Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen runokilpailuun osallistui yli 1000 runoa – tässä voittajakolmikko!

Jaa
Poliittinen runo voi hyvin. Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen Poliittinen runo NYT! -kilpailuun osallistui yli 1000 runoa yli 400 eri nimimerkiltä. Runojen parhaimmisto on koottu antologiaan Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia.

KOM-teatterin, Otavan ja Otavan Kirjasäätiön Poliittinen runo NYT! -kirjoituskilpailun voittajatekstit näyttävät, miten kirjoitetaan kantaa ottavasti 2020-luvulla. Muutosten repimässä maailmassamme yhteiskunnalliset kysymykset ovat polttavampia kuin aikoihin.

Voittajarunoksi raati valitsi Niina Hakalahden taidokkaan runon ”Oliivi”, joka kertoo tarinan. Koskettavassa runossa suru ja kaipuu ovat käsin kosketeltavia, mutta päällimmäiseksi jää toivo.

Toisella sijalla on Mikko Rädyn ”Urheilusankari”, jossa aikamme kristushahmo kokee karun lopun, kun tyytymätön kansa ei löydä protestilleen kanavaa. Runo on viittauksista raskas ja apokalyptisyydessäänkin hauska.

Kolmannella sijalla oleva Oona Lomanin ”Hapsutukka” piirtää kuvan suomalaisesta syrjäytymisestä. Poliittisen laulun perinteelle kumartavan runon minä katsoo solidaarisuudella ja lämmöllä niitä, joista mieluummin katsotaan ohi.

Voittajarunot valinneessa raadissa istuivat kirjailijat Marja-Leena Mikkola ja Aura Nurmi, muusikko Yeboyah, KOM-teatterin taiteellinen johtaja Lauri Maijala sekä Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper. Kilpailuun osallistui yli 400 eri nimimerkkiä.

– Kilpailun sato oli rikas. Runoissa nousivat monipuolisesti esiin teemat ja aihepiirit, jotka ovat tänään yhteiskunnallisen keskustelun polttopisteessä. Syrjäytyminen, työttömyys, päihteet, taantuvat teollisuuspaikkakunnat ovat suomalaisen poliittisen kirjoittamisen vankkaa perustaa, mutta nyt nousivat voimakkaasti esiin myös ekologiset aiheet ja ilmastonmuutos, samoin globaali epätasa-arvo sotineen ja pakolaiskriiseineen, Antti Kasper toteaa.

Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia -antologia julkistetaan Vapauden kaiho -juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla 15.11.2022. Illan aikana myös esitetään Poliittinen runo NYT! -kilpailun parhaimmistoa, voittajaruno Markus Fageruddin säveltämänä lauluna ja muita palkittuja runoja lausuttuina.

Poliittinen runo NYT! -kilpailun voittajat sekä Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia -runoantologia ovat käsittelyvapaita 15.11.2022 klo 19.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Ihanissa luontokirjoissa sukelletaan kasvien kiehtovaan maailmaan17.5.2024 14:40:37 EEST | Tiedote

Kasvit ovat osa jokapäiväistä elämäämme: syömme kasviksia, liikumme luonnossa, ostamme kukkia, kuopsutamme puutarhassa, rakennamme puusta ja käytämme fossiilisia polttoaineita. Mutta mitä oikeasti tiedämme meitä ympäröivistä luonnon ihmeistä? Ihanasti kuvitetut, englantilaisten huippunimien uutuuskirjat Puut (Nemo) ja 50 kasvia jotka muuttivat maailmaa (Moreeni) tarjoavat sykähdyttävää luontotietoutta herkullisesti paketoituna!

Otavan alkukesän viihteessä kuuma TikTok-ilmiö ja kuusikymppisen naisen elämän täyskäännös16.5.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Hillary Yablon: Sylvian toinen näytös Ilmestyy 21.5.2024 Vauhdikas hyvänmielen romaani tuulettaa railakkaasti käsityksiä ikääntymisestä, rakkaudesta ja onnesta. Neljänkymmenen yhteisen vuoden jälkeen Sylvia, 63, havaitsee miehensä petolliseksi sekä aviovuoteessa että raha-asioissa. Nyt saa riittää! Niinpä tylsä senioriyhteisö Floridassa vaihtuu kimppakämppään New Yorkin sykkeessä. Uuden elämän aloittaminen lähes tyhjän päältä ei ole helppoa, kun sekä mies että aikuinen tytär yrittävät pysäyttää Sylvian järkipuheillaan. Vuodet ovat kuitenkin tuoneet hänelle kokemusta, suhteellisuudentajua ja viisautta. Nyt on hauskanpidon ja säpinän aika. Hillary Yablonin esikoisteos on saanut ilmestyessään kiittävien arvioiden vyöryn. "[A] delightful debut. . . It’s impossible not to cheer for the strong heroine at the center of Yablon’s savvy story." —Publishers Weekly Kirjailija Hillary Yablon asuu Los Angelesissa perheensä kanssa. Hän valmistui Princetonin yliopistosta ja opiskeli runoutta maisterik

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye