SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Missä viipyy vihreiden tilinteko?

Jaa
SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Berg kummastelee vihreiden johdon käynnistämään Venäjä-kampanjaa, jolla pyritään peittelemään puolueen omaa vastuuta Venäjä-riskien täydellisistä väärinarvoista.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Odotamme, että vihreät tekevät hyvin nopeasti täydellisen selvityksen omasta historiastaan, niin kaasuasiassa kuin pyrkimyksessä ajaa alas Suomen puolustusta. Atte Harjanne ja Maria Ohisalo, missä viipyy vihreiden itsensäkin peräänkuuluttama tilinteko kaasu- ja turvallisuusasioista, Berg kysyy.

Bergin mukaan vihreillä näyttää olevan kaasuhankkeissa pahanlaatuinen muistinmenetys:

Vihreät oli Vanhasen II-hallituksessa yhdessä porvaripuolueiden kanssa myöntämässä luvan Nordstream 1 -hankkeelle. Vihreiden tuella luotiin silloin linja, jonka mukaan Venäjän ja Saksan väliset kaasuputket käsitellään pelkästään ympäristökysymyksenä. Vaikka vihreät kuinka kiivaasti yrittävät kuurata itseään puhtaiksi vanhoista synneistään, ei näitä faktoja pääsee piiloon. Jopa europarlamentaarikko Heidi Hautala kannatti Nord Stream 1 -lupaa, kunhan Venäjä sitoutuu ympäristösuojeluun.

Ydinvoimaan liittyvän täydellisen virhearvioin ohella vihreät esittivät Suomessa vielä 2000-luvun alussa perusvoiman tuotantovaihtoehdoksi maakaasua. Jos tuo vaihtoehto olisi valittu, lienee selvä, mistä kaasu olisi pitänyt tuoda: Venäjältä. Jos vihreä vaihtoehto olisi aikoinaan hyväksytty, olisimme nyt täysin riippuvaisia Venäjän maakaasusta, mikä olisi myös suuri ongelma ympäristön kannalta.

Vihreiden kaikkein vakavin virhe Suomen turvallisuuden ja Venäjä-riskin väärinarvioinnissa liittyy Suomen turvallisuuteen. Vihreät on näihin vuosiin saakka ajanut alas maanpuolustuksemme selkärankaa eli yleistä asevelvollisuutta. Vihreiden presidenttiehdokas ajoi asevelvollisuuden alasajoa myös presidentinvaaleissa, esimerkiksi vuonna 2006. Samoin vihreät esittivät asevelvollisuudesta luopumista vielä 2000-luvun parlamentaarisessa puolustus- ja turvallisuusselonteon valmistelussa. Vielä Krimin valtauksen jälkeenkin vihreiden puoluevaltuuskunta teki päätöksen kannattaa yleisen asevelvollisuuden täydellistä vapaaehtoisuutta, eli romuttamista kokonaan.

Jos vihreiden asevelvollisuuden alasajolinja olisi valittu, voi vain kysyä, mikä olisi Suomen kansallinen turvallisuus tänään.

- Jos vihreät ovat olleet vuosikymmeniä oikeassa Venäjä-riskissä, miten on mahdollista, että samaan aikaan puolue on kannattanut maakaasuriippuvaisuuden moninkertaistamista, hyväksynyt Nordstream 1 -putken luvan ja ajaneet Suomen puolustusta alas, Berg kysyy.

- Sen jälkeen, kun vihreät ovat tehneet selvityksen omasta historiastaan, heillä on kaikki edellytykset jatkaa keskustelua muiden toimijoiden tekemisistä. Siihen asti, kehottaisin puheenjohtaja Maria Ohisaloa ja ryhmäpuheenjohtaja Atte Harjannetta lopettamaan sormenheristelyn muille.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Kirjailijoilta jää edelleen saamatta korvaus lähes miljoonasta saavutettavuuskirjaston lainasta vuosittain – missä viipyy hallituksen esitys?7.5.2024 11:06:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen saavutettavuuskirjasto Celian lainojen korvaamisesta kirjailijoille. Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Näistä lainoista jää teknologiamuutoksen takia korvaamatta kirjailijoille lähes miljoona lainaa vuodessa. Eloranta pitää tärkeänä, että kirjailijoille taataan oikeudenmukainen korvaus kaikista lainausmuodoista.

Kutsu medialle: SDP:n vaihtoehto julkisen talouden tasapainottamiseksi 7.5. klo 137.5.2024 08:31:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa mediatilaisuuteen, jossa esitellään SDP:n vaihtoehto julkisen talouden tasapainottamiseksi. Paikalla tilaisuudessa ovat puheenjohtaja Antti Lindtman, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sekä kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Joona Räsänen. Tilaisuus järjestetään Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmähuoneessa tiistaina 7.5.2024 klo 13.

SDP:n Nikkanen: Ryhtyykö hallitus toimiin EU-tasolla, jotta sosiaalisen median palveluille asetettaisiin suurempi vastuu heidän alustoillaan tapahtuvista väärinkäytöksistä?6.5.2024 08:34:18 EEST | Tiedote

Sosiaalisen median väärinkäytökset kuten identiteettivarkaudet, rikollisuus, valeuutisten levittäminen, painostus ja kaikenlainen kiusaaminen on lisääntynyt sosiaalisessa mediassa. Yksi ongelma sosiaalisessa mediassa on valeprofiilien ja väärien identiteettien käyttö, sanoo SDP:n kansanedustaja, Saku Nikkanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye