Myllyhoitoyhdistys ry

Kutsu: Päihde- ja muut riippuvuudet työelämässä -koulutuspäivä 25.11.

Jaa
Kuinka tunnistaa päihde- ja muut riippuvuudet ja kohdata ne viisaasti ja tuloksellisesti työyhteisössä? Miten puheeksiotto tapahtuu, entä miten alkoholistit piilottelevat juomistaan töissä? Media on tervetullut maksuttomaan ammattilaistapahtumaan.

On arvioitu, että jopa kaksi kolmasosaa alkoholiriippuvaisista käy töissä. Hoitamaton päihdeongelma johtaa helposti työkyvyn alenemiseen ja voi tulla työnantajalle kalliiksi. Alkoholi-, huume-, lääke- ja peliongelmat sekä niihin liittyvä salailu koskettavat usein koko työyhteisöä.

Miten työkaverin tai alaisen riippuvuuden voi tunnistaa, ja miksi siihen puuttuminen on niin vaikeaa mutta tärkeää? Kuinka toimia riippuvuuksien kanssa viisaasti? Miten puheeksiotto käytännössä tapahtuu? Kuinka luodaan toimiva työyhteisö, jossa riippuvuuksien ymmärtäminen ja kohtaaminen kuuluvat työelämän perustaitoihin?

Aiheita käsitellään Myllyhoitoyhdistyksen maksuttomassa Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivässä perjantaina 25.11.2022 klo 8.30-15. Kokemusasiantuntija kertoo, miten aiemmin piilotteli alkoholismiaan esimiestyössä ja onnistui jatkamaan tuhoisaa juomistaan työyhteisön siihen puuttumatta. 

Tilaisuudessa esiintyvät sosiologian dosentti ja alkoholikulttuurin tutkija Antti Maunu, työterveyslääkäri ja väitöskirjatutkija Maria Danielsson, kouluttaja ja päihdeterapeutti Jouni Lehto, työterveyspsykologi ja psykoterapeutti Aino Juusola sekä kokemusasiantuntija ja päihdeterapeutti Päivi Nieminen.

Maksuton ammattilaistapahtuma on suunnattu kaikille, joita aihe koskettaa ja kiinnostaa. Tervetulleita ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat, päättäjät, työyhteisöjen esihenkilöt ja HR-asiantuntijat, muut työntekijät sekä median edustajat. Koulutuspäivä on avoin mutta vaatii ilmoittautumisen. Mukaan mahtuu 500 ensin ilmoittautunutta.

Ilmoittautumislinkki:  https://link.webropol.com/ep/rm2022

Lisätietoja: https://myllyhoitoyhdistys.fi/2022/09/06/rohkeutta-muutokseen-koulutuspaiva-25-11-2022/

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Myllyhoitoyhdistys ry
Myllyhoitoyhdistys ry
Annankatu 29 A 9
00100 Helsinki

040 729 1171 (9-15)http://www.myllyhoitoyhdistys.fi

Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen ja päihderiippuvuuteen tai muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden ja heidän läheistensä auttaminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyhoitoyhdistys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye