Symbiotic Pathways -näyttely tutkii tieteen ja taiteen vuorovaikutusta

Taiteen, tieteen ja teknologian monisyinen vuorovaikutus on noussut näkyväksi aiheeksi useissa hankkeissa ja näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Biotieteiden, tekoälyn ja teknologian edistysaskeleet ovat innoittaneet taiteilijoita tutkimaan ja toteuttamaan uusia ilmaisutapoja.
Symbiotic Pathways -näyttelyllä Galleria Hanaholmen osallistuu tähän ajankohtaiseen ja ennen kaikkea tärkeään keskusteluun ja kehitykseen. Näyttelyssä on esillä Julia Lohmannin, Teemu Lehmusruusun ja Åsa Cederqvistin teoksia.
”Taiteen, tieteen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntyneet kauniit, suggestiiviset taideteokset houkuttelevat myös katsojan vuoropuheluun teosten kanssa. Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme esitellä Julian, Teemun ja Åsan teoksia”, kertoo näyttelykoordinaattori Alexandra Enberg.
Näyttely on avoinna 13.10.2022 – 19.2 2023.
Tervetuloa avajaisiin torstaina 13. lokakuuta 2022 kello 17!
Taiteilijoista:
Julia Lohmann. Saksalaissyntyinen suunnittelija ja tutkija Julia Lohmann tutkii ja kritisoi eettisiä ja materiaalisia arvojärjestelmiä, jotka tukevat suhdettamme kasvistoon ja eläimistöön. Hän on nykymuotoilun professori Aalto-yliopistossa. Vuonna 2013 hän perusti taiteilijoiden, muotoilijoiden, tiedemiesten ja meren ystävien poikkitieteellisen Department of Seaweed -ryhmän, joka kehittää merilevää kestävänä ja ekosysteemiin uudistavasti vaikuttavana materiaalina.
Teemu Lehmusruusu. Suomalainen Teemu Lehmusruusu on media- ja installaatiotaiteilija, jonka töistä löytyy myös ympäristö- ja biotaiteen elementtejä. Hänen taiteellinen toimintansa perustuu tutkimukseen, ja hän tekee usein yhteistyötä biologien, maaperä- ja ilmastotutkijoiden sekä maanviljelijöiden ja puutarhureiden kanssa. Vuodesta 2020 lähtien Teemu on toiminut Bioart ry:n hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös tohtorikoulutettava Aalto-yliopistossa.
Åsa Cederqvist. Ruotsalainen taiteilija Åsa Cederqvist työskentelee monialaisesti, tilainstallaatioiden sekä eräänlaisen digitaalisen ja materiaalisen kompostoinnin parissa. Hän tutkii ihmisen vaistoja, käyttäytymistä ja yhteiskunnallisia rakenteita, joiden sisällä meidän odotetaan elävän. Åsa opiskeli Konstfackissa ja Kungliga Konsthögskolan Tukholmassa. Vuosina 2010-2020 hän toimi taiteen lehtorina Konstfackin tekstiiliohjelmassa.
Näyttelyyn liittyy myös seminaarisarja, jonka aiheena on taide ja tiede: www.hanaholmen.fi/event/symbiotic-pathways/
Lisätietoa: alexandra.enberg(at)hanahomen.fi, tel. +358 40 551 9933, eller Håkan Forsgård: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 7373
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Håkan ForsgårdViestintäjohtaja/Kommunikationsdirektör
Puh:+358 40 767 7373hakan.forsgard@hanaholmen.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO
+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi
Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies.
Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Debattfestival om framtidens Europa28.4.2025 08:45:11 EEST | Pressmeddelande
Den 15 till 18 maj 2025 ordnas debattfestivalen The Helsinki Debate on Europe, som välkomnar ledande finska och europeiska författare, statsvetare, historiker, diplomater och politiker till en diskussion om Europa femtio år efter att Helsingforsdeklarationen tecknades under.
The Helsinki Debate on Europe28.4.2025 08:45:11 EEST | Tiedote
Keskustelufestivaali The Helsinki Debate on Europe, joka järjestetään 15.–18. toukokuuta 2025, kokoaa johtavia suomalaisia ja eurooppalaisia kirjailijoita, valtiotieteilijöitä, historioitsijoita, diplomaatteja ja poliitikoita yhteen keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta nyt, kun on kulunut 50 vuotta Helsingin ETYK-päätösasiakirjan allekirjoittamisesta.
The Helsinki Debate on Europe28.4.2025 08:45:11 EEST | Press release
Between 15 and 18 May 2025, The Helsinki Debate on Europe will be held, welcoming leading Finnish and European authors, political scientist, historians, diplomats and politicians to a discussion concerning Europe, now fifty years after the signing of the Declaration of Helsinki.
Pressinbjudan: Hur skall Sverige och Finland hantera en allt mera komplex omvärld?2.4.2025 12:36:13 EEST | Pressmeddelande
Välkommen att delta i Hanaholmens utrikes- och säkerhetspolitiska forum Hanalys, som ordnas i Stockholm den 8 april 2025 i närvaro av Sveriges och Finlands utrikesministrar.
Kutsu lehdistölle: Miten Ruotsin ja Suomen tulee toimia yhä monimutkaisemmassa maailmantilanteessa?2.4.2025 12:36:13 EEST | Tiedote
Tervetuloa Hanaholmenin ulko- ja turvallisuuspoliittiseen Hanalys-foorumiin, joka järjestetään Tukholmassa 8. huhtikuuta 2025. Tilaisuudessa ovat paikalla sekä Ruotsin että Suomen ulkoministerit.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme