Brändö Lax Ab

ASC-certifiering för ansvarsfull fiskodling för Brändö Lax regnbågslax

Dela
Brändö Lax från Åland har tilldelats ASC-certifiering för ansvarsfulla metoder inom fiskodling. Detta är den första ASC-certifieringen som beviljats för havsodlad finländsk fisk. ASC är en märkning som gör det enkelt för konsumenter och återförsäljare att enkelt identifiera fisk som är hållbart odlad när det gäller miljö och socialt ansvar.

Vi är naturligtvis väldigt stolta över vår certifiering”, säger Karl-Johan Henriksson, verkställande direktör på Brändö Lax. "Vi har investerat i fiskarnas välmående, livsmedelssäkerhet, minimering av miljöpåverkan och socialt ansvar i flera år. Denna certifiering gör vårt långsiktiga arbete synligt, särskilt för konsumenterna."

Efterfrågan på inhemsk fisk är högre än utbudet. ”Vi hoppas att ASC-certifieringen ska öka våra möjligheter att odla hållbar inhemsk fisk”, säger Karl-Johan Henriksson. Inhemskt odlad fisk är ett hälsosamt och klimatvänligt val som skapar jobb i skärgården och samtidigt ökar försörjningsberedskapen. Syftet med programmet för främjande av inhemsk fisk som regeringen godkände förra året är att avsevärt öka tillgången på och andelen inhemsk fisk i konsumtionen, men branschens verksamhetsförutsättningar och dess tillståndsprocesser är fortsättningsvis utmanande.

ASC, Aquaculture Stewardship Council, är en internationell, ideell organisation grundad av Världsnaturfonden (WWF) och Sustainable Trade Initiative (IDH). Certifiering är en indikation på verksamhetens transparens och ansvar genom hela produktionskedjan. Mer information om ASC finns på organisationens hemsida www.asc-aqua.org.

Nyckelord

Kontakter

Ytterligare information:
Henri Hellström
Odlingschef
Tel. +358 408275243
henri.hellstrom@brandolax.ax


Relaterade bilder tillgängliga för nedladdning för mediaanvändning på www.brandolax.fi/asc-kuvia

Bilder

Om

Brändö Lax Ab
Brändövägen 1391
22920 Brändö

http://www.brandolax.ax

Brändö Lax Ab är ett traditionellt fiskodlingsföretag baserat i Brändö på Åland med rötter i skärgården. Bolagets affärsverksamhet är ansvarsfull och ekonomiskt hållbar. Brändö Lax är en av de ledande finländska matfiskodlarna. ASC-certifiering har beviljats regnbågslax och deras rom som odlas av Brändö Lax. Mer information om Brändö Lax hittar du på företagets webbplats www.brandolax.ax