StaffPoint Oy

Työstä turvaa -hanke löysi väylän työllistää ukrainalaisia

Jaa
Ukrainan sodan myötä Suomeen on saapunut tuhansia ukrainalaisia, joille työpaikka on ratkaiseva tapa rakentaa elämää uudelleen. StaffPoint Oy käynnisti yhteistyössä Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n kanssa Työstä turvaa -hankkeen, jonka tavoitteena oli työllistää suomalaisiin yrityksiin 200-400 ukrainalaista sekä parantaa jo Suomessa olevien ulkomaisten osaajien työllistymistä nykyistä tehokkaammin. Työstä turvaa -hanke mahdollisti pilottivaiheen aikana 439 ukrainalaisen ja muun työluvallisen pakolaisen työllistymisen. StaffPoint jatkaa ukrainalaisten ja muiden kansainvälisten osaajien työllistämistä.
Rekrytoija työssään
Rekrytoija työssään

Työstä turvaa -hanke valjasti halun auttaa konkreettisiksi tuloksiksi

StaffPointin kautta on hakenut yli 2400 kansainvälistä työnhakijaa. Näistä noin 2000 on ukrainalaisia ja 400 muita kv-osaajia. Työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan lähes jokaiselle toimialalle ja jokaiseen ammattiryhmään. Hankkeen kautta on tähän mennessä työllistynyt yli 430 vieraskielistä eri tasoisiin tehtäviin kuten kiinteistöhuoltoon, kaupan hyllytystehtäviin, teollisuuteen, asiantuntijatehtäviin, ohjelmistokehittäjäksi, analyytikoksi, logistiikkatöihin sekä ravintola-alalle.

Hankkeeseen on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan yli 88 suomalaista yritystä eri toimialoilta kuten kauppa-, majoitus-, ravintola-, IT- sekä teollisuus-, logistiikka- ja rakennusalalta. 

– Olen kiitollinen yrityksille, jotka ovat työllistäneet ukrainalaisia sekä tehneet suomalaisesta työelämästä näinkansainvälisempää. Yhdessä luodut uudet toimintamallit avaavat ovia myös muille kansainvälisille osaajille. Hankkeella on ollut suuri merkitys niin yksilöiden kuin yritysten näkökulmasta, mutta toisaalta myös yhteiskunnallisesta perspektiivistä, summaa hanketta StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Anu Ahokas.

Iso osa Työstä turvaa -hankkeen vaikutuksista näkyy työnantajapuolella muuttuneissa asenteissa. Yrityspäättäjät ovat olleet hyvin kiinnostuneita työllistämään ukrainalaisia, mutta aiemmin työyhteisöissä ei ole ollut tarpeeksi valmiutta monikulttuurisuuden johtamiseen. Rohkeasti uskaltamalla yritykset kansainvälistyvät jo kotikentällään ja saavat kaipaamiansa uusia osaajia. Hyvien kokemusten ja tukipalveluiden ansiosta monet yritykset ovat rohkaistuneet, ja tällä hetkellä uusia rekrytointitarpeita on useita satoja. 

On ensiarvoisen tärkeää, että maahan saapuvia ukrainalaisia kohdellaan oikeudenmukaisesti työelämässä. StaffPoint on mukana Työstä turvaa -hankkeen myötä Ukrainalaiset ja työelämäverkosto -työryhmässä yhdessä mm. Migrin, TE-palveluiden, TEM:in, AVI:n, ELY-keskuksen, vastaanottokeskuksien sekä usean 3. sektorin toimijoiden kanssa. Yhdessä on jaettu tietoa ja löydetty ratkaisuja mahdollisimman ripeän työelämään siirtymisen edistämiseksi.

Haasteet on tehty voitettaviksi

Työstä turvaa -hankkeessa on kohdattu myös haasteita. Moni hakijoista ei puhu englantia, mikä vaikeuttaa heidän työllistymistään. Myös kotimaasta saapuvat suru-uutiset voivat vaikuttaa työllistymisprosessiin ja työkykyyn.

Sen lisäksi, että Työstä turvaa -hankkeessa käytetään tulkkeja, rekrytoijina toimii englantia, ukrainaa ja venäjää puhuvia henkilöitä. Toimivaksi malliksi työpaikoilla on osoittautunut parityöskentely, jossa toinen puhuu ukrainan tai venäjän ohella englantia. 

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on ollut mielellään mukana käynnistämässä Työstä turvaa -hanketta ja on tyytyväinen, että sen avulla on onnistuttu työllistämään Suomeen paenneita. Työllistymistä voidaan edelleen edistää tukemalla suomenkielen oppimista. 

EK:n kyselyt osoittavat, että suurin este työllistymiselle on kielitaidon puute. Kielitaidolla on myös suuri merkitys uuteen kotimaahan integroitumiseen. Kielen oppimiseen tarvitaan tukea. Konkreettisena toimena EK on ollut mukana tukemassa Finsku -kieltenoppimis-ympäristöä ukrainalaisille suomenkielen alkeiden opetteluun, kertoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

StaffPoint haluaa edelleen olla mukana kehittämässä suomalaista työmarkkinaa, vastata osaajapulaan uusin ratkaisuin ja panostaa työperäisen maahanmuuton edistämiseen ja tukemiseen.​ Työstä turvaa -hanke jatkuu.

Lisätietoja: 

Jenny von Knorring, StaffPoint, International Services, 050 366 9801

Teea Hurme-Rintala, StaffPoint, markkinointi- ja viestintäjohtaja, 040 7257477

Mikko Räsänen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, asiantuntija, 040 722 4100

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rekrytoija työssään
Rekrytoija työssään
Lataa
Rekrytointitapahtumassa
Rekrytointitapahtumassa
Lataa
Kv-rekrytapahtumassa kertomassa avoimista työpaikoista
Kv-rekrytapahtumassa kertomassa avoimista työpaikoista
Lataa
Kertomassa työllistymismahdollisuuksista
Kertomassa työllistymismahdollisuuksista
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

StaffPoint Oy
StaffPoint Oy
Ruoholahdenkatu 14
00180 HELSINKI

030 047 2000http://www.staffpoint.fi

StaffPoint-konserni on Suomen johtava henkilöstöpalvelualan yritys. Samasta konsernista asiakkaat saavat niin henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, strategisten HR-ratkaisuiden, valmennus- kuin työkykypalvelut. Toimialatuntemuksemme on vahvaa. Asiakkaitamme ovat niin pienet kuin suuret yritykset, valtionhallinto ja muut julkisen sektorin toimijat, kunnat ja kaupungit. Palvelumme on skaalattavissa globaaliksi kumppanimme Randstadin verkostoja hyödyntäen. Asiakkaidemme suositteluhalukkuus on 90,1 % (2022).

Liikevaihtoennusteemme vuodelle 2022 on n. 120 M€ ja työllistävä vaikutus 3800 henkilötyövuotta. StaffPointin palveluksessa on vuosittain noin 12 000 aktiivista työntekijää yli 200 tehtävänimikkeellä. Toimimme 13 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi palvelemme asiakkaitamme Espanjan Mijaksessa. Konserniimme kuuluu myös koulutusorganisaatio Spring House, ohjelmistoyhtiö Saima Soft Oy sekä Digi- ja ICT osaajien konsulttitoimisto Henrico Digital Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta StaffPoint Oy

StaffPointin kaupan alan toimialajohtajaksi valittu Tim Kankfelt22.8.2023 12:00:55 EEST | Tiedote

StaffPoint on nimittänyt KTM Tim Kankfeltin kaupan alan toimialajohtajaksi. Kankfeltin vahva, pohjoismainen vähittäiskaupan markkina- ja myyntikokemus tukee StaffPointin kaupan toimialan kasvutavoitteita. StaffPointin nykyinen kaupan toimialajohtaja Juuso Laitinen siirtyy talon sisällä uusiin tehtäviin teollisuuden, logistiikan ja kiinteistöpalvelualan toimialajohtajaksi. Kankfelt on aloittanut tehtävässään 21.8.2023.

StaffPoint voitti merkittävän sopimuksen Hanselin henkilöstövuokrauskilpailutuksessa8.3.2023 14:58:43 EET | Tiedote

StaffPoint jatkaa julkishallinnon yhteishankintayhtiö Hanselin sopimustoimittajana henkilöstövuokrauspalveluissa. Kumppanina StaffPoint vastaa sekä suorittavan tason että asiantuntija- ja päällikkötason vuokratyövoiman rekrytoinneista kaikille palveluita tilaaville julkishallinnon organisaatioille sekä muille puitesopimukseen liittyneille tahoille. Puitejärjestely kestää vuoteen 2027 ja sen kokonaisarvo voi nousta jopa 90 miljoonaan euroon.

Interim Management – markkina Suomessa kasvaa trendien keskiössä14.2.2023 08:43:47 EET | Tiedote

Tuore markkinatutkimus v. 2022 Interim Management – toiminnasta Suomessa nosti esiin positiivisia muutoksia verrattuna edellisvuoteen. Tutkimus toteutettiin loppuvuodesta 2022 ja se lähetettiin yli 1000 henkilölle, jotka edustivat tilaajia, interim-ammattilaisia ja interim-palvelun käyttöä harkitsevia johtajia. Kyselyn tavoitteena oli selvittää interim-markkinoissa tapahtuvia muutoksia rakenteen, kysynnän potentiaalin, käyttötarpeiden ja tarjonnan suhteen. Kyselyn tuloksia vertaillaan vuoden 2021 vastaavan kyselyn tuloksiin. Kyselyn toteutti StaffPoint Executive.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye