ELY-keskuksetELY-keskukset

Lämna inte företagaren ensam

Dela
Under Världsdagen för psykisk hälsa 10.10.2022 utmanar Företagarens ekonomihjälp och Yrittäjän kriisikeskus (Företagarens kriscentral) dig att dela information om tjänster som är riktade till företagare och att lyssna på företagarnas bekymmer.

Företagare blir för ofta ensamma med sina bekymmer

Detta år visar den av MIELI rf samordnade Världsdagen för psykisk hälsa 10.10.2022 grönt ljus för att dela med sig av sina bekymmer. Det är viktigt att var och en har möjligheten att tala om livets glädje och sorger. En företagare har inte nödvändigtvis en närstående som förstår företagarens utmaningar.

”Utöver de vardagliga problemen talar företagare för tillfället om effekterna av kriget i Ukraina, priset på energi och förändringarna i FöPL-försäkringen. Coronatiden har medfört nya, oförväntade utmaningar. När företagarens ekonomi eventuellt försvagas sjunker också humöret. När humöret och orken försvagas blir det å sin sida svårare att bedriva företagsverksamheten. För att stödja företagarna har Yrittäjän kriisikeskus och Företagarens ekonomihjälp börjat samarbeta närmare för att möjliggöra ett övergripande stöd”, säger Tuomo Kallio från Yrittäjän kriisikeskus.

Delta genom att synliggöra företagarnas bekymmer, behovet av stöd och tjänster som stödjer företagare

Lämna inte företagaren ensam med sina bekymmer och utmaningar! Företagarens ekonomihjälp och Yrittäjän kriisikeskus utmanar dig att visa grönt ljus för att dela med sig av företagarnas bekymmer: delta genom att dela en bild som har med företagsamhet att göra och genom att använda taggarna #KymppiKymppi #VihreääValoa och #YrittäjienPuolella.

Du kan också delta i dagen genom att dela information om Företagarens ekonomihjälps och Yrittäjän kriisikeskus tjänster riktade till företagare. Företagarens ekonomihjälp hjälper företagare i ekonomiärenden och Yrittäjän kriisikeskus i livets föränderliga situationer när de egna krafterna inte räcker till eller när du vill öka på ditt välbefinnande. Du behöver inte bli ensam när bekymren hopar sig.

Så här når du Företagarens ekonomihjälp och Yrittäjän kriisikeskus

Företagarens ekonomihjälps rådgivningstjänst:

  • på finska mån.–fre. kl. 9–16.15 genom att ringa 0295 024 880 (pvm/mpm)
  • på svenska tor. kl. 9–16.15 genom att ringa 0295 024 881
  • In English Mon.–Fri. 9–16.15 by calling 0295 024 882
  • Kontaktformulär (webropol.com)
  • Yrittajantalousapu.fi
  • Företagarens ekonomihjälp samordnas av Arbets- och näringsförvaltningens kundservicecenter som styrs av arbets- och näringsministeriet.

Yrittäjän kriisikeskus:

Kontakter

Mer information


Tuomo Kallio
Yrittäjän kriisikeskus
Projektchef
tfn 044 493 1764
tuomo.kallio@tukitalo.com


Jari Leskinen
Utvecklingschef
Företagarens ekonomihjälp/
AN-kundservicecentral
tfn 040 5933 157
jari.s.leskinen@ely-keskus.fi

Bilder

Om

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd. 

Följ ELY-keskukset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ELY-keskukset

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum