Valtiokonttori

Polttoainetuki kuljetus- ja työkonealan yrityksille haettavissa Valtiokonttorista 1.11. klo 9.00

Jaa
Valtiokonttorissa avautuu 1.11.2022 klo 9.00 hakuun polttoainetuki, joka on suunnattu kuljetusalan ja työkonealan yrityksille. Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.
Polttoainetuen hakuaika päättyy 30.11. klo 16.15.
Polttoainetuen hakuaika päättyy 30.11. klo 16.15.

Tuki on tarkoitettu yrityksille, jotka harjoittavat maantiellä tapahtuvaa tavara- tai henkilökuljetusta tai joiden liiketoiminnassa käytetään kevyttä polttoöljyä käyttäviä työkoneita. Tuki koostuu kahdesta osasta: kuljetusyrityksille suunnatusta määräaikaisesta polttoainetuesta sekä määräaikaisesta polttoöljytuesta, joka kohdistuu työkoneyrityksiin. Tukia haetaan samaan aikaan samalla hakemuksella Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Tuen hakuaika alkaa tiistaina 1.11. klo 9.00 ja se jatkuu 30.11. klo 16.15 saakka.

Tuen enimmäismäärä on 400 000 euroa

Kuljetusyritysten polttoainetuki korvaa 5 % tukikauden 1.2.–30.4.2022 aikana ostetun ja kuljetustoimintaan käytetyn polttoaineen tai sähköenergian kustannuksista ilman arvonlisäveroa. Tuella ei korvata sähkön siirtohintaa ja sähköveroa, eikä myöskään AdBlue -urealiuokseen liittyviä kuluja.

Työkoneyritysten polttoöljytuki korvaa 5 % tukikauden 1.2.–30.4.2022 aikana ostetun ja työkoneissa käytetyn polttoöljyn kustannuksista ilman arvonlisäveroa. Korvaus ei koske työkoneiden siirrossa syntynyttä kustannusta muulla kuin traktorilla, polttoöljyn lämmityskäyttöä eikä työkoneiden käyttöä maatalouden alkutuotannossa, kalataloudessa tai vesiviljelyalan yritystoiminnassa.

Tuen konsernikohtainen enimmäismäärä on 400 000 euroa. Pienin maksettava tuki on 250 euroa. Tuesta vähennetään muut EU:n Ukraina-puitetukiohjelman mukaiset tuet sekä muut aiemmin myönnetyt julkiset tuet, jos ne kohdistuvat tukikauden aikana ostettuun polttoaineeseen.

Valtiokonttori auttaa ja ohjeistaa tuen hakemisessa

Tuen tarkemmat ehdot ja hakuohjeet löytyvät polttoainetuen verkkosivuilta osoitteesta haepolttoainetukea.fi. Sivuille on päivitetty tiedot tuesta, usein kysyttyjä kysymyksiä sekä laskuri, joka auttaa arvioimaan maksettavan tuen määrää. Lisäksi sivuilta löytyy sähköisen asiointipalvelun auettua ohjevideo, jossa käydään läpi tukihakemuksen täyttämistä.

Valtiokonttori järjestää tukeen ja sen hakemiseen liittyen webinaarin 31.10. Klo 11.00. Ilmainen ja kaikille avoin webinaari käy läpi kaiken, mitä sinun tulee tietää polttoainetuen hakemisesta ennen hakemuksen tekemistä. Tapahtuma myös tallennetaan ja tallenne tulee katseltavaksi polttoainetuen verkkosivuille pian tilaisuuden päättymisen jälkeen.

Ensimmäiset tilastot julkaistaan hakuajan alkamisen jälkeen

Valtiokonttori julkaisee kattavat tilastot saapuneista polttoainetukihakemuksista ja tehdyistä päätöksistä. Tilastot julkaistaan polttoainetuen verkkosivuilla. Sivulta voit seurata esimerkiksi hakemuksesi käsittelyvaihetta tai raportointitietoa hakemuksista ja niiden käsittelystä. Ensimmäiset tilastot julkaistaan pian haun alkamisen jälkeen, ja ne päivittyvät tämän jälkeen päivittäin.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Polttoainetuen hakuaika päättyy 30.11. klo 16.15.
Polttoainetuen hakuaika päättyy 30.11. klo 16.15.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye