CLC Climate Leadership Coalition

Suomalaiset elinkeinoelämän järjestöt mukana kansainvälisessä vetoomuksessa, joka vaatii valtioita pysymään 1,5 asteen tavoitteessa

Jaa

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Keskuskauppakamari ja ilmasto-businessverkosto Climate Leadership Coalition antavat vahvan tukensa YK:n COP27-ilmastokokouksessa 1,5 asteen lämpenemistavoitteessa pysymiselle.

”Neuvotteluissa on viitteitä, että osa valtioista haluaa ottaa takapakkia sitoumuksista 1,5 asteen tavoitteeseen. Haluamme yhdessä laajan kansainvälisen yritysten ja järjestöjen joukon kanssa tukea ensi viikon neuvotteluja tavoitteissa pysymiseksi ja huomion siirtämiseksi ilmastotavoitteiden toimeenpanoon”, toteaa Keskuskauppakamarin elinkeino- ja ilmastoasiantuntija Teppo Säkkinen.

Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC on korostanut, että 1,5 asteen lämpenemisen jälkeen ilmastonmuutoksen vaikutukset ihmisiin ja luontoon ovat merkittävästi pahempia. Siksi Pariisin sopimus pyrkii 1,5 asteen lämpenemisessä pysymiseen ja viime vuonna Glasgow’n ilmastokokouksessa valtiot vahvistivat sitoutumistaan tavoitteeseen.

”Suomalaisille vientiyrityksille on tärkeää, että kansainvälinen ilmastopolitiikka on ennakoitavaa. Silloin markkinat toimivat, kysyntä puhtaille tuotteille kasvaa ja yritykset uskaltavat investoida. Ennakoitavaa hiilen hintaa olemme täällä COP-kokouksessa edistäneet myös perustamamme Call on Carbon -aloitteen kautta”, kertoo Climate Leadership Coalitionin toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen.

Valtioiden tähänastiset sitoumukset ja suunnitelmat eivät riitä 1,5 asteen saavuttamiseen. Teknologisia ja kaupallisesti kannattavia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi on kuitenkin tarjolla jo kaikilla sektoreilla.  

”Yritykset ovat valmiita tarjoamaan ratkaisuja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Puhtaan energian tuotanto, energiatehokkuus, kiertotalous ja vähähiilinen teollisuus tuovat suuria kasvun ja investointien mahdollisuuksia. Valtioilta tarvitaan Egyptin ilmastokokouksesta selvä viesti, että sovittu kurssi kohti 1,5 astetta pitää”, toteaa EK:n johtava ilmastoasiantuntija Janne Peljo.

Vetoomuksen on koonnut maailmanlaajuinen We Mean Business -koalitio. Kirjeellä on 228 allekirjoittajaa ympäri maailman, mukaan lukien muun muassa IKEA, Volvo ja Unilever. Myös 45 miljoonaa yritystä 100 eri maasta edustava Kansainvälinen kauppakamari ICC on vedonnut valtiojohtajiin 1,5 asteen tavoitteen puolesta.

Lisätietoja: 

Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi, +358 50 5149752 (paikalla Sharm el-Sheikhissä)

Janne Peljo, johtava ilmastoasiantuntija, EK, janne.peljo@ek.fi, +358 405285754 (paikalla Sharm el-Sheikissä ma 14.11. alkaen)

Teppo Säkkinen, elinkeino- ja ilmastoasiantuntija, Keskuskauppakamari, teppo.sakkinen@chamber.fi, +358 505162868 (paikalla Helsingissä ma 14.11. alkaen, osallistui Sharm el-Sheikhin ensimmäiseen kokousviikkoon)

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

CLC Climate Leadership Coalition
CLC Climate Leadership Coalitionhttp://clc.fi

CLC ry:n (CLC Climate Leadership Coalition) tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistys edistää alansa parhaiden kansainvälisten käytäntöjen tunnetuksi tekemistä ja siirtämistä Suomeen. Yhdistyksen perusajatus on, että kannattava ja kestävä liiketoiminta on tehokkain keino vastata globaaleihin ympäristöhaasteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta CLC Climate Leadership Coalition

Climate Leadership Coalition: Sari Baldauf valittu CLC:n hallituksen puheenjohtajaksi, Mehiläinen ja Carbo Culture hyväksytty uusiksi jäseniksi20.11.2023 12:58:56 EET | Tiedote

Climate Leadership Coalitionin (CLC) vuosittainen syyskokous pidettiin 13.11. Kokous valitsi Sari Baldaufin hallituksen puheenjohtajaksi. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin myös Ville Voipio, Vaisalan hallituksen puheenjohtaja, Heikki Vuorenmaa, YIT Groupin toimitusjohtaja, ja Tomas Häyry, Vaasan kaupunginjohtaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye