Hamina LNG Oy

Hamina LNG Oy:n terminaali on aloittanut kaupallisen toiminnan

Jaa
Haminan LNG-terminaalin käyttöönotto on suoritettu, ja Hamina LNG Oy on aloittanut palveluiden tarjoamisen terminaalikäyttäjille.

Hamina LNG Oy:n terminaalin käyttöönotto on tehty, ja Hamina LNG Oy on aloittanut palveluiden tarjoamisen terminaalikäyttäjille. LNG-säiliön jäähdytys sekä järjestelmien ja laitteiden käyttöönottotestit on suoritettu onnistuneesti.

Hamina LNG Oy tarjoaa LNG:n varastointipalvelua 30 000 m3 varastokapasiteetilla sekä höyrystys- ja verkkoonsyöttöpalvelua Suomen maakaasun siirtoverkkoon päivittäisellä 4 800 MWh kapasiteetilla. Muita yhtiön tarjoamia palveluita ovat LNG-rekkojen lastaus, laivojen purkaminen ja lastaus sekä laivojen bunkraus. Haminan terminaali on Suomen ensimmäinen kaasun siirtoverkkoon liitetty LNG-tuontiterminaali. Nykyisellä höyrystys- ja verkkoonsyöttökapasiteetilla terminaalista voidaan syöttää siirtoverkkoon noin 1,7 TWh maakaasua vuosittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hamina LNG Oy
Hamina LNG Oy
Reutsinkatu 12
49400 Hamina

http://www.haminalng.fi

Hamina LNG Oy on Haminan Energia Oy:n, virolaisen energiayhtiö Alexelan sekä teknologiakonserni Wärtsilän yhteisyritys. Haminan LNG-terminaali on Suomen ainoa maakaasun siirtoverkkoon kytketty LNG:n maahantuontiterminaali. Terminaalin varastokapasiteetti on 30 000 m3.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hamina LNG Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme