Vaasan kaupunginteatteri

Posketon farssi Puhtaana käteen naurattaa Vaasan kaupunginteatterissa

Jaa
Vaasan kaupunginteatterissa saa torstaina 17.11. ensi-iltansa komediamestari Michael Cooneyn farssi Puhtaana käteen. Teoksen on suomentanut ja päivittänyt Vaasan kaupunginteatterille Tiina Puumalainen.
Vaasan kaupunginteatteri, Puhtaana käteen. Kuva: Linus Lindholm
Vaasan kaupunginteatteri, Puhtaana käteen. Kuva: Linus Lindholm

Vauhdikkaassa farssissa Erkki Lehtinen on tehtaillut sosiaalitukia keksittyjen henkilöiden nimissä ja sotkenut vyyhteen mukaan myös vuokralaisensa Visan. Pian Erkin ovikello soi ja sosiaalitarkastaja Jaatinen tulee tarkistuskäynnille. Erkillä ja Visalla riittää tekemistä, kun he yrittävät estää totuutta paljastumasta, yhä pöljemmin keinoin ja selityksin.

Farssin ohjaajana vierailee Riku Innamaa, joka aloittaa elokuussa 2023 Rovaniemen Teatteri - Lapin alueteatterin taiteellisena johtajana. Innamaa on viimeksi ohjannut Vaasan kaupunginteatterille syksyllä 2020 ensi-iltansa saaneen kiitellyn Kissani Jugoslavia –näytelmän. Nyt vuorossa on vauhdikas farssi.

”Minua viehättää tässä teoksessa sen poskettomuus. Teoksessa on mahtavaa sanallista ja fyysistä komiikkaa, ja asioita viedään todellakin niin pitkälle kuin ne on mahdollista viedä. Teosta tehdessä on päässyt nauramaan paljon”, toteaa farssin ohjaaja Riku Innamaa.

Farssin pukusuunnittelusta vastaa Kristiinankaupungissa asuva pukusuunnittelija Timjami Varamäki, joka vierailee teoksen myötä Vaasan kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa. Näytelmän lavastajana vierailee Maria Antman, joka lavasti myös Innamaan ohjaaman Kissani Jugoslavia –teoksen. Äänisuunnittelusta vastaa Heikki Järvi ja valosuunnittelijana toimii Olli Haakana.

Produktiossa on tapahtunut matkan varrella muutama näyttelijävaihdos. Ville Härkösen tilalla Hautausurakoitsija Ala-Kulona nähdään vieraileva näyttelijä Samu Loijas. Erkki Lehtisenä näyttämöllä nähdään Antti Peltola (vier.), joka on hypännyt farssin päärooliin nopealla aikataululla näyttelijä Oiva Nuojuan loukkaantumisen johdosta.

”Rupeama on ollut hyvin tiivis ja antoisa. Koko teos, roolihenkilö ja työryhmä ovat aivan mahtavia. Täällä on loistava tekemisen meininki”, kertoo Antti Peltola.

Vierailevien näyttelijöiden lisäksi Romeo-näyttämöllä farssin pyörteissä nähdään teatterin omat taiturit Toni Ikola, Maija Andersson, Tiia Ollikainen, Petteri Hautala, Saana Rautavaara, Timo Luoma ja Sarah Nedergård.

Teosta suositellaan yli 12-vuotiaille. Teoksen kesto on noin 2 h 30 min sisältäen väliajan. Puhtaana käteen saa ensi-iltansa Romeo-näyttämöllä to 17.11. klo 19.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Rantanen
Tiedottaja


Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
heidi.rantanen@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Vaasan kaupunginteatteri, Puhtaana käteen. Kuva: Linus Lindholm
Vaasan kaupunginteatteri, Puhtaana käteen. Kuva: Linus Lindholm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye