Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

Omaishoitajien asema paranee vain lakeja muuttamalla

Jaa
Omaishoitajat tarvitsevat koulutusta ja neuvontaa sekä psykologista ja taloudellista tukea. Lisäksi heidän täytyy saada konkreettista apua, kuten tilapäishoito- ja päiväpaikkoja sekä sijaishoitajia. Suomi ei selviä hoivakriisistä ilman hyvin toimivaa omaishoitoa, arvioi Omaishoitajaliitto ry tänään syyskokouksessaan Hämeenlinnassa.

Omais- ja läheishoitajien aseman todelliseen parantamiseen auttavat Omaishoitajaliiton mielestä vain lainsäädännön muutokset. Pelkät suositukset eivät riitä.

Omaishoitajaliiton mukaan Suomessa tarvitaan EU-linjausten mukaista kansallisen toimintasuunnitelman terävöittämistä. Euroopan komission syyskuussa julkistama hoito- ja hoivastrategia pyrkii vahvistamaan omais- ja läheishoitajien juridista asemaa ja kehittämään heille suunnattuja tukipalveluita.

Sari Raassina jatkaa Omaishoitajaliiton puheenjohtajana

Johtaja Sari Raassina Suomen Kuntaliitto ry:n sosiaali- ja terveysyksiköstä valittiin jatkamaan Omaishoitajaliitto ry:n hallituksen puheenjohtajana seuraavan 2-vuotiskauden.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi erovuoroisten tilalle valittiin Kristiina Hellsten, Sari Jokinen, Hannu Koivula, Minna Martiskainen ja Mali Soininen.

Lisätietoja

toiminnanjohtaja
Sari-Minna Tervonen
050 368 4554
sari.tervonen@omaishoitajat.fi 


Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi

Omaishoitajaliitto ry on omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien henkilöiden yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa olevia henkilöitä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme