
Nuori kokki SM-kilpailut tammikuussa 2023

Tämän vuoden Suomen mestari Otto Hietamies raivasi taidoillaan ja motivaatiollaan itsensä monen ravintola-alan ammattilaisen mieleen, niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Nuorelle keittiöalan ammattilaiselle kilpailut voivat olla urallaan merkittäviä ponnahduslautoja niin kokemuksen kartuttamisessa kuin oman ansioluettelon kartuttamisessa.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, aiemmin hyvin tunnetuksi tullut nimellä Paistinkääntäjien veljeskunta, on järjestänyt Nuorten kokkien eli Jeunes Chef Rôtisseurs -kilpailuja vuodesta 1977. Kansainväliset kisat ovat hyvin arvostettuja. Järjestön peruspilarina on aikojen alusta saakka ollut syvä kunnioitus keittiöttä ja hienostuneen ruokailun arvoja ja perinteitä kohtaan. Järjestö kannustaa ja tukee nuorten kokkien koulutusta maailmanlaajuisesti kansainvälisen Jeunes Chef Rôtisseurs-kilpailun kautta.
Kilpailu on avoinna kaikille alle 27-vuotiaille kokeille. Kilpailijan on työskenneltävä yrityksessä, jossa hänellä on työnantaja tai esimies Chaîne des Rôtisseurs Finlanden aktiivijäsen arvolla Maître- tai Chef Rôtisseurs. Näin nuori ammattilainen on saanut jo ainutlaatuista kokemusta arvokkaista keittiöperinteistä ja voi lähteä kilpailemaan.
Mitä kisoissa haetaan vuonna 2023
Tämän vuoden kilpailuissa pääkumppanina on Kespro, joka tarjoaa nuorille ammattilaisille pääkilpailuun korkeatasoiset ja tuoreet raaka-aineet.
”Odotamme ilolla, että löydämme kilpailemiseen motivoituneen, teknisesti osaavan ja makumaailman hallitsevan lahjakkuuden, jonka kanssa hiomme kokonaisuudet huippukuntoon ja pistämme Norjalle kampoihin. Norja on voittanut kolme kultamitalia peräkkäin”, sanoo kansallisten kilpailun päätuomari ja kansainvälisten kilpailun makutuomari Esa Koppelo.
”Haluamme kilpailua tukemalla osaltamme kehittää työvoimapulasta kärsivän alan houkuttelevuutta. Kilpailut joissa keittiöiden nuoret ammattilaiset pääsevät näyttämään kyntensä, kehittävät ravintola-alan vetovoimaisuutta. Ne luovat myös alan ammattiylpeyttä ja lisäävät ravintola-alan arvostusta”, kertoo Kespron Foodsteri-tuotekehityskeittiöstä vastaava Food Development Manager Harri Veckman, joka on myös Chaîne des Rôtisseurs Finlanden jäsen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
kilpailun johtaja
Esa Koppelo, esakoppelo@gmail.com ja +358 40 545 3321
Lisätietoja kilpailusta ja säännöistä löydät myös www.rotisseurs.fi -sivuilta KILPAILUT
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.