Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut Viini & Ruoka -messuilla

Vuoden Kokki -kilpailu käydään perjantaina ja lauantaina 28.–29.10. ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu torstaina ja perjantaina 27.–28.10.
Voittajien julkistus ja palkintojenjako on lauantaina 29.10. klo 18 alkaen, minkä jälkeen median edustajilla on mahdollisuus haastatella tuoreita suomenmestareita ja osallistua Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -iltatilaisuuteen, joka jatkuu kisa-alueella (Näytöskeittiö) hallissa 1 klo 22 saakka.
Kummassakin kilpailussa on 8 osallistujaa. Vuoden Kokki -finaalissa ovat mukana:
Ville Neulanen, Ravintola Smör, Turku
Kim Mustonen, Restaurant AOC, Kööpenhamina
Miika Keskitalo, Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
Markus Rydenfelt, Ravintola Kielo, Joensuu
Jonathan Slotte, Palace Restaurant, Helsinki
Janne Keskevaari, Ravintola Grön, Helsinki
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Tobias Malm, Restaurant HEJM, Vaasa
Vuoden Tarjoilija -finaalin kisaajat ovat:
Joonas Heino, Peloton Cycling Eatery, Helsinki
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha, Tampere
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Egle Allikivi, Ravintola Maritori, Helsinki
Natasha Henriksson, Ravintola Nolla, Helsinki
Katriina Suominen, Palace Restaurant/Finnair, Helsinki/Vantaa
Kelvin Tse, Ravintola Muru, Helsinki
Outi Tölli, Palace Restaurant, Helsinki
Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
Lisätietoja Vuoden Kokki -kilpailusta: www.vuodenkokki.fi
Lisätietoja Vuoden Tarjoilija -kilpailusta: www.vuodentarjoilija.fi
MEDIAN EDUSTAJIEN AKKREDITOITUMINEN VIINI & RUOKA -MESSUILLE
Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Helsingin Messukeskuksen uutishuoneessa (www.messukeskus.com/medialle) tai paikan päällä Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros). Luovutamme tapahtuman sisäänpääsyyn oikeuttavan PRESS-rintamerkin Lehdistökeskuksesta. Lisätietoja akkreditoitumisesta ja mediapalveluista: www.messukeskus.com/medialle.
VIINI & RUOKA -MESSUT
Vuoden Kokki ja Tarjoilija -kilpailut käydään Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä, joka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Odotettu tapahtuma järjestetään jälleen useiden vuosien tauon jälkeen, ja luvassa on kiinnostavaa ohjelmaa, houkuttelevia viini- ja ruokaosastoja sekä suosittuja viinitastingeja. Viini & Ruoka on avoinna to 27.10. klo 12–20, pe ja la 28.–29.10. klo 10–20 ja su 30.10. klo 10–18. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti ja Messukeskus. Samaan aikaan Messukeskuksessa myös Helsingin Kirjamessut.
Viini & Ruoka -tapahtuman messujen koko ohjelma ja näytteilleasettajat on julkistettu tapahtuman nettisivuilla www.viiniruoka.fi.
Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista: projektipäällikkö Heli Kähkölä, p. 040 121 7395, ext-heli.kahkola@wihuri.fi
Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:
www.vuodenkokki.fi
Instagram: @vuodenkokki
Instagram: @vuodentarjoilija
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija
#vuodenkokki #vuodentarjoilija #vuodenkokkijavuodentarjoilija #ruokakulttuuri
Kuvia kilpailijoista median käyttöön on ladattavissa nettisivuilta https://www.vuodenkokki.fi/media-2
Lisätietoja Viini & Ruoka -messuista: tiedottaja Antti Karjunen, Helsingin Messukeskus,p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
www.viiniruoka.fi, #viiniruoka
Kuvia edellisestä tapahtumasta (2019) ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com
Alan arvostetuimmilla suomalaisilla kilpailuilla on pitkä tausta: Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Messukeskus, Metos, Valio ja Viking Line.
Avainsanat
Kuvat


Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmaan toukokuussa 20273.7.2025 15:22:53 EEST | Tiedote
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely täyttää Helsingin Messukeskuksen jälleen 20. - 22.5.2027. Kyseessä on raskaan kaluston ja hyötyajoneuvojen suurtapahtuma, joka nähtiin Messukeskuksen ohjelmassa edellisen kerran ennen pandemiaa.
Koneet automatisoituvat ja työ tehostuu27.6.2025 08:46:10 EEST | Tiedote
Maarakennuskonealalla työskentely on monipuolista ja erityisen kiinnostavaa. Alan tehtävissä rakennetaan tulevaisuutta – konkreettisella tavalla. Koneita automatisoidaan, mutta työt eivät maarakennus- ja ympäristöalalta lopu.
Messukeskus Areena rakentuu Pasilaan kesän aikana – 5000 henkilön liikuteltava katsomo nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa27.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen uuden tapahtuma-areenan rakennus- ja asennustyöt ovat alkaneet Pasilassa. Kesän lopussa käytössä on 5000 henkilön liikuteltava katsomokokonaisuus, joka nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa ja Suomen suurimmassa vuosittaisessa sisäurheilutapahtumassa Helsinki International Horse Show:ssa helmi–maaliskuussa 2026. Messukeskus Areena täydentää Helsingin tapahtumatilatarjontaa keskikokoisten areenojen osalta.
Veneelle uusi elämä -kisa etsii kunnostettuja veneitä26.6.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Vene 26 Båt -messuilla järjestetään nyt toistamiseen Veneelle uusi elämä -kisa, jossa esitellään kiinnostavia kunnostusprojekteja. Tällä kertaa kisaan voi osallistua viimekertaista suurempia veneitä. Valmiit tai lähes valmiit veneet esitellään Venemestarin Telakalla venemessuilla 6. – 15.2.2026 Helsingin Messukeskuksessa ja ne kisaavat keskenään palkinnoista.
Viini & Ruoka -tapahtuman Piazza tarjoilee huippuravintoloiden makuja lokakuussa26.6.2025 11:36:43 EEST | Tiedote
Herkuttelijoiden vuosittaiseen vakikalenteriin kuuluva Viini & Ruoka tarjoilee jälleen makuelämyksiä Piazza-ravintola-alueella lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa. Mukana olevat ravintolat on nyt julkistettu, ja ne tarjoavat sekä suolaisia että makeita maisteluannoksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme