaija Laine, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu
Puh. 09 310 38625, kaija.laine@hel.fi


Matti Liski, maisema-arkkitehti
Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy,
Puh. 09 622 71727, matti.liski@nakyma.com

Kuvat

Hesperian puisto on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue. Kuva: Seppo Laakso
Hesperian puisto on kaupunkilaisille tärkeä virkistysalue. Kuva: Seppo Laakso
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye