Grocerant catering helpottaa loppuvuoden juhlia – HOK-Elanto tuo Tomi Björckin kanssa suunnittelemansa kolmen ruokalajin menun ruokakauppoihin

HOK-Elannon yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa luoma HERKKU by Tomi Björck -tuotesarja päivittyy 27.10. alkaen uusilla tuotteilla, joiden punainen lanka on kodin juhlapöydän helppo herkullisuus. Kokonaisuuteen kuuluu myymälöiden Ruokatoreilla myytäviä Fish Market -tuotteita ja lisukkeita, valmiiksi suunniteltuja HERKKU-plattereita, kypsennettyjä pääruokia ja liemiä sekä laadukkaita valmiita aterioita. Lisäksi tarjolla on valmiiksi suunniteltuja menukokonaisuuksia, joiden ruokalajit on poimittu HERKKU by Tomi Björck -sarjan tuotteista.
HOK-Elannon työ oman HERKKU-tuotesarjan parissa pohjautuu vahvasti asiakasymmärrykseen. Suomen suurin alueosuuskauppa on palvellut pääkaupunkiseudun asukkaita ruokatarpeissa jo yli 110 vuotta ja tuntee asiakkaidensa ruokahetket.
– Näemme selvästi, että helppo herkullisuus on asiakkaillemme yhä tärkeämpää, ja samaan aikaan ihmiset ovat kokeilunhaluisia ja kiinnostuneita uusista mauista. HERKKU by Tomi Björck -tuotteet vastaavat tähän kysyntään. Juhlien järjestäminen kotona helpottuu huomattavasti, kun juhlamenu on valmiiksi mietitty ja maut valmisteltu etukäteen, sanoo HOK-Elannon toimialajohtaja Kimmo Nikula.
Grocerant catering
Ruokakaupan ja laadukkaan ravintolaruoan yhdistävä grocerant-ilmiö ei osoita laantumisen merkkejä – päin vastoin. Kysyntä on laajentumassa grocerant cateringiin eli pitopalvelun kaltaisen ruokakokonaisuuden ostamiseen ruokakaupasta.
– Ruokatoreillemme levittäytyvä Fish Market -teema paljastaa tämän vuoden juhlakauden trendin. Valikoimassa on esimerkiksi sinisimpukoita herkullisine liemineen, kolmeen eri tapaan valmistetun lohen trio ja kalalautanen herkkutwistillä. Marraskuussa valikoima kasvaa vielä blineillä, joihin on saatavilla runsas valikoima erilaisia täytteitä, kertoo HOK-Elannon Head of Design and Development Anne-Maria Mikkonen.
– Esimerkiksi simpukkaliemet ovat todella monikäyttöisiä ja sopivat myös arkisempaa ruoanlaittoa helpottamaan. Ne sopivat täydellisesti erilaisten keittojen, patojen ja risottojen valmistukseen. Onnistuminen on helppoa, kun maku on mietitty ja testattu valmiiksi, Mikkonen kuvailee.
Juhlamenun suunnittelussa voi oikaista myös valitsemalla valmiin menukassin, johon kuuluu alku-, pää- ja jälkiruoka HERKKU by Tomi Björck -sarjasta. Valmiiden menukassien teemat ovat “Sano se simpukoin” ja “Makumatkalla Aasiassa”. Yhden menukassin sisältö on mitoitettu kahdelle hengelle.
Osa HERKKU by Tomi Björck -tuotteista valmistetaan HOK-Elannon omassa Herkkukeittiössä ja myymälöiden Ruokatoreilla, ja osa yhteistyökumppaneiden avulla.
Monipuolinen makupaletti
Tomi Björck toimii HOK-Elannon virallisena ruokalähettiläänä seuraavat vuodet ja sen myötä HERKKU by Tomi Björck -tuotesarjaan on luvassa säännöllisiä makupäivityksiä.
– Suomalaisten makupaletti on tänä päivänä todella monipuolinen ja on innostavaa suunnitella uusia makuelämyksiä kokeilunhaluisille kotikokeille. Jatkamme HOK-Elannon ruoan asiantuntijoiden kanssa pääkaupunkiseudun kotkokkien arjen ja juhlan helpottamista ja herkullistamista. Fokus tulee jatkossakin pysymään laadukkaissa raaka-aineissa ja nautinnollisissa mauissa, joihin keräämme inspiraatiota maailman ruokatrendeistä, Björck sanoo.
HERKKU by Tomi Björck -tuotesarjan tuotteita on saatavilla pääkaupunkiseudun Prismoista, S-marketeista, Alepoista ja Food Market Herkuista. Fish Market -tuotteita ja valmiita juhlamenuja voi ostaa vain myymälöistä, joissa on Ruokatori.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 76 60590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 700 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2024 oli yli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee lähes 7 000 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme