MessukeskusMessukeskus

I love me -messuilla jaettiin muodin kiertotalouden palkintoja – voittajiksi valittiin Vaatelaastari, Paula Malleus ja Globe Hope

Jaa
Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma I love me -messuilla palkittiin ensimmäistä kertaa muodin kiertotalouden toimijoita. I love me -messut on käynnissä Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2022.
Kuva:Messukeskus
Kuva:Messukeskus

Messuilla palkitaan ensimmäistä kertaa tekstiilialan kiertotaloussankareita. Kiertotalouden sankareita palkitaan kolmessa eri kategoriassa: Designeri, Elinkaaren pidentäjä ja Motivaattori. Jokaisen kategorian voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2500 € avustuksella.

 Designer-kategorian voittaja Paula Malleus on kiertotaloudelle omistaunut tekijä

Designeri-kategoriassa haettiin suunnittelijaa, jonka vaate kunnioittaa kiertotalouden periaatteita. Kilpailuasussa kiertotalous ja vastuullisuus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

 Kategorian voittajaksi valittiin Paula Malleuksen upcycling -työ. Malleus on vuosia ajanut kiertotaloutta ja näiden vuosien aikana myös suunnitellut useamman, hyvin skaalautuvan vaatemalliston.

 Tuomaristo halusi palkita Paula Malleuksen myös hänen näkyvyydestään ja omistautumisestaan kiertotaloudelle.

 ”Malleus on kouluttanut, ollut esillä somessa sekä valistanut ihmisiä. Halusimme palkita Malleuksen mallistojen lisäksi hänen merkittävästä kansalaistyöstään”, kommentoi tuomaristo.

Designeri-kategorian seitsemän finalistia olivat suomalaisia toimijoita, joiden työt vaihtelivat yksittäisistä luomuksista skaalautuviin mallistoihin. Kategorian finalistityöt ovat nähtävillä I love me -messujen kiertotalousalueella.

Messuilla nähtävät finalistityöt ovat seuraavilta yrityksiltä /brändeiltä /suunnittelijoilta: Asuji, Globe Hope, Tyyki Design, WWOOLLFF CO., YO ZEN, Leena Paavilainen, Paula Malleus.

 Elinkaaren pidentäjä -kategorian voittaja Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille

 Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa haettiin toimijaa, joka on pidentänyt tekstiilien elinkaarta. Kategorian voittajaksi valittiin Vaatelaastari.

”Vaatelaastari on poikkeuksellisen hyvä idea. Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille. Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketista eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista. Vaatelaastari tuo jokaiselle mahdollisuuden pidentää vaatteen elinikää vaatimatta uudenlaista ajattelumallia tai toimintatapaa. Vaatelaastari on kokonaan uusi aluevaltaus”, kertoi tuomaristo perusteluistaan.

 Motivaattori-kategorian voittaja Globe Hope on edistänyt kiertotaloutta jo 20 vuoden ajan

 Motivaattori-kategoriassa haettiin suomalaista tekijää, joka on edistänyt vaatteiden kiertotaloutta jo vuosien ajan inspiroivalla tavalla ja vaikuttavin tuloksin.

 Motivaattori-kategorian voittajaksi valittiin Globe Hope, joka on jo lähes kahdenkymmenen vuoden edistänyt kiertotaloutta ja tekemisellään kirittänyt koko alaa ja kehittänyt mielenkiintoisen liiketoimintamallin.

 ”Kiertotaloudessa raaka-aineen saaminen on haastavaa, mutta Globe Hope on päässyt kiinni muiden teollisuusalojen materiaalivirtoihin. Globe Hopen tekeminen on skaalautuvaa. Sen tuotteet ovat hyvännäköisiä. Design on ollut kiinnostavaa ja innostavaa alusta lähtien.  Tuomaristo palkitsee yksimielisesti Globe Hopen työstä alan motivaattorina”, kommentoi tuomaristo valintaansa.

Raadissa mukana kiertotalouden ja muodin asiantuntijoita

 Kilpailutyöt arvioi ja voittajat valitsi kiertotalouden ja muodin asiantuntijoista koostuva raati, johon kuuluivat: Minna-Maari Harmaala (kiertotalousasiantuntija, yliopettaja, Haaga-Helia), Anna Evilä (perustaja, luova päällikkö, Jalotus ry), Veli-Matti Kankaanpää (toimitusjohtaja, Muoti- ja urheilukauppa TMA ry) sekä Emilia Gädda (kiertotalousasiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti ry).  

 ”Haluamme kiittää kilpailun osallistujia hienoista töistä. Töissä näkyy sydämen palo, omistautuminen asiaan ja tekemisen ilo”, kommentoi tuomaristo.

Lisätietoja: 

I love me, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220

 I love me on tyylin, hyvinvoinnin ja kauneuden tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 21.–23.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Pohjois-Euroopan suurin hyvinvointitapahtuma I love me esittelee tulevan kauden tyylit ja trendit sekä kauneuden, liikunnan ja terveydenhoidon uusimmat tuotteet ja palvelut. I love me on kolme päivää ohjelmaa ja inspiraatiota kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. iloveme.fi | facebook.com/iloveme.fi | instagram.com/iloveme_official | #ILoveMe2022 

Instagram @iloveme_official

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva:Messukeskus
Kuva:Messukeskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MaatalousKonemessut tarjoaa kasvutarinoita, ohjelman pääteemat julkaistu28.6.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään nyt kolmatta kertaa torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa kollegat kohtaavat ja oman tilan asioiden kehitys hyppää uudelle tasolle. Teemoina tapahtuman ohjelmassa ovat kotimainen ruoka, maatalouden rakennekehitys ja kasvamisen mahdollisuudet, tilan talouden kestävyys ja kasvu, kestävyys ja vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen, EU ja innovaatiot. Tänä vuonna messuilla kuullaan myös päivittäin ajankohtaiset pääpuheenvuorot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye